"אבד לי הכלב"

veredtered

New member
אני איתך

אני גם חושבת שחייבים למצוא מקום בו אפשר לשחרר את הכלב. עצוב לי מאוד על הכלבים שהולכים כל חייהם רק עם רצועה. צריך להשתדל למצוא מקום מתאים, רחוק מכבישים, ורק אחרי שהכלב יודע את הפקודה 'בוא', אבל לדעתי צריך לעשות מאמץ שיהיו הדברים האלה (מקום מתאים, כלב מחונך). וכן, ברור שכשכלב נמצא רק על רצועה יש כמעט אפס סיכוי שידרס וכו'. אבל גם איכות חיים זה דבר חשוב וכמו שלא נחזיק ילדים ברצועה, או כמו שלא נפסיק לנהוג במכוניות למרות הסכנות בכביש, או כל מיני דברים שיש בהם סיכון מסוים בחיים - כך אני לא חושבת שצריך להחזיק כלב אך ורק על רצועה. ורד

yellow sand

New member
אני לא מסכימה איתך.

כלב מוציאים לטיולים רק עם רצועה. ניתן "להתיש" כלב ולתת לו להנות ע"י הליכות ארוכות ומאתגרות יחד עם בעליו. לא חייבים לשחרר כלב כדי שהוא יהנה. ניתן ללכת איתו גם בעיר וגם במקומות פתוחים, ניתן לרוץ יחד איתו. לרוב בעלי הכלבים פשוט "נוח" לשחרר את הכלב ולסכן אותו בכך. כלב משוחרר שאינו מחונך עלול להפוך לכלב מת.

veredtered

New member
אז אנחנו לא מסכימות ../images/Emo13.gif

אין מצב בעולם שאני יכולה לרוץ בקצב שהכלבים שלי רצים. למשל, כשאנחנו בטיולי שטח, על כל צעד שאנחנו עושים, הכלבים עושים אולי 20 - רצים קדימה, אחורה, קדימה, אחורה, כל הזמן איתנו, אבל כל הזמן בתנועה - הרבה הרבה הרבה יותר תנועה ממה שאני מסוגלת לה, אפילו אם הייתי בכושר הרבה יותר טוב
. כמו שאמרתי - יש בחיים סיכונים, צריך להפחית כמה שאפשר - אבל לכל דבר יש את שיקול התועלת מול סיכון. האם את לא נוסעת במכוניות בגלל תאונות הדרכים? האם לא תתני לילדייך לנסוע במכונית בגלל זה? וזו עוד דוגמא לא ממש מתאימה כי נסיעה במכונית, בעודה חשובה לחיי היום יום, היא לא משהו שהוא *בנפשנו* - זה לא משהו שבלעדיו אנחנו נעשים עצבניים וחסרי סבלנות (או שכן?
). הכלבים שלי, אם יש ימים שלא יצאו מספיק (למשל כשבעלי במילואים והם יוצאים אצלנו רק לחצר, במקום לבוא איתו לעבודה כמו שהם רגילים כל יום) ממש נעשים עצבניים. בקיצור, *אני* חושבת שכלב שהוא רק על רצועה, כל חייו, בהחלט מפסיד משהו. ורד

yellow sand

New member
תראי,

להשוות בין כלב לאדם זה לא נכון. למשל, כלב לא מחונך ידרס ע"י מכונית מפני שהוא לא ידע שמכוניות הן מסוכנות. בן אדם (אפילו ילד) ידרס ע"י מכונית כשהוא ידע שמכוניות הן מסוכנות.לכן כדאי ללכת על אופציות אחרות. אנשים רצים/ רוכבים על אופניים/ שוחים/ הולכים הליכות מהירות, יחד עם כלבם כשהוא קשור לרצועה. מי שמעוניין שכלבו גם יהנה מהחיים וגם ישאר חי יכול להרגיל את כלבו לאורך חיים ספורטיבי. לתת לכלב להסתובב לבד כשאין לך שליטה עליו זהו חוסר אחריות. אין צורך לקחת סיכון.

veredtered

New member
אז כמו שאמרתי - אנחנו לא מסכימות

ברור שאני לא מדברת על לשחרר את הכלבים באמצע כביש. אבל אנחנו למשל, גם כשגרנו בעיר - היינו מעמיסים את הכלבים על האוטו ונוסעים לפארק מרוחק, בד"כ באמצע הלילה, ומשחררים אותם. רוב האנשים שכלביהם רק על רצועה לא לוקחים אותם לריצות/אופניים וכו' אלא רק הולכים איתם קשורים, בקצב שלהם (של בני האדם). לדעתי כלב כזה לא מוציא מספיק אנרגיה. אפילו פנקה, כלבת ה'צל' שלי שצמודה אלי לאן שאני הולכת, וכשאני לוקחת אותה לפארק מתיישבת לידי ולא משחקת - אפילו היא, כשאנחנו הולכות והיא משוחררת - רצה קדימה אחורה לכאן ולשם ומוציאה הרבה יותר אנרגיה משהיתה מוציאה לו היתה קשורה ברצועה. את שוב ושוב אומרת 'כלב לא מחונך, כלב שאין לך שליטה עליו' ואני שוב ושוב אומרת שצריך לחנך את הכלב ל'בוא' ורק אז לשחרר אותו - אז אולי בעצם אין לנו ויכוח? האם לדעתך כלב שבא כשקוראים לו - כן בסדר שיהיה משוחרר מרצועה במקומות המתאימים? ושוב, שימי לב, מקומות מתאימים. ורד

elle88

New member
וטרינרית הפורום ממליצה לעבור על החוק?

לידיעתך יש חוק שאוסר שחרור כלבים לעיונך: http://www.petnet.co.il/article/article_soc.asp?id=818 http://www.petnet.co.il/article/article_soc.asp?id=819 זה לא משנה מה את אוהבת או לא, יש חוק ותכבדי אותו. למה את חושבת שחוקים לא חלים עליך?

toomuchdogs

New member
לא עניין מי מעל ומי מתחת לחוק....

יש גם את ההבנה שכלב זקוק לפורקן אחרת יהפוך תוקפן - יצא לי חרוז.... עובדה שבהרבה ערים ניתן למצוא גינות כלבים - חלקן טובות יותר חלקן טובות פחות - לא האישו - העיקר שמבינים את הצורך ההכרחי של מתן אפשרות לכלב להוציא מתחים ולשחרר שרירים...

toomuchdogs

New member
גם חוף הכלבים זה בסדר, ובוא אגלה לך עוד משהו

אם כבר "האשמת" את וורד בעבירה על החוק גם פארקים זה בסדר וגם כל מקום שבעל כלב אחראי ירגיש שזה בסדר יודע למה? כי בעל כלב אחראי מודע לכלבו, יודע איך אופיו ואיפה כן ישחרר ואיפה לא. כי בעל כלב אחראי מתנהג כאחראי לכלבו ויודע שאם הכלב זקוק לשחרור לחצים הוא יעשה זאת בצורה אחראית ומבוקרת ולא ליד כביש/פארק הומה אנשים/או כל דבר שכזה אל תקפוץ עם ספר החוקים ביד כי אני בטוחה שגם אתה בעצמך עובר על מספר חוקים ביום.....ואם לא אז יצאת צדיק

elle88

New member
אחראי? בוא אני אספר לך על אחראי

יש כאלה שגורמים לטריפת חתולי רחוב, ואני אישית ראיתי 2 כלבים משוחררים ליד פארק שהתפרצו לכביש והתפרקו לי מול העיניים. אחראים כן.........

toomuchdogs

New member
עכשיו סיפרת לי מה זה "לא אחראי"!!!!

את אלו אני כבר מכירה, אני מדברת על בעל כלב אחראי.....עדיין מחכה שתספר לי עליו....

elle88

New member
עד שקורה משהו כולם קוראים לעצמם "אחראיים"

הבעיה שקורה המשהו. ותאמיני לי עד היום אני בטראומה מהכלבים שהתפרצו לכביש. תקשרו את הכלבים.

דונינה

New member
אנחנו הפכנו את חוף "הבונים" לחוף הכלבים ../images/Emo3.gif

וגם את חוף ,"הכנרת " ועוד כמה מקומות בטבע כי החלטנו שלכלבים שלנו מגיע להנות מהיופי של הייקום הזה !! שיריחו את הפרחים וישחו בים התיכון ובכנרת ובעוד כל מיני נחלים למינהם . גם כשכולם ינהגו לפי החוקים ולא יהיו תאונות ומלחמות גם אז אני אשחרר את כלבותי האהובות . הייתי קושרת כמה בני אנוש לצורך העינין שלא יפגעו בשום יצור חי ובטבע .

toomuchdogs

New member
../images/Emo45.gif למרות שאל לנו לעודד חסרי אחריו

אחריות הרי לא כולם כמונו...

למעלה