אבא...

אבא...

שוב חלמתי עליך. לא זוכר את תוכן החלום... רק זוכר שצעקתי, שצעקת, ולבסוף שבכיתי. זה אותו חלום, חוזר על עצמו מדי כמה חודשים, מדי כמה שנים. זה החלום שמזכיר לי שעמוק בתוך הנפש שלי עדיין לא סלחתי לך. יש לך מושג בכלל כמה פצעת אותי ? כמה יש בנפש שלי פצע פעור שאתה פתחת ? כמה שהשפעת על האישיות שלי ? יש לך מושג בכלל כמה החלטות שגויות קיבלתי בחיים שלי, שנבעו משיקולים שגם אני לא הבנתי אותם אז, רק כדי להבין אחר כך, שהפחדים שלי, שהביישנות שלי, שחוסר הבטחון שהיה לי נבע לא מעט ממה שאת גרמת ? יש לך מושג בכלל כמה לפעמים אני רוצה לעמוד מולך, גבר מול גבר כדי להגיד לך מה עשית לי ? יש לך מושג בכלל שהיית אבא אלים ? נכון... היית טוב יותר מאבא שלך, כי לא הרמת יד מעולם, אבל זה משנה ? אלימות זה לא רק פיזית... אלימות זה גם מילולית. אלימות זה להתפרץ על ילד מפוחד כי... לא הלך לך היום בעבודה. אלימות זה לקרוא לי חרא של ילד כי בטעות סגרתי לך את האצבע בדלת, אלימות זה לצרוח עלי כשבאתי לעזור לך כי ראיתי כמה קשה לך... ואתה פשוט בחרת להוציא את העצבים שלך עלי... אוי כמה פעמים הוצאת את העצבים שלך עלי. אתה יודע בכלל שעד עצם היום הזה כשאני נמצא בבתי זרים ואב המשפחה נכנס אני מתכווץ במקומי מפחד ? אתה יודע בכלל שכל פעם שצילצלת שלושה צילצולים בדלת כסימן היכר שלך שנכנסת הביתה הלב שלי דפק בחוזקה מפחד ? כי היית כל כך לא צפוי... כי לא היה ברור אם היה לך יום טוב או רע... ואם היה רע בטוח מישהו כאן יחטוף... אני או אחותי, או אבוי אמא שלי... יש לך מושג כמה בכיתי בגללך אבא ? היום אני בן 37, אבל חי בתוכי ילד מפוחד... שמפחד מאבא... שהוא יכול להיות ברגע אחד להפוך מאדם חם ואוהב למפלצת כועסת, רוגזת וצורחת. היום אני מדבר איתך לפעמים, ואתה רוצה שאפתח לך את הלב... שאספר לך על המצוקות שלי... שאתקרב אליך... אבל איך אפשר לעשות את זה בכלל ? אחרי שכל כך הרבה שנים לא עניין אותך באמת מה קורה איתי ? אתה זוכר את אותם שנים שהייתי סטודנט ? סטודנט פנסיונר קראת לי... כי לא סיימתי את התואר תוך 4 שנים כמתוכנן... אמרת שאני מבזבז את כספך... דרשת לשלוט בכל צעד וצעד שלי מרחוק כי פשוט מימנת אותי. יש לך מושג בכלל מה עבר עלי בשנים האלו ? יש לך מושג בכלל כמה אבוד הייתי ? כמה בודד הייתי ? אותך רק עניין שכספך בוזבז... זה שכמעט הגעתי לאבדון לא רק שלא ידעת... אלא אפילו לא דימיינת... כי לא ממש עניין אותך לראות אותי... עברו כל כך הרבה שנים מאז אבא... ובמוחי אני כל הזמן אומר כי אני סולח לך. אני יודע שאם אי פעם תקרא את המכתב הזה תבכה מכאב. אני יודע כי אם אי פעם אעמוד מולך ואגיד לך את כל זה, אתה תישבר... ובסופו של דבר יש רק אדם אחד שיסבול מהתיסכול והכעס שלך... אמא שלי. והאמת... זאת הסיבה האמיתית שאני לא מתכוון להגיד לך לעולם מה שיש בלבי. כי אני לא מוכן שהיא תסבול גם מזה. מספיק היא סבלה ממך. לכן... אני לא מתכוון להגיד לך... אני לא מתכוון לעמוד מולך... אם כי בריב האחרון שלנו הבנת כי אני כבר לא אותו ילד מפוחד שאתה יכול לרמוס ולהשפיל... נדמה לי כי לא תחזור על אותה התנהגות. אבל דע לך כי הפצע בתוכי פעור ומדמם...

../images/Emo23.gif

מזהה. אין מה להגיד. כאן איתך.

ליהיא24

New member
לצערי,

אני מזדהה עם כל מילה שכתבת, בעיקר זיהיתי את המצב הנוכחי בו אני נמצאת, רק שהשם שלי הוא: סטודנטית בלאי.

ה מוזה

New member
מיקי

מאז ליל אמש בו קראתי את המכתב שלך התלבטתי עם עצמי מה לומר .. לא כי אין , אלא כי המכתב שלך עוסק בדיני נפשות , בנפש שלך - בנפש של אביך .לבסוף החלטתי פשוט לשתף אותך ולכתוב את המחשבות שיש בי .. אבא - האדם שאליו נישא את עיננו ואת ליבנו . כשאותו האיש רומס ומשפיל את ציפור הנפש השבירה שבנו הצלקות לעולם נשארות . מילה קשה היא כמו מכה ואולי גרועה מכך כי היא פוצעת את המקום שאיש לא רואה ..את המקום שנישא עימנו לכל אשר נפנה . ויש בתורה את הציווי "כבד את אביך ואת אימך "..חשבתי על זה . אין בתורה כל ציווי או אמירה "כבד את ילדיך "(עד כמה שידוע לי ) בהתחלה ..חלפה בי מחשבה לומר לך - שב עם אביך ,לא במכתב כי אם פנים אל פנים תביט בעיניו ותאמר לו את כל מה שנכתב כאן (ואני בטוחה שיש בך עוד הרבה מאוד משקעי עבר שלא נכתבו כאן בנוגע אליו ). לא בעבור נקמה ולא בעבור פגיעה בחזרה - אלא בעבור שלוות הנפש של הילד שבך שעדיין בוכה מפוחד כועס ונושא עימו את כל אותה אלימות מילולית שפצעה אותו . ובעבור דבר נוסף "כבד את אביך "- מניחה שאביך אינו אדם צעיר כעת ואיש אינו יודע מה טומן בחובו המחר וכל כך חשוב מיקי , לך וגם לו לסגור מעגל ולא רק בחלומות . "שוב חלמתי עליך. לא זוכר את תוכן החלום... רק זוכר שצעקתי, שצעקת, ולבסוף שבכיתי. זה אותו חלום, חוזר על עצמו מדי כמה חודשים, מדי כמה שנים." - בסוף בכית . הדמעות האלו שנקברו אי שם לפני שנים רבות משתחררות בחלומות ..הנפש שלך מבקשת שלווה . והוא ..אביך אולי כלל אינו מודע לנזק העצום שגרם , אולי כשדברים יאמרו תינתן לו האפשרות לומר לך "סליחה בן " - חושבת שאתה זקוק לשמוע את זה ..והוא לומר זאת .לבקש את הסליחה שלא נאמרה מעולם . ויש את אמא ..שבעבורה תוסיף לשתוק , אולי זו הדרך שבה תשמור עליה אך כך גם הילד שבך יוסיף לצעוק ולזעוק בחלומות ולפחד .. האם זה מה שאימך היתה רוצה עבורך ? ..האם לא היתה רוצה שתהיה שלוו שקט עם רגיעה פנימית ללא פחדים ?אין לי ספק שהיתה רוצה זאת עבורך גם במחיר שלוות הנפש שלה . כי אמא זו אמא . המריבות בינך לבינו ..כואבות לה יותר , בכל פעם שאתם שני האנשים שהיא אוהבת פוצעים זה את זה במילים ,משהו בה נפצע בפנים . לא עדיף ..פעם אחת ולתמיד לומר בגלוי ,לומר את האמת ? לתת לו להתמודד מול מעשיו והתוצאות שלהם , אולי הוא יבחר בדרך של הושטת יד ובקשת סליחה וגם אם לא - גם אם לא ..מיקי לפחות בך יהיה השקט ,עד כמה שניתן לתת שקט לילד שנפשו הוכתה .. מקווה שתמצא את אותה הדרך להביא שלום לנפשך

מוזר...

אך התגובה שלך שיחררה את הדמעות שבעת כתיבת המכתב לא השתחררו... באחד המפגשים שהיו לנו (ואין הרבה כאלה כי הוריי מתגוררים בחו"ל) אבי שיחרר אמירת סליחה מאורפלת... מן אמירה ש"אני יודע היכן טעיתי..." חשבתי אז כי אמירה זו תשחרר אותי מאותו חלום שרודף אותי... מתברר שלא... כנראה כי לי יש הצורך לומר... לשחרר את המילים... אינני יודע אם אכן אי פעם אומר לו בפנים את כל זה... קשה מאוד להעריך את המחיר של צעד כזה, לגביו וכמובן לגבי אמי. הזמן רק יראה... בכל אופן... תודה על ההשקעה בתשובה... תודה על שחרור הדמעות...

למעלה