אבא של ידין

ביקורת על הפרק של אתמול והמון

תגובות מפרגנות, וגם כמה שלא הקישור לביקורת של רענן שקד על הפרק של אתמול http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3165958,00.html

שרונסקי

New member
וואו, איזה מחמאות. האמת שלדעתי

רק בגלל שזה עוזי וייל כתב את התסריט המחמאות הגיעו לשם, לא? פרק מעניין למדי, המון שאלות משמעותיות, פחות מזה משחק, לדעתי האישית בלבד, אבל קצת התפרע עם המחמאות, רענן שקד, לדעתי. תודה על ההפניה

על לא דבר ../images/Emo140.gif

תמיד נחמד לשמוע מחמאות על סדרה שאוהבים... בכל מקרה, אני מסכימה לגבי הבעייתיות במשחק, וגם לגבי זה שהתסריט והסוגיות שהועלו הם אלו ש"עשו" את הפרק. היה בהחלט מעורר מחשבה

תודה. שמעתי שהייתה ביקורת במעריב

לפי הרבה פסיכולוגים התקשרו להפקה והודו להם על כך ש"פתחו" את נושא הטיפול ושהציגו טיפול פסיכולוגי בדיוק כמו שהוא במציאות. מישהו ראה קישור לביקורת הזאת?

L L B

New member
דרור קרן

יגלם את אבא של אילה?!?!?!?!?!?! לֹאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!! בבקשה לא...

זה היה פרק גרוע ביותר, לטעמי

היחידי בסדרה שממש, אבל ממש לא אהבתי. לא הצלחתי להיכנס ממש אל תוך הפרק כי הוא היה כל-כך חסר אמינות בעיני. הדמות של מנחם היתה קריקטורית וחסרת עומק. מרב ניסיון לתת לו מניירות סטראוטיפיות שכחו לתת לו אישיות עצמאית. גם כל הסיטואציה הבסיסית היתה בלתי אמינה. בקיצור, לא הבנתי מה רוצים ממני. היו רק רגעים קטנטנים שאהבתי. משפטים חטופים פה ושם. אבל זהו. רוב הזמן הרגשתי כאילו אני מחוץ לחלון, עם האף מעוך על השמשה, מביטה פנימה, במקום להיות באמת בפנים, כמו בכל פרק אחר. ממש התאכזבתי. קשה לי להאמין שהאחראים לפרק הזה הם אותם אנשים שאחראים לשאר הפרקים שאותם כל-כך אהבתי (חלקם פחות, חלקם יותר). יש עוד פרק של יום שני בשבוע הבא?

אני דווקא מאוד אהבתי ../images/Emo9.gif

את כל הפרק- המשחק של פולי (חוץ מהאידיש, שהיה קצת מוגזם לטעמי- אבל זה כבר התסריט
), הסוגיות החשובות שהוא העלה- בעיקר איך להתמודד עם הורה זועם שלא בוטח בך (קרה לי...
), ואיך ראובן מצא בעצמו את האמפתיה והבין את ההורה הזועם הזה. הוא אפילו ראה בו את אבא שלו, ולדעתי זה היה מדהים.

אחת הביקורות העיקריות על פרויד../images/Emo22.gif

שהועלתה ע"י אבא של ידין, באופן מפתיע- למה צריך להעלות דברים מהלא- מודע- Unconscious (לא תת מודע! זו שגיאה נפוצה
) למודעות, הרי יש סיבה שהם הודחקו לשם. המטפלים בדינמיים של היום כבר לא מאמינים שצריך להעלות הכל למודע, אלא שלפעמים צריך לחזק את האגו כדי שלא ייכנע לדרישות האיד והסופראגו (זו כבר הבת של פרויד...
). בכל מקרה, אנשים לא מגלים על עצמם דברים שהם ממש לא רוצים לגלות, המנגנונים האלה שומרים עלינו טוב מאוד, בניגוד למה שאבא של ידין חושב. רק כשהם פועלים באופן לא פונקציונלי, ומסתירים מהאדם מניעים חיוניים שגורמים לו להתנהג באופן שלא עוזר לו בחיים, יש צורך לגלות מה עומד מאחורי ההתנהגות הזו. אפשר גם לעשות את זה באופן הרבה פחות מאיים מאשר המטפלים הדינמיים
, ולדבר על דפוסי מחשבה לא פונקציונליים, שבניגוד למה שחושבים, הם לא תמיד "לא מודעים משום שהמודעות להם מסוכנת", אלא פשוט אוטומטיים, ולכן נוטים להתעלם מהם. מקווה שהבנתם

אני חושבת שהפסיכואנליזה בקושי

הוכיחה את עצמה גם בתחומים אחרים. בגלל זה אני לומדת CBT
לדעתי זה גם טיפול שמדבר במושגים הרבה פחות מאיימים. אבא של ידין לא היה יכול לבוא בטענות דומות למטפל CBT. בכל מקרה, לא טענתי שהיא יעילה...

אפשר לעשות את זה בכמה דרכים

בד"כ לימודי תעודה אחרי תואר שני. אני עושה את זה במסגרת התואר השני עצמו, אבל יש רק תכנית אחת כזו בארץ- בשלוחה של דרבי.

יש למשל את התכנית של יעקב סיני

שנראית הכי רצינית, בחסות אוניברסיטת בר אילן
הפורום שלו פה.

יאפים מול עמך

במאמר אתמול בידיעות היה כתוב שהדמויות המטופלות הם יאפים משכילים צפונובונים. יש להם 400 שקל לשלם עם מפגש והם מבינים שהם זקוקים לטיפול והטיפול עוזר להם. אם הם מבינים את מה שהמטפל רוצה שהם יבינו או מבינים את מה שהם מרגישים את זה המטופלים יודעים ולא אני. האם ראובן דגן יכול או לא יכול להיות מטפל שמסיבה זו או אחרת יכול להחזיק בטיפול שיחתי את מי שזקוק לפסיכיאטר או לתרופות המציאות מראה שיש מטפלים שנוהגים כך. אבא של ידין ששרד את החרא של החיים הוא לא מטומטם הוא גס רוח ומדבר בטון ישיר אבל השגותיו של ראובן דגן ראויות לעיון ודיון

השתגעתם כולכם?????

היה אתמול פרק מושלם. גאוני אפשר לאמר. סוגיות מרתקות ללא תשובות, בליל של רגשות, דיאלוג מבריק פתיחות של ראובן ורגשי אשם.. הכל פרק מעולה.

hilulit1

New member
כתיבה גרועה? ממש לא

היה אחלה פרק. לא כולם בעד עיניין הפסיכולוגים. יש אנשים שמסיבות השמורות עימם לא מתלהבים מכל העיניין אם לומר בצורה עדינה. הפרק הזה היה צריך להגיע בשלב כלשהו. (הוא היה הקצנה של מיכאל בתחילת הטיפול). כל הכבוד לכותבים על הפרק הנפלא והאמיתי. לא הכל ורוד. בדיוק כמו במציאות.

למעלה