אבא של ידין

cipla

New member
אבא של ידין

תעשו לנו טובה... תורידו את התכנית... כמה שיותר מהר... לפחות ישארו לנו זכרונות טובים מכל הפרקים עד היום. איזו נפילה. כתיבה גרועה, משחק ארכאי, נורא...

../images/Emo6.gif

לדעתי היה די בסדר. והאשמה שהוא הטיח ברובן- זה היה מזעזע... (למרות שהסכמתי איתו). היה מעניין.

תלתלית

New member
חולקת על דעתך.

לדעתי, היה פרק מעולה. מעורר מחשבה, עשוי טוב. אבא של ידין העלה שאלות נכונות על הצורך בחשיפה, עד כמה העלאת דברים מהתת מודע בכלל עוזרת, והאם לדבר על הכול באמת כדאי? ברור שהדרך שבה מוצג אביו של ידין, מנחם, היא מעצבנת ומעוררת כעס. הוא טיפוס מיושן עם דעות קדומות, אבל בתוך ערפל הדעות הקדומות האלה, אני מוצאת שהוא שאל שאלות נכונות - האם הטיפול הועיל לבנו? האם הטיפול רק הרע את המצב? שאלת השאלות מבחינתי - שהיא המסר בכלל במסגרת של טיפול היא האם לחשוף את כל השכבות זה טוב? מתי לשים את הגבול? איך יודעים מתי לעצור?

ag117

New member
מה היה הקטע עם כאילו אבא של רובן

למה מנחם הזכיר לו אותו מה הקשר בינהם ?חוץ מזה ששניהם עזבו את הבית בגלל בחורה ...

תלתלית

New member
אולי היתה שם הזדהות

גם ראובן היה רחוק מאבא שלו במובן הרגשי, ואני מניחה שבסתר ליבו גם הוא רצה לרצות אותו. או שפשוט היה שם געגוע נטו. פשוט געגוע של בן לאביו.

mecorteset

New member
ווי... ממש לא

היה פרק ממש ממש טוב הרבה יותר טוב מחלק מהפרקים עם ידין וכמו שכבר אמרו... הוא באמת הציג הרבה שאלות... אם זה באמת טוב לדבר על כל הרגשות והדברים, אם זה לא מזיק בשלב מסוים. ממש נהניתי.

למה התת מודע הוא תת ../images/Emo35.gif

מנחם בנאדם מזעזע. פרימיטיבי. מלא דיעות קדומות. אבל- חכם. ושאל שאלות מאוד עקרוניות בפסיכולוגיה.

nomi99

New member
לדחוס כל כך הרבה ...

...סטריאוטיפים עדתיים בחצי שעה - דורש כשרון לא מבוטל.... מ ו ג ז ם ם ם ם ם.....

y a ® d e n

New member
התוכנית לדעתי היום..

אני מרגישה ש"בטיפול" מתחילה לאבד מהקסם שהיה לה. הפרק היום בהחלט הוכיח לי את זה, לא היתה הרגשה של נוחות ושל משהו שממש לכד לי את העין. האמת בחלק מהתוכנית, די רציתי שתיגמר כבר. מה גם, "בטיפול" ביסוד שלה היא סדרה ריאליסטית, והיום נגיד שקטע של ראובן ואבא שלו וכל הקטע ההזוי הזה, היה סוריאליסטי ודי נגד את האופן של התוכנית. בקיצור, ידין חסר. אוף. והתוכנית תחילה טיפה לאבד מהחוזק ומהקסם שלה.. ושמתי לב לזה בשבוע האחרון שהיה.

nomi99

New member
כשהתכנית עסקה....

בטיפול "נטו" ללא טכניקות מיותרות של פלשבקים, חזרות על פלשבקים, זכרונות, הזיות - היא הייתה נכונה ואמינה.... אבל משהו קרה לה בדרך, וזה לא לטובתה... (עייפות החומר?)...

y a ® d e n

New member
בדיוק מה שאני חושבת.

כל הטכניקות והטכניות והכל, זה ממש נוגד את מה שהסידרה ניסתה לעשות בתחילתה, וזה להיות הכי פשוטה שיש. בלי אפקטים מיוחדים. היא נגעה וחדרה יותר בקלות ויותר לעניין שזה היה כמו שאמרת- טיפול נטו. אני ממש מקווה שזה ניסיון שהם עשו ושהם לא יחזרו למקום הזה שוב, כי הוא מוריד את האיכות נורא.

מסכימה אתכם

הסדרה מתחילה לכ=גלוש מתחום הדרמה לתחום הטלנובלה. וזה עצוב
אבל יש לזה ייתרון אחד: ככה יהיה לנו יותר קל להיגמל ממנה, כשתיגמר (עוד שבועיים?).

כבר שבוע שזה ככה

איך חולפת תהילת עולם. אחרי שראיתי את כל הפרקים באדיקות, הגיע שבוע שעבר והכל מדרדר- לא אמין, גילה אלמגור כסמל למטפל הכי לא אמפתי בעולם (וחד צדדי), ראובן שגולש לידידות ופתיחות עם נעמה כאילו כלום ובלי תקופת צינון, מיכאל שיושב בשקט מול נאום הבגידה של אורנה (תראו לי גבר אחד, ערס או לא ערס, שיתן לה לנאום כל כך הרבה בלי להגיב, זה לא עובד ככה בחיים, ולקינוח עוד שופך תובנות ופירושים -נכונים לכשעצמם- אבל זה ממש לא אמין כשזה בא מבנזוג נבגד). בקיצור אתמול ב10 הלכתי לישון. בלי נקיפות מצפון. חבל היתה סדרה מעולה ופתאום התחילה לצלוע ככה.

תלתלית

New member
זה לא מוריד מהאיכות. כל פלשבק שהיה

גילה לנו עוד פן על אחת הדמןיות. נכון שזה מפתיע, ולפעמים לא ברור. אבל גם בחיים קורים לנו פלשבקים לרוב.

שרונסקי

New member
אכן הפרק היה רווי סטיראוטיפים, אבל

הוא העלה שאלות מהותיות ביותר, שהפורום הזה עסק בהם לא מעט - לשלם למישהו כסף בשביל שידבר איתך, החשיבות והמשמעות בפתיחת דברים והפיכתם למודע, החיפוש שמתקרב בקטעים מסוימים ל'היפנוזה', לפעמים, כמו שראינו אצל גילה, כשהיא מכוונת למשהו, בכל הכוח. גם ראובן 'נופל' למלכודת הזו. אז באמת חבל שהם הכניסו מבטא יידישאי כבד (לא הגיוני, לדעתי, כמו שזה היה), וסטראוטיפים על הייקים ששונאים את השחורים, אבל חוץ מזה עלו תכנים חשובים, וההתמודדות של ראובן היתה מכובדת, אגב, אני במקומו הייתי אומרת לאבא שבנו לא 'הומו', עד כמה שהוא יודע. ולמה לא, בעצם? הרי לא ברור עד הסוף ואפשר להרגיע את האבא, שגם ככה החיים שלו די בזבל, לא? אבל למעט זה, אפשר היה גם להבין אותו, עם תחושת האשמה שלו, וגם להעריך את אורך הרוח שלו - לשמוע השמצות, והאמפטיה לאדם שהוא לא תמיד נעים. באמת יצא טוב

סלינוש

New member
באמת - למה התת מודע הוא תת

זו באמת שאלה טובה, והניסוח הזה קולע כל כך בול. היה לי מבולבל אתמול הפרק. דילגתי לי מאמפתיה והסכמה כללית עם הדברים של הזקן הלא ברור הזה, לבין הבנה ואמפתיה כלפי ראובן (ולא רובן!)... זה היה טעון, ועורר בי ממש חוסר שקט, המפגש ביניהם, זה צרם. כל כך נבהלתי בקטע שראובן כאילו השכיב אותו על הספה ואז ראו את הפנים שלו, כנראה של אבא שלו, כאילו, גאד דמט זה היה ממש מבהיל. עד שהבנתי מה אני רואה
זהו, הפרקים האחרונים - מבולבלים לי מאוד. לאו דווקא לא טובים, אבל אני לא מבינה בבירור מה התחושות שלי כלפיהם...

מאפין18

New member
בכלל לא הבנתי למה

בשביל מה עשו את קטע החלום? היה קצת מיותר לדעתי

למעלה