אבודה לגמרי

תמרה455

New member
אבודה לגמרי

אני נשואה כ-6 שנים. יש לי ילדה מקסימה בת3. מעולם הנישואים שלי לא שטו על מי מנוחות ותמיד היו חיכוכים ובעיות. תמיד סחבנו עוד כי אולי ואולי.... היינו גם בטיפול זוגי מספר פעמים. מסתבר שהפכנו אחד את השני למפלצות. היום המצב הוא בלתי נסבל, כשיש מריבות, ויש, זה מגיע לרמות מטורפות ובלתי שפויות. בעלי משפיל אותי בצורה איומה מטיח בי את כל האשמות ומסווג אותי בתור לא שפויה וגורמת לכל הבעיות. המצב הוא בלתי נסבל. מה גם שלעיתים המריבות נעשות לעיני הילדה. אני פשוט מתמוטטת ולא מצליחה לשרוד עלבונות כאלו. הוא פשוט הופך אותי לאיזה סמרטוט ודבר חסר ערך ותועלת. אני בעצמי גם לא טלית שכולה תכלת, וכמובן גם לי יש את תכונות האופי הגרועות שלי שתורמות אף הן למצב. אבל מה שהורג אותי זה ההשפלות והרמיסה שלו אותי... חשבנו כבר הרבה פעמים על גירושים. הבעיה היא שלי יהיה הרבה מה להפסיד. אני באה ממקום שאין לי כ"כ לאן לחזור, בניגוד לבעלי שיש לו רקע כלכלי מבוסס ומשפחה מקסימה שאני מאד מחוברת אליהם אגב, שתמיד יתמכו בו ויהיו בעדו. אני יודעת שגירושים ממש לא ייטיבו עמי ואני אהיה הרבה יותר בודדה ומדוכאת. בעצם אני רוצה להישאר נשואה להכל חוץ מבעלי. הכל טוב לי בחיים חוץ ממנו.... אני פשוט מיואשת ולא יודעת מה לעשות ואיך לצאת מהביצה האיומה הזאת שהחיים שלי טובעים בה אהבה ואינטימיות כמעט ואין בינינו, חוץ מרגעים בודדים מדי פעם, בין מריבה למריבה. אני ממש מרגישה ייאוש ותסכול מול הכל, במיוחד מול הילדה שלי שצריכה לחיות חיים כאלה. אשמח לתמיכה....

chenby

New member
הכל את מחליטה

מאיפה הבטחון הזה שגירושין יביאו אותך לבדידות ודכאון? האם עכשיו את לא בודדה ובדכאון? את מדברת על ייאוש ותסכול וביצה איומה ואת כל זה את חווה עכשיו, אז מה זה משנה אם תתגרשי או לא? בכל מקרה את מכוונת את עצמך לחיים של יאוש ובדידות. באותה מידה את יכולה להחליט לקחת את החיים שלך בידיים וזה אומר - אם להשאר נשואה לגבר הזה - למצוא את המקום הזה שיביא לשינוי וצמיחה ביחסים.. הכל אפשרי אם רק תחליטי, גם הדרך לביצוע תגיע ברגע שתתפקסי על הרצונות שלך. את יכולה להתגרש ולהחליט שהכל פתוח בשבילך, יש לך משפחה ואת הולכת להגדיל אותה בחברים, וקרובים ואוהבים, הכל בעיניים שלך, אולי מתוך התרגשות ושמחה תבוא התרגשות ושמחה? בסופו של דבר את חיה את החיים שלך ולא מישהו אחר. לעולם. לכן האחריות שלך היא אם לעבור את החיים שלך בשמחה או בסבל. וזה נעשה דרך הגישה שלך , לרמת המודעות שלך - האם את במקום של לספוג את מה שהעולם מביא או לטרוף את החיים ולגדול כל הזמן, האם את במקום של בינוניות, או במקום של השראה? את מחליטה - כל ההזדמנויות נמצאות לפנייך, את רק צריכה להחליט ולהחליט מראש שההחלטות שלך נכונות תמיד. ושכל מה שבא אלייך - בא או ללמד אותך משהו על עצמך, להראות לך איזו מראה, או לתת לך מתנה, או לקחת אותך לצעד הבא שלך איך את לוקחת את זה - פה כבר את בוחרת. אני יכולה לשער שרוב התגובות שלך לחיים, הן אוטומטיות, הגדרות של מה צריך להיות ומה לא צריך להיות, איך מותר להתנהג ואיך אסור, פה את יכולה להחליט שכל מה שחשבת שידעת הוא לא נכון ולבחור אפשרויות חדשות. יש ספרים מעולים שיכולים לעזור לך בזה... לאהוב את מה שיש - ביירון קייטי 7 ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד -סטיבן קובי ספר הסודות - דיפאק צ'ופרה וזה ממש על קצה המזלג אלו ספרים שמפילים אסימונים.. העבודה האמיתית לשמר אותם -היא שלך. וזה נעשה בעזרת יישום התרגילים בספרים ובתרגול. מנסיון.

seeyou

New member
נשואים דומה לעיסקה.

"לי יהיה הרבה מה להפסיד(אם מתגרשים). אני באה ממקום שאין לי כ"כ לאן לחזור, בניגוד לבעלי שיש לו רקע כלכלי.." אז להבנתי את יכולה לשמור על המצב הכלכלי תמורת.....התנהגות שונה. ..."אהבה ואינטימיות כמעט ואין בינינו, חוץ מרגעים בודדים מדי פעם.."? אז,לדעתי זה בידיים שלך להגדיל את מספר הפעמים האלו. מה שאת אמורה לעשות זה לפרש את ההתפרצות שלו אחרת. יותר קל להרוס מאשר לבנות. רוצה מסגרת כלכלית לך ולילדה שלך בכול מחיר? אז תשני את התנהגותך. בעלך משפיל אותך בצורה איומה? זה תלוי רק בך כמה את יכולה להבליג-לספוג העיקרון לריב הוגן זה כאשר אחד מקבל סעיף השני שותק... יוסי

דחיל רבאק, מותק

מודה ומתוודה - הודעות כאלה מוציאות אותי מהכלים. "כמובן גם לי יש את תכונות האופי הגרועות שלי שתורמות אף הן למצב" - באיזו קלות את משלימה עם המגרעות שלך, כמה קושי יש לך בלקבל מגרעות של אחרים
. תתאפסי על עצמך, אשה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
החשבון פשוט

או קיי. את יודעת מה נכון לעשות. כתבת את זה: "חשבנו כבר הרבה פעמים על גירושים". אני אגב מסכים עם שניכם בעניין: כמה טיפולים נכשלו? חיים בגיהנום? כולם, כולל הילדה, משלמים את המחיר מדי יום? צריך להפרד, רצוי כידידים, ואם לא, אז לא כידידים. עכשיו יש פה שאלה כלכלית. את אומרת שאת לא רוצה לוותר על אורח החיים שלך שנוח לך. כלומר העיסקה שאת מדברת עליה כוללת בצד אחד התמוטטויות, להיות סמרטוט חסר ערך, להיות מפלצת. הפיצוי על כל אלו הוא דירה, ספה, מיקרו, מכונית ומסך אל.סי.די 42". אני חושב שבשיקול הכולל, עדיף בהחלט להיות סמרטוט, ולא להפרד מהאל.סי.די. פשוט תשלימי עם זה שאת הולכת לסבול כל חייך - אבל תתנחמי שזה רק בשעות שהוא בבית. כל שאר היום יהיה לך די כיף. מריוס

seeyou

New member
"עדיף בהחלט להיות סמרטוט"?../images/Emo12.gif../images/Emo152.gif

להרגיש סמרטוט זה עיניין סוביאקטיבי תוך שניה היא יכולה להרדים את האגו שלה במותרות ישנם הרבה זוגות נשואים משיקולים כלכלים לא בטוח שאלו אשר התחתנו מאהבה לא מרגישות בזמן משבר גם כ-"סמרטוט". פעם צפיתי ברעיון עם כוכבת פורנו היא היתה מאוד רצינית בדעה שהיא שחקנית קולנוע לכול דבר ולא התבישה בתפקיד שלה בסרט. ביגוד אוכל,תחזוקה,דירה, ספה, מיקרו, מכונית ומסך אל.סי.די 42".לא שווה כמה דקות בשבוע של "סבל"?

החיים שלך דבש

תחשבי על כל אלו שגם לא מסתדרות עם הבעל וגם המצב הכלכלי על הפנים
לדעתי שווה לך לנסות גישה שונה מול בעלך. ברור שהתקשורת בינכם מובילה למריבות ואולי עם גישה סובלנית יותר תשפרו את התקשורת. הוא לא יוכל להפוך אותך לסמרטוט אם לא תאפשרי זאת ! העובדה שהוא מוכן ללכת איתך לטיפולים זוגיים היא נקודת אור שכדאי שלא להמעיט בערכה. אגב, לא הבנתי מה הסיבה לויכוחים ולמריבות בינכם אולי אם תרחיבי בנושא ניתן יהיה לחשוב על פיתרון שהוא לא גרושין

אייבורי

New member
אפשר לקבל פירוט

כיצד הוא משפיל אותך עד אפר איזה עלבונות את לא מסוגלת לספוג מדוע הוא אומר שאינך שפויה ובעצם על מה אתם רבים ? בכל מקרה נראה שאתם לא זקוקים לטיפול אלא שאת זקוקה לאחד. מטרת הטיפול להבין מדוע את נעלבת כלכך ומדוע את תלותית כלכך.

אילוש69

New member
אני מבינה ממה שכתבת

כי משפחתיות, ביטחון כלכלי ותמיכה הם ערכים שחשובים לך. האם הבנתי נכון? אם כן, האם ערכים אלה מניעים אותך לכיוון זוגיות מאושרת או לכיוון אחר בחייך? מעבר לזאת, מציעה לך לאפשר לעצמך לראות מהו חלקך בגורמים לחיכוכים האלה. אני יודעת, קשה לספוג מילים ועלבונות, זה יכול להוריד את הביטחון העצמי, את המוטיבציה להמשך הזוגיות, וזה אפילו יכול לבוא לידי ביטוי בפעולות יומיומיות פשוטות יותר. אך, חשוב ולראות מעבר לכך, לקחת אחריות על החלק שלך ומשם לצמוח. לפני שאת פועלת מול בעלך, ממליצה לך לחשוב קודם, מה חשוב לך בחייך, לאן את רוצה להגיע, מה הרווח שאת מפיקה מכל מצב. מעבר לכך, אפשרי גם לבקש עזרה מקצועית בנדון. אשמח לענות לשאלות נוספות, אם יהיו לך.

למעלה