"אבד לי הכלב"

יאללה, אותי לעיריה

AllRed

New member
אני מסתייג....הכלב שלי ננשך לפני יומיים מכלב

שהסתובב חופשי ליד בעליו. הכלב חטף בעיטה בגלל שהוא תפס את האגן של הכלב שלי, זה היה האינסטינקט הראשוני שלי, מודה, טעון שיפור, אבל זה עבד והכלב ברח לבעלים שלו. הכלב לא הגיע לרחרח ולא כלום, הוא הגיע בשביל לתקוף למרות שהייתי חיץ בינו לבין הכלב שלי. לציין, הכלב שלי היה קשור. לצערי זו הפעם השלישית שתוקפים את הכלב שלי כשהוא איתנו והכלב השני חופשי, פעם אחת זה הסתיים בנזק של 1500 קל (ניתוחים) וכאב רב מצד נרו ובפעמים אחרות בנזק מינימלי. מי שמשחרר את הכלב שלו ברחוב עם אנשים וילדים פשוט משחק באש. לא כולם חובבי כלבים כמונו ויש לא מעט תאבי בצע שרק מחכים להזדמנות להרוויח כסף קל. לא חסרות היום תביעות משפטיות בגלל כלב שהפיל ילד ופצע אותו. או אמא שפרשה לא נכון התנהגות כלב ואמרה לילד שלה ללטף אותו. ההסגרםים מלאים בכלבים ש"נשכו" כאשר כל מה שהם עשו היה ללכת בשקט ואיזו אמא הסטרית חשבה שזה אמסטף ודיווחה לעיריה על נשיכה. אני מתנדב בהסגר ושומע את הסיפורים של האנשים ומזדעדע כל פעם מחדש. אנשים הם לא צפויים, עוד יותר מכלבים, לכן הכלב שלי לא משוחרר ברחוב הומה אדם (וגם לא הומה) לעולם. כך כולם צריכים לנהוג.כניראה שעד שלא תחוו את זה על בשרכם לא תלמדו.

אחלה אינסטינקטים ../images/Emo45.gif

מסכימה איתך גם אני לא משחררת במקומות הומי אדם. רק בפארק הכלבות משוחררת שהולכים לרוץ בבוקר עכשיו זה לפני 7 בבוקר ואין נפש חיה, ומי שמגיע זה משוגעים אחרים שבאים לשחרר את הכלבים. אגב כאן מותר לכלבים להיות משוחררים רק אם הם גדולים הם חייבים מחסום. ובארץ בדרך כלל הייתי הולכת אחרי 23 לפארק השכונתי וכל הכלבים נפגשים לשחק ואין אף אמא. בבוקר יורדים לואדי = מה שנשאר ממנו ושם אין אף אחד.

zehavab1

New member
"שלג" אבד ואנחנו מתגעגעים

הוא תמיד מצא איך לפרוץ עוד חור בגדר להגיע לחבריו המטיילים בשכונה . ומסביב לשלושה דונם -קצת קשה לשלוט על גדר כל הזמן ועם כל האהבה הרצון האימוץ הפציעה הניתוח ועוד.. יש לנו גם חיים ועיסוקים ומאוד מאוד עצוב בלעדיו

toomuchdogs

New member
בדקת אם זה הכלב מירושלים שנימצא????

איפה אבד? אגב, לא לחפש רק באיזור האבדה....את נחי מצאנו בב"ש כאשר נעלם מגן יבנה אחרי 4 חודשים

yellow sand

New member
יכולתם

לגדר חלק גדול מהגינה למענו ולהבטיח את ביטחונו. כלבים מחזיקים רק בשטחים מגודרים היטב או בתוך הבית (עדיף ונכון יותר).

רק עם רצועה

ולא לשחרר, אלא במקומות המיועדים לכך או סגורים הרמטית. יש פער עצום בין מה שבעל כלבים ממוצע חושב על שליטתו בכלב, לבין מה שהכלב חושב, או בעצם יודע.

yellow sand

New member
לדעתי

מספר רב של בעלי כלבים שמשחררים את כלביהם אינם יודעים בוודאות שהכלב יחזור אליהם. הם "בוטחים" בכלב עד שהכלב נדרס להם מול הפנים או עד שהכלב נעלם להם מול העיניים . שלא לדבר על כלבים שתוקפים כלבים אחרים או חיות אחרות. כלב שרודף אחרי חיות אסור לשחרר אותו.

שרוני06

New member
ומה עם חתול שרודף אחרי כלב?

כי הבוקר חתולה תקפה את הכלבה שלי. סתם ככה, יצאנו בבוקר ובשביל עמדה חתולה, ג'ויה לא תקפה, לא נבחה ולא כלום. היא בעצמה נראה לי חששה. ואז כשהגעתי אליה (היתה עם הרצועה לפניי) ועודדתי אותה ללכת, החתולה נהמה ועמדה לתקוף את ג'ויה.. שייללה מפחד... מה את מציעה לעשות עם החתול?

yellow sand

New member
אם הכלב קשור

ואת מספיק ערנית לראות שיש חתול/ה שעלול/ה לתקוף, עדיף לא להתקרב אל החתול/ה. כך את מונעת מכלבך ומהחתול/ה להיות מותקפים. קורה לפעמים שחתול/ה מפתעים בעלי כלבים ותוקפים אותם. אם מדובר על חתול/ת רחוב ניתן להבין את התנהגותם. אם מדובר על חתול/ה ביתיים את רשאית לפנות לבעלים. בכל מקרה, חתול/ה שתוקפים כלב לא יהרגו אותו. לעומתם, כלב/ה שיתקפו חתול/ה עלולים להרוג אותם. זהו ההבדל ולכן אסור לשחרר כלבים שתוקפים חתולים או חיות אחרות.

Ultra marine

New member
איזה שטויות

במצב הרגיל חתול הרבה יותר מסכן כלב מאשר כלב את החתול! רוב הכלבים בחיים לא יגיעו אל החתול בעוד שחתול בקלות יכול לעוור כלב. קרה לי ולא פעם אחת שתקפו כלב שהיה ברשותי, מילדות ועד היום אני זוכרת המון פעמים שחתולים קפצו מעבר לגדרות או לא יודעת מה ותקפו לי כלב. גם עם אולי זה קרה לי. הסתובבנו במכללה ופתאום חתול תקף אותה, ולא סתם תקף המשיך לתקוף אותה בעקשנות! רדף אחריה ממש! עם כל הכבוד, כשיש כלב קשור וחתול או יותר נכון, חתולה שיש לה בקרבת מקום (השד יודע איפה) גורים לכלב יש הרבה פחות סיכוי מאשר לחתול שיצליח כמעט בודאות לשים את ידו ובעיקר ציפורניו על הכלב.

yellow sand

New member
את לא מבינה בחתולים !

חתול יתקוף כלב אם הוא ירגיש מאוים. הוא עלול לפצוע אותו (אפילו קשות) אבל לא יהרוג אותו כתוצאה ישירה מההתקפה.

Ultra marine

New member
מעולה!!!!

אם החתול רק ישרוט את הכלב שלי בעין ויעוור אותו ניחא! לפחות הוא לא הרג אותו.

yellow sand

New member
אני לא מצדיקה

תוקפנות אצל חתולים, אבל, ברוב המקרים, ניתן להבין למה הם מגיבים בצורה תוקפנית. כלב שיתקוף חתול יהרוג אותו . לכן, כלב קשור + בעל כלב ערני ואחראי = ביטחון לכלב (וגם לחתול ) .

שרוני06

New member
צודקת!!

גם הבוקר אותה החוויה, היא התנפלה עלינו מהחצר שבה היא היתה והפתיעה גם אותי. ואכן.... יש לה גורים! כמה זמן צפוי האיום הזה? הגורים ראיתי כבר די גדולים ואוכלים לבד, מתי ייגמר השיגעון?

yellow sand

New member
אל תתקרבי אל האיזור.

אל תפריעי לאמא ולגורים. גורי חתולים מתחילים להיות עצמאיים כבר מגיל חודש/ חודש וחצי ( הם מתחילים לאכול לבד אבל עדיין מואכלים ע"י האם), אבל האמא יכולה לגונן עליהם כל עוד הגורים אינם מגיעים לבגרות המינית (אצל נקבות מגיל 4 חוד'/ אצל זכרים מגיל 5 חוד' ). אני ממליצה לך פשוט לשנות את מסלול הטיול, לעבור אל הצד השני או להמנע מלהתקרב אל האיזור. כך יש סיכוי רב יותר שלא תותקפי. האמא רק מגוננת על צאצאיה.

למעלה