אבודים../images/Emo26.gifפרק ד'
ג'ים הופתע מגודל הדבר המוזר שראה לנגד עיניו-היה זה מטוס אחר שבא אחריהם,וגם הוא החל גישה למסלול!.מעולם לא ניתקלו השניים באירוע כה מוזר שכזה-איך למען השם מרכז הבקרה לא כיוון את המטוס הזה לכיוון אחר,ואישר גם לו גישה למסלול מלבדם? טים נאחז בהגה,וכיוון את המטוס לזווית חדה במיוחד בכדי לאפשר למטוס שמאחוריו דרך.אם הוא היה משתהה רגעים מעתים,היתה קורת תאונה אווירית ששום אדם לא היה ניצל ממנה!. צ'ליוז ונוריס הרגישו נורא כאשר המטוס סטה ממסלולו.הן צברו בחילה שגרמה לכאבי ראש ולרעד עמוק בכל חלקי הגוף.אכן,טים יצטרך הסבר מקיף במיוחד על מה שעשה. אובכן,צוות הטייסים היה המום לחלוטין,וג'ים יצר קשר אם מרכז צ'ליוז,על מה שאירע. ג'ים:"צ'יזל שלום,מטוס אחרינו כמעט היתנגש בנו.ככל הנראה הוא במצב לנחיתה.אתם צריכים להסביר לנו על מה שאירע,מדוע אישרתם לו אישור נחיתה כשאנחנו בגישה?!" צ'ילז:"מטוס 1233,אנא פנה לכוון 356.מצטער,הפקח שהטיל עליך את הפקודה לא שם לב במחשב הבקרה על כך שמטוס נוסף מגיע לגישה." טים:"מה זאת אומרת לא שם לב??!!.אתם לא מיתביישים?יכולתם לגרום כאן לתאונה אווירית חמורה שבחמורות,זה סקנדל!". הפקח של צ'ליוז:"אנא אל תרבה במילים,אני מבין טוב מאד למה הוא היה יכול לגרום.זאת עבודתו הראשונה כאן במרכז הבקרה.ניקח אותו לחקירה מקיפה.בינתיים,פנו לגישה חוזרת." טים הסתכל בשעון המראה להם באיזה גובה נמצא המטוס.ככל שדאו באוויר,כך הם ירדו בקצב מתון לקרקע.הקפיטן נדהם כאשר ראה בשעון כי מרחקם עד לקרקע לא מזהיר במיוחד,ובגובה כזה לא ניתן להסדיר תכנית חדשה לגישה נוספת למסלול. "ג'ים,תגיד לציזל שאנחנו עוד מעט פוגעים בקרקע.אני מבצע נחיתת חרום!". אמר בנחישות. ג'ים ניראה מבוהל למדי מפקודתו של הקפיטן.הוא ידע שכל רגע מכריע את חייהם,וכמו סערת רוחות הוא יצא מהקוקפיט לעבר הבנות,נחוש לספר להן על מה שאירע ברגעים ספורים אלה. ג'ים:"נוריס,צ'ליוז הדקו בבקשה חגורות,טים מבצע נחיתת חירום!". צ'ליוז:"אמא,מה נעשה עכשיו? אני סיימתי לסמוך על מה שהקפן השיכור הזה עושה.הוא מכניס אותנו למלכודת מוות,וזה כלל וכלל לא מקובל עליי!!!". נוריס:"יקירתי,הירגעי בבקשה טים עושה כמיטב יכולתו כדי להגיע לצד הטוב ביותר.אילולא היית אני,היית מפקידה את חייך בידיו.טים הוא אדם אמביציוני ונחוש במה שהוא עושה,יש דברים הרבה יותר גרועים מזה!". צ'ליוז:"מפקידה את חייך בטים?! אמא,צר לי לומר לך,אבל את פשוט ירדת מהפסים!-יושב כאן אדם משוגע שנוטה את המטוס לכל הכיווונים.הוא כמעט גרם לתאונה שבמזל יצאנו ממנה בשלום.השאלה שנשאלת ברגע זה היא האם נמשיך לחיות בתוך הדבר הקלסטרופובי הזה שנשלט על ידיו!" נוריס:"הרגעי בבקשה.מספיק גם שטים מיוזע לחלטין בכדי להנחית את המטוס,ולך עוד יש טענות? אני מפצירה בך להפסיק ברגע זה!" אולם צ'ליוז לא הפסיקה בסינוניה.היא תמיד היתה הפחדנית שבכתה,משקשקת מכל גרגיר אבק הניתז ברוח.ספק אם היתה נשארת בשעה כזאת במטוס. מה יקרה ל-4 והאם טים יצליח בסופו של דבר להנחית את המטוס בשלום? כל זאת ועוד בפרק הבא.