אבא מעצבן אותי מחזיר אותי לילדות.

nati6589884

New member
אבא מעצבן אותי מחזיר אותי לילדות.

הוא לא נותן לי לדבר כמו שאני רוצה, אני לא יכול להתבטא בכלל. אני אוהב לצטט כל מיני דברים, ובכלל אני מדבר מוזר, וחוזר על כל מיני דברים שמעתי, אז שאני נמצא לידו ומתחיל לדבר לעצמי הוא מתעצבן עלי, ומתחיל או לקלל או לנסות להשתיק אותי, או שהשבוע הוא גם זרק עלי צלחת כי הערתי לו. זה היה מצחיק הוא זרק עלי והוא פיספס. אני מרגיש שחזרתי לגיל 8 מה אני ילד? הוא רודף אחרי בבית, והכי גרוע שאני מנסה להתגונן, ולהחזיר לו ואני לא רוצה ( אדם מבוגר) אז הוא מאיים עלי שהוא יתלונן במשטרה ויזרוק אותי לאשפוז, כי אני צועק בבית ומתעצבן שלא מצליח זה מאוד אוטיסטי אבל הוא לא מבין. זה לפעמים משעשע אבל
היו מכירים שבהם הוא באמת הגזים הכניס לי אגרוף לפנים, ואחר כך לא רציתי לדבר איתו והוא כעס עלי. ושאני הכנסתי לו מכות אחרי שהוא התחיל לא דיבר איתי חודש. הוא גם ככה רוצה לזרוק אותי לאיזה מוסד. אבל נמאס לי כבר שאסור לי לדבר. בכלל הוא לא אוהב ביקרות הכל צריך להגיד לו אמן, אסור להגיד לו שהוא לא בסדר, והוא לא צודק אחרת הוא ציני ,או רשע ויורד עליך, קיצור חזרתי לילדות ואני בן 22 זה מרגיז. זה כבר לא מצחיק בהתחלה לקחתי את זה בצחוק, שהוא רודף אחרי או בועט בי וכולי. כי זה כזה בחצי חיוך אבל היום נמאס לי מזה, טוב זהו פרקתי.

האם אתה רוצה ומנסה לעשות שינוי

לנתי שלום,
אני שם לב שאתה נוהג להעלות את אותה ההודעה בכמה פורומים (למשל, את ההודעה הזו העלית גם בפורום גבולית 2 דקות לפני שהעתקת אותה גם לכאן) אולי כדי לראות מה יניב כל פורום.
שם כבר קיבלת כמה התייחסויות ממישהי* והנה אני מגיב יותר כאן מאוחר יותר.

אתה כותב "הנה פרקתי".
האם עצם הכתיבה והעלאת הדברים עוזרת לפורקן, או שזה קורה רק אם מגיבים אליך ולדבריך?

אתה חוזר ומעלה מצבים של התנהגויות ותגובות אימפולסיביות ואפילו אלימות הן מצידך והן מצד הסובבים אותך.
האם אתה רוצה ומנסה לעשות שינוי, כדי שהתרחשויות כאלה לא יקרו, והאם אתה מסיק מסקנות מדברים, בעיקר לגבי התרומה שלך לדברים?

nati6589884

New member
העיקר שאני כותב לא צריך להגיב.

למען האמת אני כבר לא אלים ממש לא בדרך כלל אני רגוע. למשל באותה מקרה שהוא זרק עלי צלחת לא עשיתי לו כלום. רק הערתי לו והוא התעצבן שאני מעיר לו אז הוא זרק עלי. וכן בוודאי שאני רוצה לעשות שנוי. אני לא רוצה להיות אלים אני רוצה להיות אדם רגוע אני לא רוצה לחזור לאחור. אני מעולם לא הרמתי יד על אבי רק שהוא הכה אותי פעם אחת אז הגנתי על עצמי. וגם אז בקשתי סליחה הוא מכה אותי ואז לא רוצה שאני יגן על עצמי זה לא נראה לי הוגן נכון?: בחיים לא תקפתי אותו אם הוא לא תקף אותי וגם שתקף אותי שתקתי..
&nbsp
&nbsp
אני לא כל כך מבין מה הכוונה שלך לתרומה? אני אשמח שתסביר עם הכוונה שלך שגם לי יש צד בזה. ברור אין עשן בלי אש השאלה מי צודק ומי לא. אני לא פועל באלימות כלפי אף אחד כרגע אלא רק כלפי עצמי. ואם פוגעים בי אז אני מחזיר זה נראה לי הגיוני לגמרי. אני לא צריך להיות שק חבטוט של אף אחד לא כך? זה מה שיש לי לומר.

לגבי התרומה שלך

לנתי שלום,
שאלת לגבי התרומה שלך,אז אני מעתיק לכאן משפט שכתבת:
"אני הכנסתי לו מכות אחרי שהוא התחיל לא דיבר איתי חודש".
האם היו לדעתך עוד דרכים להגיב במצב הזה, שהוא לא מדבר איתך חודש?

nati6589884

New member
לא הבנת.

הוא הכניס לי מכות ואני החזרתי לו והוא לא דיבר איתי חודש זה מה שאמרתי יצא מבולבל.
אני קבלתי ממנו נגחה הכנסתי לו אגרוף והוא ניתק איתי את הקשר לחודש אחרי שבקשתי סליחה לא רצה לסלוח, והוא הכה ראשון...

nati6589884

New member
הערה: נראה לי שלזרוק עלי צלחת זה לא מעשה נחמד במיוחד.

אני מעולם לא זרקתי עליו דברים הוא זורק עלי הרבה מאוד פעמים, אז במקרה הזה עם אבי לפחות אני חושב שהוא הבעיה המרכזית מאז שאני ילד קטן ועד עכשיו. אבא מעולם לא היה תמיד רציתי שהיה אבל לא היה. אני לא אוהב את המילה התעללות אבל לפי הגדרה הייתה התעללות פיזית/נפשית מצידו וגם מצד אמא. אבל אני לא מאשים וסולח ומנסה לא לכועס כמה שזה קשה אבל החורים בנשמה תמיד היו. ותמיד היו צלקות לא נראה לי שהם אכפת להם או מבינים מה הבעיה אני כן...

מסכים איתך

גם אני חושב שלזרוק עליך צלחת זה לא מעשה נחמד במיוחד.
אתה יכול לתאר בצורה יותר מפורטת את המקרה הזה?

nati6589884

New member
אני אנסה.

אני הייתי בסלון אז שמעתי אותו מדבר לא יפה לאמא שלי, כי היא גם במצב לא טוב אז אמרתי לו שהוא מתנהג לא יפה כאילו צעקתי עליו אז הוא אמר " אל תערב זה לא עניין שלך".
&nbsp
אז החזרתי לו גם באותו מטבע ואז התחיל וויכוח והוא היה לו צלחת והוא זרק עלי זה פגע בקיר לא בי ונשבר אני לא נפגעתי. וזהו זה מה שקרה. הוא מאז שאני ילד יש לו קטעים שהוא צועק עליה או זורק דברים גם שהיו ארוחות הוא התעצבן התחיל לזרוק, צעקות קללות כלפיה היום זה כבר יותר טוב. אבל היא בעצמה פעם שהוא מוטט אותה נפשית כי הוא לא עזר והפיל הכל עליה ורק דרש ממנה. היא לא רוצה להודות שהוא הרס לה את החיים אפילו שגם היום יותר מתחש ותומך אבל עד לפני שנתיים הכל נפל עליה ואני בתור ילד זוכר את המריבות ואת הקללות בניהם זה מאוד השפיע עלי. וגם היום זה נמשך אבל פחות. הוא יכול גם לזרוק עלי דברים אם אני מדבר עליה לא יפה או מתעצבן עליה הוא גם יכול להיות מאוד מגונן שהוא רוצה. הוא לא אלים תמיד זה קורה לו לפעמים. אבל בהחלט יש מקרם בהם הוא גם הצליח לפוגע בעיקר בילדות.

התיאור המפורט מתקדם

לנתי שלום,
הפרוט מתקדם:
מ 17 מילים בהודעה הראשונה
("השבוע הוא גם זרק עלי צלחת כי הערתי לו. זה היה מצחיק הוא זרק עלי והוא פיספס").
ל 66 מילים בהודעה האחרונה
("אני הייתי בסלון אז שמעתי אותו מדבר לא יפה לאמא שלי, כי היא גם במצב לא טוב אז אמרתי לו שהוא מתנהג לא יפה כאילו צעקתי עליו אז הוא אמר " אל תערב זה לא עניין שלך". אז החזרתי לו גם באותו מטבע ואז התחיל וויכוח והוא היה לו צלחת והוא זרק עלי זה פגע בקיר לא בי ונשבר אני לא נפגעתי. וזהו זה מה שקרה").

לדעתי כדאי לפרט עוד, וחסרים כמה פרטים משמעותיים:
איפה אמא היתה? הייתם שלושתכם בסלון?
מה אבא אמר לאמא ואיך היא הגיבה? היא ענתה לו?
מה היה בויכוח שאתה מתאר בינך לבין אבא ("החזרתי לו גם באותו מטבע ואז התחיל וויכוח"). מה הדברים שאתה אמרת, ושהוא אמר.

זה יכול להיות תרגיל מעניין.

ניתוח התנהגותי

התיאור המפורט של ארוע, וההתייחסות אליו -
זה מה שעושים ב"ניתוח התנהגותי" או "ניתוח פונקציונלי"
טכניקה מאוד מקובלת, מרכזית וחשובה ב DBT.

nati6589884

New member
אני לא מעוניין בטיפולים.

אני לא בעד הגישה הקיית ובכלל השקפת העולם שלי שונה ולא תשנה אז אני לא רוצה ללכת לטיפול. אז גם אם אולי זה יכול לעזור אני מעדיף שלא..

זכותך.

ואני מכבד את החלטתך.

בכל מקרה התייחסות לניתוח התנהגותי איננה טיפול.
תודה על המאמצים שעשית לתאר ולהרחיב ארוע שקרה
מה שמאפשר להדגים את הטכניקה של ניתוח התנהגותי.

nati6589884

New member
אני נגד כל טיפול שהוא.

חוץ מכדורים שאתה במצב פסיכוטי. כלומר אני לא כמו רוב האנשים שיש להם הפרעה נפשית שבעד טיפולים. יש לי השקפת עולם מאוד מסיומת על מה שנקרא " פסיכיטריה" אחרי שקראתי עלי וחוות בעצמי את העוולות שלה על בשרי. ואני לא מוכן לסבול את זה. לכן אני לא בשום טיפול. אני לא יפרט פה מה השקפת עולמי אבל היא דומה לכל אנטי טיפול אני לא מיוחד.

nati6589884

New member
עונה:

לא היא לא עונה בעבר היא הייתה עונה לו היום היא שותקת הוא מקלל אותה והיא לא אומרת כלום או שהיא נעלבת ואחר כך לא מדברת איתו ואז הוא מתנצל וחוזר על אותו דבר. בקשר למה שהוא אמר " אל תערב זה לא עניין זה בני לבינה " אז אמרתי " אני יכול לומר מה שבא לי אתה כל הזמן צועק עליה תעזוב אותה כבר" אז הוא התחיל לצעוק " סתום את הפה אתה מתערב בדברים שאתה לא מבין " וככה זה המשיך ד שאמרתי לו " שהוא במקום לתמוך בה הוא רק מקשה עליה" אז הוא כעס וצעק " וזרק עליה. אולי לא היחתי בסדר כי הוא כן רוצה להשתנות והוא כן עשה מאמץ וזה עצבן אותו.. כלומר זה לא כל השיחה אבל החזרתי לו הוא ירד עלי אני עליו התחלתי לאשים אותו שהוא הרס לה את החיים והוא האשים אותי אני לא רוצה לפרט פה לא רואה טעם מעדיף שהיה באופן עקרוני.

למעלה