אבא כעקר בית ?

Master Stav

New member
אבא כעקר בית ?

היו אצלנו סוקרים .... שתי הנשים הנכבדות היו בהלם ששאלו למעשי בימים אלו ותשובתי שהנני עקר בית רגע כתוב שיש לך 4 ילדים הקטן בן שנתיים אתה מחתל אותו ? כן באמת ? כן בחיתול ? לא אני שם לו מטפחת בד ואומר לו לנופף בה שהוא צריך ללכת לשירותים !!! אל תהייה ציני , אתה מנקה ? או שיש לכם עוזרת ? אני מנקה את הכול ? אני חייב להבין גבר לא יכול להיות עקר בית ? יכול בהחלט יכול אבל ..... אבל ? אתה ידוע לא קשה לך 3 קטנים ? מה אומר לכן אני גם מבשל , ולא לא מחמם אוכל זבל מוכן אלא מבשל ( פה אני חייב רגע של גאווה ) כן אני יודעת אחת מהן אומרת ....קראתי את הבלוג שלך .....אתה מכין את כול המאכלים האלו לא אני רק כותב עליהם ומצלם אצל שכנים
בשלב הזה נכנסה הילדה מבית הספר .....אבא מה הכנת היוםך לאכול, יש את המרק האדום ? הצעתי לזוג הסוקרות להצטרף לאוכל ... מקווה ששיניתי אצלהן איזה סטריאוטיפ או שניים .... אז מה ...גבר יכול להיות עקר בית ? מה דעתכם ?

gils33

New member
אני כבר מזמן../images/Emo66.gif

אמרתי לאישתי - צאי את לעבודה,תביאי משכורת של לפחות 20000 נטו בחודש ואני נשאר בבית להיות עקר הבית המושלם,כולל כל מה שמשתמע מכך. אמרתי לה שתחשוב על כמה ניתן לחסוך כך: לא צהרנים. לא עוזרת, בית מסודר כשהיא באה מהעבודה. אוכל מוכן על השולחן. מכין עם הילדים את השיעורים. ואתם יודעים מה ?גם המקלחות עליי
מה עוד יכול בן אדם או בת אדם לבקש??

schlomitsmile

Member
מנהל
תלוי יש בהחלט גברים שיכולים להיות אחלה עקרי בית שבעולם (כמו אי אלו מחברי פורום נכבד זה). יש גם כאלה שמעולם לא התנסו בזה, ולכן חושבים שזה קלי קלות ../images/Emo13.gif הם יכולים לזרוק לאשה שאיתם: "אם רק תכניסי סכום X, הבית והילדים עליי" אל יתהלל חוגר כמפתח ../images/Emo13.gif ככלל, אני חושבת שכיום גם לא רבות הנשים שבנויות לחיי עקרות-בית. ועדיין, יש יותר נשים שיצליחו בג'אגלינג הזה מגברים.

Master Stav

New member
על הסיפא של תגובתך אני חולק

מאמין שזה מתחלק שווה בשווה ברגע ממוחקים את האגו, עקרונות והתניות "תרבותיות"

schlomitsmile

Member
מנהל
תראה, יש הטוענים שנשים בנויות למולטי-טסקינג נוירולוגית, יותר מגברים. ולך אני לא צריכה להסביר מה הקשר בין מולטי טסקינג לעקרות בית ../images/Emo13.gif יש לכך אפילו תיעוד מדעי, של חוקרי מח. ובכל מקרה- אמנם אין בידי נתונים מדוייקים, אבל נדמה לי שרובנו יודעים מחיי היומיום, שנשים נוטות להצטיין במולטי טסקינג יותר מגברים, ולא משנה אם הסיבה נוירולוגית, פסיכולוגית או תרבותית. לא פחות חשוב מזה- יש יותר נשים שימצאו סיפוק בעשייה של עקרת בית, מגברים, ושוב- לא משנה מה הסיבה לכך. ובלי סיפוק, אי אפשר להתמיד בזה לאורך זמן, בלי שהתיסכולים יישפכו על הילדים, וכאן כבר לא משנה גבר או אשה.

gils33

New member
אני מולטי טסקינג גם

או לפחות כך מעידים עליי בעבודה!

Master Stav

New member
צר לי אך שוב חולק עליך

אני כבר שנתיים משמש כעקר בית + תפקידים אחרים מתוך בחירה אני מאושר בעניין כפי שלא הייתי מאושר בחיי הסיפוק מלהביא אלת ילדי לבית הספר לסדר את הבית לכבס כל שכן לבשל להיות בועדי הורים להיות פעיל ישובית עבורם ובכן ...סיפוק עצום

schlomitsmile

Member
מנהל
ראשית- למה צר לך? ../images/Emo13.gif זה בסדר גמור לחלוק עליי או על כל אחד אחר. שנית- לא הבנתי היכן המחלוקת בינינו. לא טענתי שאף גבר לא מסוגל לכך, גם לא טענתי שהורות במישרה מלאה היא עונש (אני עושה זאת כבר למעלה מ10 שנים, מתוך בחירה ובלב שלם ושמח). טענתי שבגדול, יש פחות גברים מנשים שמתאימים לזה או זה להם. וכן, שכמו כל בחירה וכמו כל תפקיד/מישרה, גם לזה יש מחירים, גם בזה יש מידה מסויימת של שחיקה לאורך זמן. לא פטאלית- מבחינתי, אבל מה אומר? לא הכל ../images/Emo20.gif../images/Emo65.gif../images/Emo230.gif../images/Emo79.gif../images/Emo204.gif

Master Stav

New member
לא אוהב לחלוק על אנשים ....

אני חושב שאת נופלת קורבן להתניה תרבותית אין יותר נשים שזה מתאים להם מיורת גברים זו פשוט התניה תרבותית בה הגבר הוא זה שמפרנס והאישה ...מלהטטת בבית

schlomitsmile

Member
מנהל
אז עכשיו תורי לחלוק עליך ../images/Emo8.gif א)מחלוקת עניינית אינה ריב, זו פשוט ראיה אחרת של דברים. לא הייתי רוצה שכולם תמיד יסכימו איתי- זה יהיה משעמם ואף חשוד כחוסר כנות. ב)אני לא חושבת שאני נופלת להתניה תרבותית. אני חושבת שאתה נופל למשאלות לב ואידיאולוגיה (ואני שותפה לך בשתיהן, מה לעשות שהמציאות- לדעתי- אינה נשמעת לנו). כמו שציינתי- יש סימוכין מדעיים לדברים, ואני מתנצלת שאין בידי מראי מקומות וציטוטים.

Master Stav

New member
לגבי מחקרים יש לי לא מעט לומר

אבל זה לא המקום או הזמן כולנו שבוייםש ל התניות תרבותיות כאלו או אחרות יש לי חבר שעובד במועצת הבשר הוא בחור מבית דתי מבדיקות ומחקרים שהם בודקים עולה כי חזיר הינה חיה הרבה יורת נקייה שלא נדבר על בריאה לאכילה לגוף האנושי , הוא יודע את זה כמי שמקורב לתחום ועוסק בו מידי יום ובכל זאת ....למרותש הכיפה על הראש הינה בשביל הוריו ותו לא , למרות שילדיו לומדים בבית ספר חילוני לגמרי למרות כל זאת הוא לא מסוגל להביא את עצמו לאכול חזיר ....למה ? חייה מלוכלכת ........

gils33

New member
אני יכול לומר בוודאות

שאני לא מתהולל - אני בטוח בהצלחה שלי ב - 3000%. אני התנסתי. הייתי שבוע עם הילדים לבד בבית כולל הכל,כביסות,אוכל,טיפול,ניקיונות רופאים,כל מה שאת יכולה לעלות על דעתך אז אני לא משתחצן אבל אני בטוח שאני אוכל את זה בלי מלח,לא אמרתי לרגע שזה קל,אבל לא בלתי אפשרי!

schlomitsmile

Member
מנהל
חלילה לי מלחלוק על מסוגלותך ../images/Emo13.gif אני רק אומרת בעקרון, ששבוע זה לא חודש זה לא שנה זה לא 5 שנים. במילים אחרות: אם הרימו פה גבה על אבא שהרגיש שהבקיע גול כי הסתדר שלושה ימים בלי אמא של ילדיו בעוד נשים רבות עושות חודש מילואים של האיש בלי לעשות מזה סיפור- הרי שזה בעצם לב העניין. לשמור על חדוות העשייה, לא להשחק במשך תקופה ארוכה, לספוג את המחירים של זה על חייך (הרי אין בחירה בלי מחירים)- כשזה לא שבוע, אלא סידור קבוע- זה הסיפור.

gils33

New member
אני אומר שוב

אני מוכן לסידור קבוע,אין לי שום בעיה עם זה, מוכן לספוג את המחיר. אתם תחשבו שאני פריק אבל אני ממש אוהב את זה,זה תענוג בשבילי. משוגע - מה לעשות

hag70

New member
בעצם צריך להגדיר מה זה "עקר/ת בית" טובים

אני בעיקר חושב שצריך הרבה סבלנות לכל מי שנמצא בבית (בעיקר הילדים). אצלנו בבית ביו תקופות שאני הייתי עקר בית במשרה מלאה (למשל 8 חודשי המובטלות שנגמרו ממש לאחרונה
) וגם תקופות שהבתזוג היא עקרת בית (בעצם סטודנטית שלארחונה הפסיקה לעבוד באוניברסיטה). בשום מקרה הבית לא היה נקי בטח לא הרמה היומיומית לא היו בישולים כמעט בכלל (חוץ מסלט ירקות ואולי איזה מרק ירקות פה ושם) שלא לדבר על תחלופת המצעים
ועשינו רק דברים שהם "בסיסיים": כלומר לשטוף כלים ולכבס בגדים. כי כאלה אנחנו. וזה לא מפריע לנו. נכון כשהייתי בבית יום אחרי יום אחרי יום הבית היה יותר נקי מאשר כעובדים במשרה מלאה (אבל בפועל זה אמר שמנקים פעם בשבוע שבועיים ולא פעם בחודש חודשיים, כן? לא איזה בית לדוגמא
. זוגתי שתחיה בכלל לא מאמינה בניהול משק בית מדוגם מסוג כלשהוא) הכל עניין של תפישת עולם וסדרי עדיפויות.

gils33

New member
מעולה

עצם זה שאנחנו נשארים בבית זה האישיו ניקיון,בישול כביסה וכולי זה כל אחד עושה ע"פ הסדר שקבע לעצמו בלי שאף אחד יאמר לו מה לעשות בביתו שלו. סדרי העדיפיות ותפישת העולם כמובן שונה מאדם לאדם.

hirshfe

New member
אני תמיד אומר

שאם אישתי תרוויח X, אני אשאר בבית ואגדל את הילדים למרות שעקרונית אני מסוגל - בסופו של דבר אני לא רוצה. אני חושב שבלצאת לעבודה יש ערך נוסף שלי חשוב ואני לא מוכן לוותר עליו. לא תהיה לי בעיה לעבוד חצי משרה ולחכות לילדים שהם חזורים מבית הספר. אבל לעבוד ולו בשבילי אני לא אוותר.

למעלה