"אבד לי הכלב"

שרוני06

New member
בלתי אפשרי

זה שביל הגישה מ/אל הבית, כך שאני חייבת לעבור בו. האם המגוננת יצאה מהחצר בה היתה היא עם הגורים ורדפה אחרי הכלבה, כך שאפילו לא התקרבנו, איימנו או הפרענו להםץ

yellow sand

New member
אני מבינה ממה שאת אומרת

שהחתולה נמצאת עם הגורים מהצד השני של השביל (מאחורי השיחים ?). היא בטח נמצאת מאוד קרובה לשביל לכן כשאת עוברת עם הכלבה היא תוקפת אותה. אני גם מניחה שכלבתך לא מגיבה לה. כי אם היא מגיבה החתולה תוקפת בחזרה. האם זה נכון ? בהנחה שכלבתך לא מנסה להתגרות בחתולה, שמדובר בכלבה לא תוקפנית לחתולים, תנסי כל פעם שאת יוצאת לשים את הכלבה מהצד שלא פונה אל השיחים. אני מבינה שאותך, כשאת עוברת לבד, היא לא תוקפת, נכון ? אם כן תנסי לצאת עם הכלבה ברוגע כשהכלבה קשורה וצמודה אליך ושימי אותה מהצד הלא פונה אל השיחים. אל תיכנסי ללחץ כי בכך את מלחיצה את החתולה ואת כלבתך. אם זה לא עובד, יש פתרונות אחרים. חשוב לא להלחיץ את החתולה לא ע"י צעקות/תנועות חדות/איומים אחרים.

AllRed

New member
את באמת חושבת שכלב קטן יכול להרוג חתול?!?!

אפילו כלב גדול, הסיכוי שיתפוס חתול אפסי! במיוחד אם הוא קשור! מספיק שהחתול מצליח לשרוט את הכלב בפנים ונגמר הקרב ביניהם והכלב יברח משם בצרחות אימה. חתולה שתוקפת כך סביר להניח שהיו גורים בסביבה (מתאים לעונה גם), אף חתול (כמעט) לא תוקף כך סתם, גם לא חתול רחוב! (אני לא מבין איך זה ברור לך שחתול רחוב יתקןף). למה להם להסתכן בנזק מתקיפת כלב? - לעומת נקבה שתוקפת בגלל גורים, מאחר והיא מונעת ע"י הורמונים ולא ממש שולטת בזה. חתול שתוקף כלב אולי לא יהרוג אותו אבל יכול לגרום לנזק קשה מאוד לכלב. רדיפה של כלב אחרי חתול זה דבר טבעי, הם ממלאים יצר רדיפה, לרוב הם לא תופסים אותם ומתייאשים אחרי 5 שניות של רדיפה, בגלל זה לא נשחרר כלב בים/פארק/גינות מיועדות? - עשי לי טובה.

Ultra marine

New member
אגב, אני זוכרת שפעם שמעתי שבעצם

הם ממשיכים לרוץ כי זה מרגיש להם כאילו הם "מנצחים" הם מרגישים "קולים" ו"חזקים" מעצם העובדה שהחתול בורח מהם ובגלל זה הם רודפים אחריו מלכתחילה. אין לזה בכלל קשר אם רצון להגיע אליהם ולפגוע בהם. אני חושבת שעל פי רוב כלב בסוף כשיגיע לחתול לא ידע מה לעשות איתו... (בסבירות גם ינסה לשחק איתו..)

AllRed

New member
נכון...חתול כשהוא סומר ועומד על הצד נראה מאוד

מאיים ומאוד מפחיד והוא מביע במפורש לא להתקרב אליו. כלב שבכל זאת יתקוף כשחתול נעמד מולו או שחונך לתקוף אותם או שלא חווה כאב מציפורני חתול. נדיר לראות כלב מגיע למגע עם חתול בסיטואציה כזו. מקרה של רדיפה זה שונה, יש כלבים שזה מפעיל אצלם דחף חזק מאוד להמשיך לרדוף, וזו כבר בעיה.

shima

New member
אוף, חבל שהכלבים שלי לא שמעו על זה

והם שבעי שריטות חתולים.... לפעמים כלבים רוצים להרוג ( כן להרוג אם היתה להם את ההזדמנות ולא הייתי גוררת אותם משם עם הרצועה)חתולים, פשוט כי הם כלבים , לא כי חונכו לתקיפה חס וחלילה. מי שיש לו כלב כזה, וזה לא נדיר או מוזר אוי ואבוי אם ישחרר את כלביו.

Bakura

New member
את מאוד אופטימית.

אני מכירה מספיק כלבים שאם יגיע לסף פיהם חתול הוא יקרע לגזרים. בין השאר, יש פה בסביבה דלמטית שכבר שחטה איזה שלושה חתולים. אז הסיכוי לתפוס חתול הוא ממש ממש לא כזה אפסי.

enbalush

New member
תלוי איזה כלב ואיזה חתול

נכון שיש יוצאים מן הכלל אבל רב הכלבים שינסו לטרוף חתולים יצליחו להרוג אותם. ולמה בכלל לדבר על זה, בואו ננסה למנוע זאת מלכתחילה.

yellow sand

New member
קודם כל תלמד לקרוא.

אני לא כתבתי שכל חתול רחוב יתקוף. אני כתבתי שניתן להבין התנהגות תוקפנית אצל חתולי רחוב ! חתול שנמצא ברחוב חייב לגונן על הטריטוריה שלו ועל עצמו, לכן הוא עלול לתקוף ! כלבים הורגים חתולים ולאו דווקא כדי לאכול אותם. לא כל כלב יתקוף חתול. כלב מחונך או רגיל לנוכחות של חתולים (למשל אם הוא חי עם חתולים בביתו ) סביר להניח שלא יתקוף חתול, אם כי לא חסרים כלבים כאלה שיתנהגו למופת עם חתולי הבית וכשיצאו החוצה יתקפו חתולים ! כלב מחונך לא יתקוף חתולים ולא ירדוף אחריהם ! חייבים לרסן כלב שעלול לפגוע בחיות אחרות. לכן עדיף לצאת לטיול עם הכלב רק כשהוא קשור. מי שנותן לכלבו לרדוף אחרי חיות אחרות הוא חסר אחריות ואכזר !

dani666

New member
שאלה דבילית - וללא ספק לך אין כלב

יש הרבה סיבות. לדוגמא הכלב הקודם שלי - טייל קשור ברצועה. הרגיש מאויים מכלב אחר. נשכב על הגב, סבוב קצר בטן גב תוך השחלת הראש החוצה מהקולר. כלב חופשי. מדהים. במציאות זה כמובן יותר קצר מהזמן שלוקח לקרוא. ולא, הוא לא הלך לאבוד. אז אולי תעביר לעושת משהו מועיל בחיים ?

פגית

New member
כלבה אכן יש לי..הינה תמונה

ובאמת ששאלתי כי לא ממש הבנתי..בדיוק בגלל זה יש הלטי ועזרים אחרים.. לפי הבנתי לקולר לא צריכה להיות האפשרות להחליק מעל ראש הכלב.. והיא אפילו לא כלבתי הראשונה, לפני שתקפוץ, הראשונה הורדמה בשיבה טובה בגיל 15..

Ultra marine

New member
אני חושבת שיכולות להיות מליון סיבות

נתחיל משטח מגודר - יכולים להיות מלא מלא מקרים של כלב שהיה משוחרר בחצר שלא ברח ממנה כמה שנים, פתאום הגיע הדוור, הילד של השכנים, המנקה וכו' פתח את השער והופ.... לי אפילו קרה שהשער נפתח לי (בלי קשר לכלב בכלל) בזמן שהייתי בבית. כנראה שאיכשהו לא סגרתי טוב את הנועל וזה נפתח.. אני אתן דוג' ממשהו שקרה לי אתמול - חבר שלי נכנס ואולי פשוט "החליקה" החוצה וברחה. כמובן שזה הסתיים תוך 20 שניות. עשתה סיבוב סביב החצר / חניה של השכנים וחזרה. כלב אחר היה פשוט נעלם (ולא שזה לא קרה לי...) בית - אותו הדבר כמו אזור מגודר. שניה פותחים דלת והופ, הכלב בחוץ. טיולים - יכולים להיות מליון מקרים שבהם כלב הולך עם הבעלים *עם* רצועה, רואה חתול, שומע רעש, קורה משהו מסביב והוא פשוט בורח. אז יש את הזריזים שתופסים את הכלב או שהכלב לא מספיק לברוח ויש את אלה שהופ, השתחרר וזה מה יש (כשלי זה קרה זה נגמר ממש ממש רע ואני משוכנעת שברור לאנשים על מה אני מדברת..
) באופן כללי, כלבים יותר "חרדים"/"פחדנים" יש יותר סבירות שיברחו אם יש רעש מבהיל/מפחיד ואני חושבת שיש מספיק כאלה, כל מיני פיצוצים, זיקוקים וכו'. עם כל האהבה שלנו לכלבים אני משערת שבעלי כלבים נתקלו בלא מעט מקרים שהכלב ברח, פשוט ברוב המקרים זה אורך לשלוש שניות עד שהוא חוזר... ואגב, נזכרתי עכשיו במשהו. כשהייתי יחסית קטנה (סוף יסודי בערך) הלכתי עם הכלב שלי לאזור מגודר כזה. כלומר, זאת חצר כזאת גדולה שבמרכז שלה יש מבנה. ישבתי על המדרגות של המבנה והסתכלתי עליו. שניה הפנתי את מבטי והוא הלך למאחורה של המבנה, כשהחזרתי את המבט וראיתי שהוא לא נמצא הלכתי לראות איפה הוא. לא ממש דאגתי כי ידעתי שהמקום חסום לחלוטין בגדר וזאת ממש לא היתה הפעם הראשונה ששחרתתי אותו שם. אממה, מאתמול שהכל היה סגור, מישהו הצליח כן לעשות איזה חור בגדר והכלב ברח! חיפשנו אותו שעות! ואז אחרי חיפושים מרובים אני פתאום נתקלת בכלב שרץ אלי כולו שמח ומאושר! אני לא אומרת שהייתי שיא האחריות, אבל זה הסיפור כפי שקרה..

למעלה