אבא ואבא, ו5 ילדים.

שמלת תחרה1

Well-known member
בהתחלה חשבנו על פונדקאית אחת ותהליך אחד. אבל בגלל שאני כבר לא צעיר ולא מתכנן 'סיבובים' נוספים, אמרנו 'יאללה, בוא נעשה כבר שניים'", משחזר יוגב. "לקחנו שתי פונדקאיות, השתמשנו באותה תורמת ביציות, והפרינו אותן עם הזרע של שנינו

לא נורמלי, כן נורמלי, יש 5 ילדים לזוג אבות ללא אימהות בחייהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
בהתחלה חשבנו על פונדקאית אחת ותהליך אחד. אבל בגלל שאני כבר לא צעיר ולא מתכנן 'סיבובים' נוספים, אמרנו 'יאללה, בוא נעשה כבר שניים'", משחזר יוגב. "לקחנו שתי פונדקאיות, השתמשנו באותה תורמת ביציות, והפרינו אותן עם הזרע של שנינו

לא נורמלי, כן נורמלי, יש 5 ילדים לזוג אבות ללא אימהות בחייהם.
נורמלי זה לא כמובן. אבל נאחל ל'זוג' הרבה אושר והצלחה וכך גם לילדים.

Bella Lola

Active member
לא העובדה שיש כאן שני אבות ואין אמא היא שמפריעה לי אישית. (גם ילדים במשפחות "נורמטיביות" יכולים לגדול להיות אנשים נוראיים.)
אבל יש כל כך הרבה ילדים יתומים בעולם. אנשים שלא יכולים להביא ילדים באופן טבעי עדיף היה שיאמצו.
הזוג הזה יכול היה להציל 5 ילדים מיתמות. במקום זה הוציאו המון המון כסף רק כדי להעביר הלאה את הדנ"א שלהם.

פולגאר

Well-known member
לא העובדה שיש כאן שני אבות ואין אמא היא שמפריעה לי אישית. (גם ילדים במשפחות "נורמטיביות" יכולים לגדול להיות אנשים נוראיים.)
אבל יש כל כך הרבה ילדים יתומים בעולם. אנשים שלא יכולים להביא ילדים באופן טבעי עדיף היה שיאמצו.
הזוג הזה יכול היה להציל 5 ילדים מיתמות. במקום זה הוציאו המון המון כסף רק כדי להעביר הלאה את הדנ"א שלהם.
תדייקי, את הדנ"א הקלוקל שלהם.

הזוג הזה לא בחר שיהיו לו 5 ילדים, אלא זה נפל עליהם כרעם ביום בהיר בגלל טיפשותם שלא לקחו בחשבון שיכול להיות יותר מיליד אחד לפונדקאית.
אם היו מאמצים, סביר להניח שהיו עוצרים ב-3 ילדים.

Bella Lola

Active member
לא מתפקידי לשפוט את טיבו של דנ"א.
יש אמרה כזאת "אל תשפטו שמא ישפטו אתכם".
וזה שהם הומוסקסואלים, שאני מבינה שזה מה שמפריע לך, לא אומר שהדנ"א שלהם קלוקל כי נטיה מינית זה לא משהו ש"עובר בדם". אחרת, איך זה שלהורים הטרוסקסואלים נולדים ילדים הומוסקסואלים, ולהיפך?
הזוג הזה לא בחר שיהיו לו 5 ילדים, אלא זה נפל עליהם כרעם ביום בהיר בגלל טיפשותם שלא לקחו בחשבון שיכול להיות יותר מיליד אחד לפונדקאית.
אוקי. לא התעמקתי בכתבה, אני מודה.
אבל זה גם לא משנה את דעתי/הגישה שלי לעניין: גם אם היו מצילים 3 ילדים מיתמות זה היה נהדר. גם אם היו מצילים "רק" 1.

להבהרה: אני לא הומוסקסואלית ולא מעודדת הומוסקסואליות. אני בדעה שכל אחד יחיה כפי שהוא בוחר, כל עוד זה לא פוגע באחר. לדוגמא: הזוג הזה לא פוגע באף אחד - שיהיה להם לבריאות. מצעד הגאווה לעומת זאת גורם לחסימת כבישים ופקקים, מה שהופך אותו למטרד ציבורי - וזה כבר כן פוגע באחרים ואותי אישית מעצבן (לא פעם נאלצתי לבטל תוכניות או מראש לא לקבוע תוכניות ליום של המצעד כדי לא להיתקע בפקקים). אגב, אני לא מסכימה שאומרים שהמצעד זו פרופגנדה כי לא מכריחים אף אחד להשתתף. מי שלא מעוניין להשתתף במצעד - מוזמן לא לבוא. אני "הצלחתי" לחיות 39 שנה בלי לראות אף מצעד גאווה, לא בלייב ולא בטלוויזיה ולא באינטרנט, אז זה אפשרי.

nothing but the truth

Well-known member

אם אתה סבור שנטייה מינית מוכתבת ע"י DNA, אז מה לך כי תלין על הומוסקסואליים? הם לא בחרו את ה DNA שלהם, כך נבראו ע"י הקב"ה.

אתה ממש לא מחובר אם אתה חושב שהיו מקבלים בישראל אישור לאמץ 3 ילדים. סביר להניח שאפילו לא אחד.
המקרים שבו התקבל אישור אימוץ בישראל בקהילת הלהט"ב, היה במקרה שאחד מההורים היה הורה ביולוגי, ואז בן זוגו בקש להירשם כהורה מאמץ, וזה בדר"כ לסביות (כי לנשים זו פרוצדורה קלה יותר לקחת תרומת זרע).

דיברגנט חדש

Well-known member
אם אתה סבור שנטייה מינית מוכתבת ע"י DNA, אז מה לך כי תלין על הומוסקסואליים? הם לא בחרו את ה DNA שלהם, כך נבראו ע"י הקב"ה.
לדעתי, זה יותר סביבתי מאשר מוטציה גנטית (לא הורשה כפי שפולגאר כתב), החינוך שגדלים עליו, הסביבה שחיים בה, זה מה שהם מכירים.
בדיוק כפי שילד נולד להורים עשירים, כסף לא מורש גנטית, אך כן "מורש" סביבתית.
אתה ממש לא מחובר אם אתה חושב שהיו מקבלים בישראל אישור לאמץ 3 ילדים. סביר להניח שאפילו לא אחד.
המקרים שבו התקבל אישור אימוץ בישראל בקהילת הלהט"ב, היה במקרה שאחד מההורים היה הורה ביולוגי, ואז בן זוגו בקש להירשם כהורה מאמץ, וזה בדר"כ לסביות (כי לנשים זו פרוצדורה קלה יותר לקחת תרומת זרע).
אם מדובר באחים ביולוגיים, אין שום סיבה שלא יאשרו לאמץ את כולם בחבילה אחת בכדי לא להפריד אותם.

שמלת תחרה1

Well-known member

אינם מצטערים על הילדים.

nothing but the truth

Well-known member

הם דווקא מהווים מיעוט קטן מתוך אלה שנעזרים בפונדקאות וטיפולי פוריות. ברוב המקרים מדובר דווקא בזוגות "נורמטיביים", אז כנראה שאנשים עדיין רואים חשיבות גדולה בעברת ה DNA שלהם (וזה לא מפתיע, זה צורך אבולוציוני).
מעבר לכך - גם לאמץ זה לא כל כך פשוט, והסיכוי של זוג הומוסקסואלי לקבל אישור לאימוץ הוא בכלל קלוש.
והיכן שמעת על זוג שנתנו לו לאמץ 5 ילדים? אימוץ זה לא משפחת אומנה.

הם דווקא מהווים מיעוט קטן מתוך אלה שנעזרים בפונדקאות וטיפולי פוריות. ברוב המקרים מדובר דווקא בזוגות "נורמטיביים", אז כנראה שאנשים עדיין רואים חשיבות גדולה בעברת ה DNA שלהם (וזה לא מפתיע, זה צורך אבולוציוני).
מעבר לכך - גם לאמץ זה לא כל כך פשוט, והסיכוי של זוג הומוסקסואלי לקבל אישור לאימוץ הוא בכלל קלוש.
והיכן שמעת על זוג שנתנו לו לאמץ 5 ילדים? אימוץ זה לא משפחת אומנה.
בסדרה האוסטרלית קרוב רחוק ;)

שמלת תחרה1

Well-known member
מאמינה שכל אחד רוצה ילד משלו (כולל הומואים), לכן למה לאמץ?

Bella Lola

Active member
מאמינה שכל אחד רוצה ילד משלו (כולל הומואים), לכן למה לאמץ?
לא כל אחד רוצה ילד משלו.
יש אנשים שלא רוצים ילדים בכלל.
יש אנשים שרוצים להעניק אהבה ובית חם לילדים שנותרו ללא הורים.
לא בכל אחד יש את הצורך הזה להעביר את הדנ"א שלו הלאה.

ובאשר לשאלה "למה לאמץ?"
כדי להציל ילד מחיי יתמות? לתת לילד משפחה? צריך סיבה יותר טובה/אחרת מזו?

בחיי שלי הייתה תקופה שהבנתי עם עצמי שאני רוצה ילד אבל אני לא רוצה להיות בהיריון וללדת, ואין בי את ה"תשוקה" להעביר הלאה את הדנ"א שלי, אז הייתי בטוחה שאאמץ.

משתפרת1

Well-known member
בתאוריה בלבד. יש המון מכשולים ביורוקרטיים בדרך לאימוץ. גם זוגות נורמטיביים מתקשים מאד לממש אימוץ בימינו, כולל אימוץ מארצות מצוקה. חד הוריים מתקשים עוד יותר, ולזוגות חד מיניים זה בלתי אפשרי. יש מדינות שאוסרות את זה. התוצאה? בתי ילדים / בתי יתומים בהם תקועים ילדים שבהתבגרותם מושלכים לרחובות בלי רשת כלכלית או חברתית שתעזור להם.

Bella Lola

Active member
בתאוריה בלבד. יש המון מכשולים ביורוקרטיים בדרך לאימוץ. גם זוגות נורמטיביים מתקשים מאד לממש אימוץ בימינו, כולל אימוץ מארצות מצוקה. חד הוריים מתקשים עוד יותר, ולזוגות חד מיניים זה בלתי אפשרי. יש מדינות שאוסרות את זה. התוצאה? בתי ילדים / בתי יתומים בהם תקועים ילדים שבהתבגרותם מושלכים לרחובות בלי רשת כלכלית או חברתית שתעזור להם.
אני מסכימה. אימוץ זו לא דרך פשוטה. אני בטוחה שגם פונדקאות לא (אם כי כנראה תהליך קל יותר בהשוואה).
אז אם כבר מביאים ילדים בדרך לא-טבעית, עדיף לאמץ. אז יהיה יותר קשה, אז מה? כשממש רוצים משהו - מתאמצים.
זו גם לא תאוריה בלבד. יש לא מעט אנשים ברחבי העולם שמאמצים. יש אפילו אנשים שלמרות שיכולים להביא ילדים בדרך הטבעית, בוחרים לאמץ.

משתפרת1

Well-known member
אני מסכימה. אימוץ זו לא דרך פשוטה. אני בטוחה שגם פונדקאות לא (אם כי כנראה תהליך קל יותר בהשוואה).
אז אם כבר מביאים ילדים בדרך לא-טבעית, עדיף לאמץ. אז יהיה יותר קשה, אז מה? כשממש רוצים משהו - מתאמצים.
זו גם לא תאוריה בלבד. יש לא מעט אנשים ברחבי העולם שמאמצים. יש אפילו אנשים שלמרות שיכולים להביא ילדים בדרך הטבעית, בוחרים לאמץ.
פספסת. להומואים זה בלתי אפשרי או כמעט בלתי אפשרי.

Bella Lola

Active member
פספסת. להומואים זה בלתי אפשרי או כמעט בלתי אפשרי.
מה פספסתי?
גם הומואים מאמצים ילדים.
אם את לא רוצה להסביר את המחשבות שלך בצורה ברורה כך שאחרים יבינו, אז אני מעדיפה שנסיים את "הדיון" פה.
ערב נעים

משתפרת1

Well-known member
מה פספסתי?
גם הומואים מאמצים ילדים.
אם את לא רוצה להסביר את המחשבות שלך בצורה ברורה כך שאחרים יבינו, אז אני מעדיפה שנסיים את "הדיון" פה.
ערב נעים
בעבר (לפני כעשרים שנה) הומואים הצליחו לאמץ בחו"ל. גם אז היו צריכים לשקר, רק אחד מהם היה עובר את התהליך ומזדהה כאב חד הורי. בשום אופן לא יכלו לאמץ כזוג. מאז המדינות שאפשרו לאמץ מהן צמצמו בהרבה את האפשרות לאמץ. בישראל עצמה מספר האימוצים זעום, הומואים בסוף התור של מועמדים לאמץ. בפועל- לא קורה.

לעומק

Active member
המחלוקת העיקרית בדבר הזה,
זה שהומואים חייבים פונדקאית, ויש כאלה שיאמרו שזה קצת סחר בבני אדם.
פה הבעיה.
כי מחר כל עשירה תוליד ילדים דרך פונדקאית בעולם שלישי. וזה יצור סוג של מעמדות בחברה

למעלה