אבא עשיר אבא עני

אבא עשיר אבא עני

לאחר שקראתי את הספר, נראה שיש מקום לפורום מיועד לקוראים כמוני. קוראים של אבא עני שהחליטו לאמץ מספר עקרונות , ואין להם כל בסיס השכלתי לזה. מי רואה עצמו מתאים לנהל פורום כזה?

גרי רשף

New member
כמה הערות

בהייד פארק היה פורום כזה, אם כי התרשמתי שהוא לא יאריך ימים מכיוון שרק המנהל שלו טרח לכתוב שם מדי פעם. אני מתרשם שזה ספר פופולרי (לי יש לא מעט ביקורת עליו), אבל ספק אם יש הרבה על מה להדיין לגביו: יכנסו כמה גולשים ויגידו שהוא נפלא, אולי דיון או שניים והפורום יגווע.. זהו נושא מאוד צר! אני חושב שהפורום כאן יכול להוות מקום מתאים גם לדיונים לגבי הספר (אם יש לך מה לומר). בכל מקרה אם את נחושה בדעתך לפתוח פורום- יש לפנות לפורום משוב של תפוז, ולהגיש בקשה (בקישורים שם צריכה להיות הפניה מתאימה).

שם הספר כמשל

גם לי יש מספר הסתייגויות מן הספר. אבל הוא מעודד אנשים להתייחס לנושא שהם מפחדים ממנו. ונושא הכספים נוגע לכל בעל חשבון בנק, שהולך לאיבוד מול פקידי הבנק מולו. וזה מה שבעצם מעניין אותי. לא השקעות נועזות בנדל"ן.

shay6748

New member
נדל"ן זה רק דוגמא

הרעיון של הכנסות פאסיביות זה העיקר.... אולי יש פורם באתר של cashflowclub.co.il או שם דומה.... זה מועדון שדן בספר ומעביר גם קורסים בנושא

תודה. אבל בינתיים

רוב האנשים זקוקים לפורום כדי לשרוד מול הבנקים. כי לא כולם מהרצליה פיתוח.

shay6748

New member
לא הבנתי

מה הקשר להרצליה פיתוח ולבנקים? האם את רומזת שאני מהרצליה פיתוח? מה הפורם עוזר לשרוד מול הבנקים?

אין מספיק "בשר" בספר הזה

בשביל להחזיק פורום אפילו לטווח הבינוני. את מוזמנת להעלות כאן כל סוגיה או שאלה שקשורה לספר הזה ויהיו הרבה אנשים שישמחו לעזור לך.

הספר הזה מתאים לבורים גמורים

והוא גם מתייחס אליהם. אל כל המפחדים והמתעצלים ללמוד לטפל בנושא הכספים שלהם בתבונה ובאומץ. ובאמת, לאחר שקראתי החלטתי לנקוט מספר צעדים בסיסיים , שהוא אולי לא הזכיר, אבל ידעתי שעלי לבצע. ואיך שהוא, הדברים שלו נתנו לי כוחות לגשת לנושא ביתר קלות מאשר בעבר. התחלתי לטייל בין הבנקים לבדוק איך יקבלו אותי כלקוחה חדשה. טיול נחמד ומעודד. אבל אחר כך התחלתי להסתבך, כי בכדי להגיע להחלטות נכונות בעניינים האלה, יש לעבוד עם מחשב, ולקחת בחשבון נקודות רבות, וזה מביך מאד. חסרים לי נתונים ודרכי גישה, וכלים.... ולהתחיל ללמוד את הנושא בצורה מסודרת, דווקא מתחשק לי, אבל אין מסגרות מתאימות לרמה שלי.... בעצם , אין עם מי להתייעץ.

גרי רשף

New member
אם כך מצבך הוא טוב..

יש לי רושם שרוב המתחילים הקוראים בספר נדלקים על הדוגמאות בסגנון של "טיילתי בשכונה, ראיתי בית שכבר המון זמן מנסים למכור אותו ללא הצלחה, קניתי אותו ב-100 אלף $ וכעבור שבוע מכרתי אותו ב-150 אלף $ והרווחתי 50 אלף בלי להתאמץ רק בגלל שאני עירני ויודע לחפש הזדמנויות", ובטוחים שהנה גם הם יצאו לסיבוב ברחוב ויביאו את המכה..

למעלה