אבודה, צריכה עצה....

... וימשיך לחרבן לך את החיים מתי ואיפה שבא לך.
אין אין על הדוגמאות שלך יוסק'ה

eden123455

New member
הוא בחיים לא ישתנה

אם 4 שנים הוא לא השתנה אין שום סיבה שבעולם שהוא ישתנה..
ואני לא אמורה ללמוד שום דבר.. שום סיבה שבעולם לא מצדיקה את ההתנהגות הזאת אלי גם אם עיצבנתי אותו גם אם אני מעצבנת ולא יודעת מה.. אני יודעת את זה אבל שוב נשארתי שם כי אני אוהבת אותו ואני מודה אני תלותית גם.. ולהביע את הדעה שלי בזמנים נכונים? זה עוד פעם לפחד מהתגובות שלו במקום שיהיה לי חופש ביטוי ואני יוכל להביע את הדעה שלי מתי שאני ארצה ולא אצטרך לפחד או לחפש זמנים כדי לדבר איתו..

seeyou

New member
המשותף בין נשואים לבבחירות -דיבורים ומעשים

עקרונית את צודקת בכול הטענות שלך
"צדק" זה שם של כוכב בשמיים ולא קיים אפילו בבית מישפט
לכן-עצה שלי אל תחלמי שתוכלי לנהל זוגיות בגישה לוחמת

יוסי

chenby

New member
למה באמת את רוצה להתחתן איתו?

זו השאלה נראה לי שכדאי שתעני עליה לפני הכל.

eden123455

New member
אוקיי אני אענה לך..

אני אוהבת אותו לצערי
אני תלותית אני מודה
אין לי הרבה בטחון עצמי
אין לי את הכוחות להתגבר על הפרידה
אני מפחדת שתהיה לו מישהי אחרת
מפחדת להיות בלעדיו אחרי 4 שנים שהייתי איתו ופתאום להיות לבד

chenby

New member
מה מפחיד יותר?

לדעת שתחיי באלימות? או לא לדעת מה יבוא?
כי יכולים לבוא דבברים נפלאים.
כמו חופש פעולה, חופש להיות את מבלי לפחד, חופש לבחור מה שבא לך (בטח בגילך), חופש להכיר גבר חדש שיתייחס אלייך בהערכה, ובטח לא איזה ערס אלים שמחפש לשלוט.
אם את פריחה, אז תתחתני עם ערס.
אם את לא, שחררי את התלות, ותאזרי את הכוחות לבחור בך. ולבחור בך אומר לבחור באפשרות שהחיים יכולים להיות קצת יותר נעימים ממה שאת כנראה יודעת שיקרה אתו.
הבחירה של האולם - זו דוגמא מצויינת ליחסי הכוחות ביניכם ולמה שהולך להיות אחרי החתונה. ועוד הוא התנהג ככה ליד אבא שלך שזה בכלל מראה שהוא טיפוס חמום מוח לא משנה מי בסביבה.
בעיני זה יותר מפחיד. ובעיני את יותר תלותית מאוהבת.
ומבטיחה לך שאחרי שתהיי שלמה עם ההחלטה, לא רק שלא תפחדי מאיך תרגישי אם הוא יכיר מישהי, אלא תהיי עסוקה בחיים שלך ובמי שאת מכירה.

chenby

New member
ואגב

אף אחת מהסיבות שכתבת, הן לא סיבה להתחתן.
לא סיבה להתחתן כי את תלותית, זו לא סיבה להתחתן כי אין לך בטחון עצמי, זו בטח לא סיבה להתחתן כי אין לך כוחות להתגבר על פרידה, ועוד יותר לא סיבה להתחתן בגלל הפחד להיות לבד בגיל 24, והכי חשוב, אם כתבת שלצערך את אוהבת אותו ולא לשמחתך, כנראה שזו לא סיבה להתחתן איתו.
לא באמת... שאלתי למה *באמת*... :)

נישואים איתו רק יחזקו את כל השלילי שציינת

התלותיות שלך רק תלך ותגבר,
הביטחון העצמי שלך ילך ויקטן,
ככל שהזמן יעבור הכוחות לפרידה יעלמו,
הפחד להיות בלעדיו תמיד יהיה קיים
ועם כל זה- הפחד שתהיה לו מישהי אחרת לא בהכרח נעלם כשנשואים, בייחוד כשהכל צולע
ולגבי זה שאת לצערך אוהבת אותו- את תצטערי הרבה יותר כשתאהבי אותו וגם תהיי נשואה לו

בקיצור את נשארת עם כל הרע- רק חזק יותר ויותר קשה לשינוי.

אם עכשיו את עוד מעזה לשים סימני שאלה על הזוגיות שלכם אז תנצלי את המצב ותעשי מה שהאינטואיציה שלך מוצאת לנכון? אם לא עכשיו, אז הסיכויים קלושים שזה יקרה בעתיד, אלא אם משהו דרסטי יקרה- ואני מניחה שאת לא מייחלת למשהו כזה.

eden123455

New member
את צודקת במאה אחוז!! ואנחנו לא מתחתנים...

אני רק מקווה שאני אוכל להתגבר עליו ולשכוח ממנו.. כי קשה לי מאוד.. אבל אני אתאמץ בכל הכוח

הכתובת על הקיר

למיואשת שלום, עבדתי זמן רב במקלט לנשים מוכות אמהות לילדים וכמעט כולן התחילו בדיוק באותה צורה כמו שאת מתחילה את הנישואים שלך. אינני יודעת היכן את גרה, אבל אבא שלך צריך לעזור לך להיפרד מהבחור ה"נחמד" הזה. אם תרצי עזרה טלפונית חינם התקשרי אלי אולי אצליח להציע לך משהו שיכוון אותך לעשות משהו קצת אחרת. שיהיה לך רק טוב, חיה ולטון

Dr Cocktail

New member
חבל עלייך

בת 24 לא חבל? כבר עכשיו להרגיל את עצמך להיות עם חזירים זה יכול להיגמר רק בחיים בקקי.

naomiori10

New member
ילדה אבודה

יקרה, את יודעת הכל, את יודעת שיש לך בן זוג אלים, את יודעת שאת חלשה ואין לך כוח לעזוב אותו, ואת יודעת שאת הולכת להכנס למקום הכי מסוכן עבורך. את מתחתנת ובונה בית, שאמור להעניק לך חום ובטחון, עם אדם שהוא האיש המסוכן בחייך.
זה פשוט אבסורד, יש לך פנטזיה על נישואין, ובמציאות את מתחתנת עם אדם שאין לו כבוד לא אליך, לא לאבא שלך, ולא לעצמו.
בגיל 24 את מכניסה את עצמך למיטה חולה. למה? ותחשבי רגע, איזה אבא את חושבת שהוא יהיה לילדייך? זה מה שאת מאחלת לילדים שתביאי לעולם? הרי ברור לך שככה הוא יתנהג כלפיהם.
אם רוצים לדעת איך בן אדם יתנהג בעתיד, צריך לבחון איך הוא מתנהג בהווה. הוא לא ישתנה ואולי תצליחי את לשנות את גורלך.
בהצלחה ושאלוהים יהיה בעזרך.

מסובכת

New member
למה מבקשים עיצות/עזרה

כאשר בסוף מראש מציינים ״קשה לי להיפרד״?
כאילו מה, זה בשביל לפרוק נכתב? אז קחי יומן.

את יודעת שרע לך, אבל רוצה למרות הכל להישאר כי קשה לך להיפרד...
רק שאבין, יש מה שני קושי; אחד הקושי ולהישאר איתו; והשני - הקושי ולעזוב אותו..איזו דילמה (ציניות) קשה מאוד מאוד.

שאלי לי אלייך, מה את חושבת היחס שלו יהיה אחרי החתונה שיותר יקבל ״את כולך כי קידש אותך״? יתנהג אלייך כמו אל צמר גפן?
ואיך את חושבת הוא יתנהג כאשר בבוא העת יהיו ילדים -אם בטעות או בתיכנון? אם אל לאבא שלך התפרץ - את חושבת שיהיה לו כבוד לילדים?

מה בדיוק קשה פה? הלעזוב או להישאר?
ולעזוב יש בו דלת נפתחת, שבו תרשי לעצמך לצמוח, למצוא את עצמך שוב, ללמוד מהעבר ולמצוא יותר טוב, פשוט לצמוח ולפרוח בעזרת הזמן שיעמוד לצידך..
אבל תרשי להחזיק בקושי לעזוב תמצאי את עצמך בבית חולים פסיכיאטרי, אם להיות איתך כנה, אז כך שתוכלי לשכוח ״מלצמוח״.

החלטה שלך.

eden123455

New member
תודה לכולם.. הפנמתי ויישמתי

נפרדתי ממנו ומחר אני חוזרת לבית של ההורים.. אני לא מסוגלת לחיות עם גבר שמקלל אותי ושאני מפחדת להגיד לו משהו במקרה והוא יקלל אותי בטעות או יתפרץ עלי... אני רק מקווה שאני אוכל להתגבר עליו לשכוח אותו ושיהיה לי את הכוח הזה.. תודה על כל העצות האלה הם רק חיזקו אותי ונתנו לי אומץ להגיע להחלטה הזאת !!

chenby

New member
קצת פינוק אצל ההורים

ואת תראי שאין למה להתגעגע יותר מידי..
ואל תלכי עם ערסים נשמה..

smaak

New member
עשית את ההחלטה הנכונה

ורק עוד משהו,
סביר להניח שעכשיו הוא ינסה להחזיר אותך אליו בכל מחיר,
כולל להיות נחמד עלייך, להחמיא לך, להרעיף עלייך מתנות והבטחות שמעכשיו הכל יהיה אחרת.

אל תתפתי לזה, נתקי איתו קשר לגמרי.

Another Girl

New member
קיבלת את ההחלטה הנכונה

אבל אין ספק שהחלק הקשה עוד לא נגמר.

תהיי בטוחה שהוא ינצל את מצבך השברירי והלא בטוח כדי לנסות להשתחל שוב לחייך. ועל זה אני יכולה רק להגיד - אל תפלי לזה. בלי סמסים, בלי שיחות געגועים, בלי פגישות כדי "לדבר על זה" וכדי "לסגור דברים". נתק מוחלט. תתייחסי לצעד שלך בתור סגירה. הוא לא בחור ששווה לנסות לעבוד איתו על דברים. אך ורק לברוח רחוק ככל האפשר.

למעלה