אני חושבת שיכולות להיות מליון סיבות
נתחיל משטח מגודר - יכולים להיות מלא מלא מקרים של כלב שהיה משוחרר בחצר שלא ברח ממנה כמה שנים, פתאום הגיע הדוור, הילד של השכנים, המנקה וכו' פתח את השער והופ.... לי אפילו קרה שהשער נפתח לי (בלי קשר לכלב בכלל) בזמן שהייתי בבית. כנראה שאיכשהו לא סגרתי טוב את הנועל וזה נפתח.. אני אתן דוג' ממשהו שקרה לי אתמול - חבר שלי נכנס ואולי פשוט "החליקה" החוצה וברחה. כמובן שזה הסתיים תוך 20 שניות. עשתה סיבוב סביב החצר / חניה של השכנים וחזרה. כלב אחר היה פשוט נעלם (ולא שזה לא קרה לי...) בית - אותו הדבר כמו אזור מגודר. שניה פותחים דלת והופ, הכלב בחוץ. טיולים - יכולים להיות מליון מקרים שבהם כלב הולך עם הבעלים *עם* רצועה, רואה חתול, שומע רעש, קורה משהו מסביב והוא פשוט בורח. אז יש את הזריזים שתופסים את הכלב או שהכלב לא מספיק לברוח ויש את אלה שהופ, השתחרר וזה מה יש (כשלי זה קרה זה נגמר ממש ממש רע ואני משוכנעת שברור לאנשים על מה אני מדברת..
) באופן כללי, כלבים יותר "חרדים"/"פחדנים" יש יותר סבירות שיברחו אם יש רעש מבהיל/מפחיד ואני חושבת שיש מספיק כאלה, כל מיני פיצוצים, זיקוקים וכו'. עם כל האהבה שלנו לכלבים אני משערת שבעלי כלבים נתקלו בלא מעט מקרים שהכלב ברח, פשוט ברוב המקרים זה אורך לשלוש שניות עד שהוא חוזר... ואגב, נזכרתי עכשיו במשהו. כשהייתי יחסית קטנה (סוף יסודי בערך) הלכתי עם הכלב שלי לאזור מגודר כזה. כלומר, זאת חצר כזאת גדולה שבמרכז שלה יש מבנה. ישבתי על המדרגות של המבנה והסתכלתי עליו. שניה הפנתי את מבטי והוא הלך למאחורה של המבנה, כשהחזרתי את המבט וראיתי שהוא לא נמצא הלכתי לראות איפה הוא. לא ממש דאגתי כי ידעתי שהמקום חסום לחלוטין בגדר וזאת ממש לא היתה הפעם הראשונה ששחרתתי אותו שם. אממה, מאתמול שהכל היה סגור, מישהו הצליח כן לעשות איזה חור בגדר והכלב ברח! חיפשנו אותו שעות! ואז אחרי חיפושים מרובים אני פתאום נתקלת בכלב שרץ אלי כולו שמח ומאושר! אני לא אומרת שהייתי שיא האחריות, אבל זה הסיפור כפי שקרה..