אבא .

אבא .

חברים , רציתי לשתף אתכם במשהו קצת עצוב. (אומנם אני תמיד אוהבת לייעץ ולהיות אופטימית אבל היום אני קצת פחות , תסלחו לי אוקי ? ) הסיפור שלי היום הוא קצת לעצוב לדעתי . הוא על אבא שלי. מאז שאני זוכרת את עצמי, בערך מגיל 5, ראיתי את אבא שלי בתור דמות מאוד מכובדת ומאוד חיובית . הוא היה דמות החיקוי שלי ותמיד רציתי לרצות אותו ושיהיה גאה בי, מלבד העובדה שאהבתי אותו מאוד. כשגדלתי ,ונכנסתי אל תוך עולם ההתבגרות , קצת התווכחתי איתו והיו מעט מריבות פעם ב..,אבל זה לא גרם לי לכבד אותו פחות או להפסיק להעריץ אותו . הלכתי לתיכון הכי נחשב אצלי בעיר וקרעתי את התחת בשביל שהיה יגאה בי , אחר כך בכיתה י' הלכתי להתנדב במד"א ,בשביל שיהיה מאושר שאני הולכת בדרכיו, אולי בעתיד גם אני אהיה רופאה כמוהו. תמיד סיפרתי לכל חבריי שאבא שלי הוא רופא , הוא מתקן לכולם את העמוד השידרה ואם יש תינוקות שנולדו עם רגליים עקומות אבא שלי כמו קוסם יכול לעשות להם רגליים חדשות . כאשר הייתי מבקשת מאבא שלי 20 שקל , גם בתקופות מאוד קשות בבית , כשלא היה מספיק כסף בגלל שקנינו בית חדש, הוא תמיד היה מביא לי יותר , והרגשתי שיש לי קיר ביטחון שיגן עלי תמיד. וכך חייתי באשליה שהוא יצר סביבו במשך 17 שנה. בכיתה י"א התאהבתי בבחור שלדעת אבא שלי לא התאים לי , חיפשתי פשרה, ובדרך התחילו מריבות בינו לביני. הוא ניסה לחנך אותי בדרך שונה, הוא ניסה שאהיה "ליידי" והכניס לי לראש שאף אחד בעולם לא יאהב אותי ויתמוך בי יותר ממנו , ואין אהבה אמיתית בגיל 16 והחבר שאיתי סתם משחק איתי . הוא היה משתגע כשהיה החבר שלי בא לבקר אותי והיה צועק עלי מולו. אחרי זה גיליתי שאבא שלי גם גזען , ושונא כל דבר השונה ממנו . כולם טיפשים וכולם מסריחים , הוא תמיד הכי חכם וכל השאר לא . הוא היה מתעצבן כאשר היה שומע שהחבר שלי לא משלם עלי כאשר אנחנו הולכים לסרט ובמשך לילות שלמים היה מדבר איתי על החשיבות של הכבוד שלי . ידעתי שהוא טועה אבל , נקרעתי מבפנים האם האבא המושלם שלי טועה?! או שאולי אני רואה דברים שונה? ידעתי שתרבות זה דבר דינמי ומה שהיה מקובל בתקופתו איבד את הערך שלו בתקופה שלי, אבל מה אעשה בשביל לרצות אותו ? שיהיה גאה בי כמו קודם ?! במשך שנה נוספת התמודדתי איתו -נגדו , החלפתי שני חברים מאז, אבל המריבות רק המשיכו להחמיר והפכו גם לאלימות . אחרי זה המצב שלו בעבודה החמיר, והבנתי שאבא שלי הוא לא המנהל של עצמו ועושה מה שבא לו אלא שיש מנהל מעליו. מנהל רשע. במשך השנה הזו , עד עצם היום, כמתברר לכולנו בבית , המנהל של אבא שלי התעלל בו נפשית . מאחר שאנחנו עלינו מברית המועצות לפני 15 שנה, (אגב אבא שלי גוייס ישר להלחם למען המולדת במלחמת המפרץ), המנהל שלו היה יורד עליו בגלל מוצאו הרוסי והדביק לו סטיגמות של שתיין, גנב ורודף בצע קומוניסטי. במשך ארבע השנים האחרונות אבא שלי היה הולך לעבודה וחוזר כל יום מיואש. והמשפחה לא ידעה על זה. לפני חצי שנה זה פרץ החוצה, מידי יום ויום הוא היה מתפרץ על אחי ועלי , ורב עם אמא שלי . כל התיסכולים שלו בעבודה היה מוציא על הטלוויזה כשהיה שוקע לצפות בה שעות. ולא מדבר עם איש. אם אח שלי היה פונה אליו הוא היה מתעצבן ומשליך עליו חפץ . המצב החמיר עוד יותר השבוע כאשר באמצע הנסיעה לסבתא שלי הוא התחיל לצרוח על אמי שהיא נהגת גרועה כי כולם עוקפים אותה . והם רבו . מאז הם לא מדברים . ההסבר להתפרצות הזו נובע מכך שבכל חודש המנהל הרשע של אבא שלי היה מלין את המשכורת שלו עד אמצע החודש. כלומר אבא שלי לא היה מקבל את המשכורת בזמן . החובות גדלו מידי יום והוא שקע בעצמו עוד ועוד. הוא הרגיש שהוא חייב לאחי ולי להרוויח את הכסף ולכן לא עזב את הבוס שלו מעולם . היום בבוקר אמא שלי הציבה לו אולטימטום (תנאי) : או שהוא עוזב את העבודה עד סוף החודש, או שהיא מתגרשת ממנו . כל היום בכיתי בבית הספר בגלל זה. וגם עכשיו עומדות הדמעות בגרון שלי . מה יהיה ? אני שואלת ואיש מהם לא עונה. הוא לא מוכן להשלים איתה , והיא לא מוכנה שהוא יוציא עלינו את התיסכולים שלו . הוא פוחד שבגיל 40 הוא לא ימצא עבודה, והיא פוחדת שבעוד שנה הוא יקבל התקף לב וימות . מה אני צריכה לעשות עכשיו עם שניהם !?

וונקי

New member
../images/Emo24.gif

אני ממש ממש לא יודעת איך להגיב לדבר כזה. למרות שאני אישית מבניה אותך כי אני גם עברתי משהו דומה כמו זה. אז אם את רוצה לדבר עם משהו על זה אז אני כאן בשבילך. תהיה חזקה וקבלי
חזק חזק מיני אם את רוצה לדבר איתי אז את מוזמנת לפנות עלי במסרים או באס"ק 175206230

בוס בן אלף!!!

יופי שהוצאת את זה החוצה,דבר כזה לא כדאי לשמור בבטן. אני מבינה אותך{יש לי סיבות משלי למה.}שזה קשה,וטוב שאת רוצה להתייעץ איתנו.אני מבינה שמאוד עצוב לך על משפחתך וזה דבר לגיטימי מאוד. את חשה תיסכול עמוק בטח.לא קל לילד לראות את ההורים שלו מתגרשים. אבל אולי יש עוד תקווה,ברור שהבוס הרשע של אבא שלך הרס לאביך את החיים ואף את הבריאות.אין דרך להתלונן עליו? מה שהוא עשה חמור מאוד.תראי לאיזה מצב אביך הגיע.אולי תשבו שלושתכם ביחד,את אמא שלך ואביך ותנסו ללבן ת'עניינים? לא שווה בגלל בוס נצלן לפרק משפחה. אבל גם אמך צודקת באיזשהו אופן,אביך חייב להפסיק את ההתנהגות הזאת. אין לי ממש עצות,כי מי אני בכלל.אבל את תמיד יכולה לפנות למישהו מקצועי,או שאולי ההורים שלך יפנו למישהו מקצועי.זה נראה לי כדאי ושווה את זה.אף אחד לא רוצה שהמשפחה שלו תתפרק. אני מציעה שלא תתייאשי ותעזרי להורים שלך עם הבעיות. כל מה שכתבת נורא נגע לליבי,ואני מקווה שהכל יסתדר. בהמון המון אהבה,הדרוש!!!

האמת- אין לי מושג מה את צריכה לעשות

אז הדבר הכי מועיל (?) שאני יכולה לעשות זה
ואם את צריכה שמישהו יקשיב לך אני בטוחה שאנשים כאן יעמדו בתור

enjoi butterfly

New member
ואי סרט כמו שאומרים...

ואייי אני לא יודע מאיפה להתחיל בכלל ... את אבא שלך אני יכול להבין... וגם את אמא שלך.... ויש לך אחלה באבא..אני יסביר למה אני חושב ככה...גם ככה המצב על הפנים בעבודה..והוא מנסה ובכול זאת הוא ממשיך לעבוד בשיביל שיהיה לכם כסף לבית.. והוא בכלל לא במצב טוב נפשית אני לא בטוח אבל אני חושב שיהיה איזה שהו זכות או משהו כזה בעינין ושלבוס אסור לעשות כאלה דברים את צריכה לברר בנושא...תתצרכי עזרה אני יעזור.. אני יברר היום עם יש משהו כזה ואני יגיד לך.. עכשיו הממ אמא שלך גם צודקת כי הוא לא אמור לעשות דברים כאלה.. אני חושב שאת צריכה לדבר עם שניהם...ולהגיד לאבא שלך שיחפס עבודה אחת ביזמן שהוא עובד אצל הבוס הרע הזה..ולאמא שלך שתיתן לו זמן למצוא משהו אחר כי זה לא קורה ביןיום... ואני יברר ..:) תירצי לדבר ..באייסייקוי או במסרים...

ThE BluEyeS

New member
../images/Emo24.gif הכי ענקי ענקי ענקי בעולם...

מה שכתבת כאן מאוד נגע לליבי.. ואני מאוד מקווה איתך שהכל ייסתדר על הצד הטוב ביותר, ושהכל יחזור לקדמותו, לזמנים טובים יותר..
אולי יש סיכוי שתכנסי 'ישיבה משפחתית', ותנסי שכל אחד יידבר מהצד שלו - שכולם יישמעו את דעתם של האחרים..? זה דבר די חכם לעשות [כמובן שתלוי באיזה מצבים].. אני חושבת שזה יהיה מאוד טוב שכל אחד יידע איך האחר מרגיש.. תעמדו אחד לצד השני בעת צרה - אל תיפלו לפח - אל תשברו בדיוק שאתם כ"כ צריכים אחד את השני.. אני תמיד כאן בשבילך אם תזדקקי, ואני בטוחה שכולם כאן איתי גם כן..
128073064

sh53

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

מותר לנו להיות חלשים, מותר לנו להשבר לפעמים ומותר לנו לגלות את חולשותנו ולא להיות סופרמן או סופרוומן - אנו בני אדם וככה זה עם בני אדם, אז אני שמחה שהוצאת את זה מהלב ושיתפת אותנו
איך לעזור להורייך (לא אומרת שהכל יעבוד כמו שצריך ולא אומרת שהכל יהיה קל וגם לא אומרת שהשינוי יהיה מהיר): * אם אמך, את או אחיך יכולים לעבוד כדי לעזור בפרנסת הבית, נפלא. אם אתם לא יכולים, לא להרגיש לא בסדר עם זה, זה לא שאתם לא רוצים, אלא אתם לא יכולים. לא לעזוב את בי"ס, כדי ללכת לעבוד (בינתיים יש אפשרויות אחרות). * להשתדל לקחת מההורים כסף רק אם מוכרחים, גם אם זה 20 ש"ח וגם אם זה 10 ש"ח, לא משנה הסכום. אם לא חייבים - פשוט לא לוקחים. מציעים לך כסף או אומרים לך לקחת, לומר שאת לא צריכה כרגע ואם תצטרכי תבקשי מהם. אני מבינה בהחלט שיש דברים שמאוד רוצים לקנות ומאוד מפתה לקנות ולקחת את הכסף הזה, אבל להתאפק - כי המשפחה יותר חשובה מזה (אני לא מתכוונת שאם צריך ספרים לבי"ס, אז לא לקנות ספרים לבי"ס, אלא לדברים אחרים שאפשר לוותר עליהם - לדוגמא בגד חדש וכו'). * לתמוך ולחזק את ידי אבא. הוא עובר כבר תקופה ארוכה סבל, הבוס מתעלל בו בעבודה וממש לא כיף לו שם. כל יום שהוא הולך לעבודה, הוא יודע שהוא הולך לסבול שם. * לקיים שיחה משפחתית עם אמא, אבא והאח. לדבר על מה שקורה בבית, להראות שלכולם איכפת מהמצב, שמוכנים לעזור ולסייע ולא להרים ידיים. כשכולם יחד ומאוגדים, זה מחמם את הלב ונותן כוח לעבור עוד יום ועוד יום. לנסות לקיים שיחה משפחתית כולם יחד. אם זה לא הולך, לא להרים ידיים, לקיים שיחה אישית עם כל אחד מהם בנפרד (כי אולי הם כועסים אחד על השני), ולנסות להשלים ולפייס ביניהם. * להציע לאבא ולאמא שאבא יחפש עבודה אחרת או עבודה נוספת (עבודה נוספת כדי שיתבסס בעבודה הנוספת, ולאחר שהוא ירגיש בטוח במקום החדש, הוא יוכל לעזוב בשקט את המקום המגעיל שהוא סובל בו). בקשר לחברים שהיו לך בעבר ושהיו לך מריבות איתו על זה - מה שהיה היה ולא נבכה על חלב שנשפך ועדיף שכאשר יהיה לך חבר חדש, נתמודד עם המצב בזמן אמת. בקשר לזה שאבא לא מקבל את המשכורת בזמן, כדאי להתייעץ עם פורום חוק ומשפט מה לעשות במקרה כזה. מצד אחד אפשר לצעוק על הבוס שהוא לא משלם את המשכורת בזמן ולפי החוק, ומצד שני הבוס יכול לפטר אותו והשאלה היא אם תוכלו להתמודד עם מצב כזה שאין הכנסה בבית. לסיום - הדברים שכתבתי לך כאן מאוד קשים לביצוע. לא תמיד הכל הולך בחיים בקלות ולא תמיד הכל מצליח, לכן להיות סבלניים וקשובים אחד לשני.
נשמח לשמוע עדכונים, איך השיחה היתה במשפחה, מה החלטתם, מה התוצאות של כל מה שכתבו לך כאן החברים ואם יצא מזה משהו טוב

עידכון

אמא ואבא שלי דיברו והם בערך השלימו , אין לי מושג איך זה נסגר בינהם כי אני ישבתי בחדר ושמעתי מוזיקה , והתנתקתי מהכל כי זה לא עינייני מה קורה בינהם . וחוץ מזה אני לא מדברת איתו עכשיו כי הוא שוב התעצבן עלי , אבל , אני מקווה שנשלים בקרוב כי בינתיים הוא לקח לי את הפלאפון.

sh53

New member
שמחה שהם השלימו ביניהם ../images/Emo13.gif

שלום בית זה דבר חשוב ונותן בטחון והרגשה טובה לילדים. בטוחה שאת תדעי להשלים עם אביך תוך זמן קצר ביותר, סומכת עלייך בענין זה.

gloom

New member
../images/Emo24.gifאל תדאגי../images/Emo24.gif../images/Emo66.gif

אל תדאגי, אמא ואבא שלך השלימו זה כבר טוב, אחרי זה את תדברי איתו ותגידי לו שקרים לבנים אל כמה שזה לא נורא כל הכעסים שלו, ושזה טוב שהוא הוציא את הכל. ואז אחרי זה אתם יכולים לגשת למשטרה ולתת תלונה על הבוס בתור אחד שמתעלל וגזעני הוא הולך לשבת בכלא וגם ולי יקדמו את אבא שלך, מי יודע...

למעלה