אבא אחד אמר:

מצב
הנושא נעול.

קלריסה

New member
אבא אחד אמר:

אבא אחד אמר:
באספת הורים: זה לא שלא הייתי מחונן, פשוט כשהייתי ילד לא בדקו ומצאו שאני מחונן. מה דעתכם, אם הילד שלכם מחונן גם אתם הייתם כאלה? (מתזומרת "הייתם" - זה עובר עם הגיל?) עוד תגידו עליי שאני יותר מדי מקשיבה לאבאים...

את יותר מדי מקשיבה לאבאים../images/Emo13.gif

אבא אחד אמר:
באספת הורים: זה לא שלא הייתי מחונן, פשוט כשהייתי ילד לא בדקו ומצאו שאני מחונן. מה דעתכם, אם הילד שלכם מחונן גם אתם הייתם כאלה? (מתזומרת "הייתם" - זה עובר עם הגיל?) עוד תגידו עליי שאני יותר מדי מקשיבה לאבאים...
את יותר מדי מקשיבה לאבאים

Kalla

New member
אני מניחה שיש מקרים שזה כך

אבא אחד אמר:
ומקרים שזה לא כך. ייתכן שלהורים מחוננים יוולד ילד מחונן וייתכן שיוולד להם ילד "רגיל". ייתתכן שלהורים רגילים יוולד ילד מחונן וייתכן שלא. ייתכן גם שיש יותר סיכוי לשהורים מחוננים יוולדו ילדים מחוננים - עניין של גנטיקה, של סטטיסטיקה. אבל ודאות בוודאי שאין כאן. אצלנו במשפחה האבא באמת מחונן (הודלג כיתה בזמנו) אבל זה לא אומר כלום על משפחות אחרות/ילדים אחרים.

../images/Emo45.gif

ומקרים שזה לא כך. ייתכן שלהורים מחוננים יוולד ילד מחונן וייתכן שיוולד להם ילד "רגיל". ייתתכן שלהורים רגילים יוולד ילד מחונן וייתכן שלא. ייתכן גם שיש יותר סיכוי לשהורים מחוננים יוולדו ילדים מחוננים - עניין של גנטיקה, של סטטיסטיקה. אבל ודאות בוודאי שאין כאן. אצלנו במשפחה האבא באמת מחונן (הודלג כיתה בזמנו) אבל זה לא אומר כלום על משפחות אחרות/ילדים אחרים.

קלריסה

New member
התכוונתי לשאול על התחושות

האם הידיעה שאיתרו את הילד שלכם כמחונן גורמת לכם לפעמים לתהיות מה היה אם כשהייתם ילדים היו בודקים ומוצאים שגם אתם כאלה? ואם כן (כלומר אם ההרגשה כזאת) - אתם מרגישים איזה שהוא פיספוס?

ציפי ג

New member
ממש לא

האם הידיעה שאיתרו את הילד שלכם כמחונן גורמת לכם לפעמים לתהיות מה היה אם כשהייתם ילדים היו בודקים ומוצאים שגם אתם כאלה? ואם כן (כלומר אם ההרגשה כזאת) - אתם מרגישים איזה שהוא פיספוס?
ממש לא
אצלנו בכיתה עשו מבחנים. אני עברתי את השלב הראשון ונפלתי בשני. הורי לא יחסו לכך חשיבות וגם אני לא. אח"כ בתיכון עשו לנו שוב אבחונים לכל הכיתה מסיבות של בית הספר, ויצאתי מחוננת מדופלמת. גם אז זה לא עניין אותי. תמיד ידעתי שה' חנן אותי ביכולת חשיבה. אני לא צריכה חותמת בשביל כך. את הידע שלי ופיתוח הכשרונות שלי נתנו לי בבית, והמון.

אגוזים1

New member
גם אני ממש לא

גם אני ממש לא
האמת, אני בכלל לא זוכרת שעשיתי אבחונים למשהו כזה (או שאולי עשיתי ופשוט לא עברתי???). מה שכן, בלי קשר, אני זוכרת שבבית הספר הוציאו חלק מהתלמידים (אני חושבת שאת אלו שעשו 5 יחידות במתמטיקה ובפיזיקה) להעשרות באוניברסיטת ת"א. מה שזכור לי כחוויה מאוד חביבה (בעיקר חברתית). בנוסף, יצא לי ללמוד במספר בתי ספר מאוד שונים זה מזה וקיבלתי המון מכך. בכל מקרה, אני ממש ממש לא מרגישה פספוס. תמיד אהבתי ללמוד ואני חושבת שהבחירות שלי (בחיי הבוגרים) בהחלט מיצגות את האהבה הזאת...

Kalla

New member
לא, אולי כי אף פעם לא העליתי

לא, אולי כי אף פעם לא העליתי
על דעתי שאני מחוננת.

I am ADiDi

New member
בתור ילדה לא התקבלתי לחוגי מחוננים

אבל איתרו אותי ב1% העליון של האוכלוסיה במבחנים פסיכומטריים שהיו בביה"ס היסודי שלי (המבחנים הפסיכומטריים לא כללו ידע כללי ואנגלית שאלו התחומים החלשים שלי), ותמיד התייחסו אליי בתור "גאונה" למרות שלא התקבלתי לחוגי ההעשרה למחוננים, ובתיכון ביקשתי להצטרף לחוגי המחוננים בתחום המחשבים והתקבלתי, כך שאני לא מרגישה פספוס בתחום הזה, אבל אני בהחלט מכירה את הרגשת הפיספוס מתחום אחר - את ה-ADHD שלי ולקויות השפה איתרו רק אחרי שאיבחנתי את הבת שלי. הייתי בת 36 והרגשתי הרגשה של פספוס נוראי: איך זה שהם לא ראו? איך זה שלא שמו לב אליי? וכמה החיים שלי היו יכולים להיות קלים יותר אילו ידעו מה יש לי והיו מטפלים בי בצורה נכונה. כמה סבל סבלתי סתם.... כמה קשה היה לי לשבת בכיתה, כמה צעקו עליי והענישו אותי ופגעו לי בבטחון העצמי וכמה כל זה היה יכול להיות שונה אילו רק היו מבינים אותי ומתייחסים אליי בהתאם ליכולות שלי.... אני מניחה שדברים דומים עברו לאבא שגילה לפתע-פתאום שהוא מחונן דרך הילדים שלו.... מיכל

מי שחש פספוס בתחום הזה

אבל איתרו אותי ב1% העליון של האוכלוסיה במבחנים פסיכומטריים שהיו בביה"ס היסודי שלי (המבחנים הפסיכומטריים לא כללו ידע כללי ואנגלית שאלו התחומים החלשים שלי), ותמיד התייחסו אליי בתור "גאונה" למרות שלא התקבלתי לחוגי ההעשרה למחוננים, ובתיכון ביקשתי להצטרף לחוגי המחוננים בתחום המחשבים והתקבלתי, כך שאני לא מרגישה פספוס בתחום הזה, אבל אני בהחלט מכירה את הרגשת הפיספוס מתחום אחר - את ה-ADHD שלי ולקויות השפה איתרו רק אחרי שאיבחנתי את הבת שלי. הייתי בת 36 והרגשתי הרגשה של פספוס נוראי: איך זה שהם לא ראו? איך זה שלא שמו לב אליי? וכמה החיים שלי היו יכולים להיות קלים יותר אילו ידעו מה יש לי והיו מטפלים בי בצורה נכונה. כמה סבל סבלתי סתם.... כמה קשה היה לי לשבת בכיתה, כמה צעקו עליי והענישו אותי ופגעו לי בבטחון העצמי וכמה כל זה היה יכול להיות שונה אילו רק היו מבינים אותי ומתייחסים אליי בהתאם ליכולות שלי.... אני מניחה שדברים דומים עברו לאבא שגילה לפתע-פתאום שהוא מחונן דרך הילדים שלו.... מיכל
מי שחש פספוס בתחום הזה
וגדל והתחנך בישראל אז זה רק משום שאינו יודע שגם אילו אובחן בילדותו כמחונן לא היה זוכה ליתר טיפוח... מה שכן, על התוכניות למחוננים שמתועדות לעתים בערוץ 8 (כמובן, לא ישראליות...) ממש אפשר להזיל ריר.

קלריסה

New member
לפחות היה נותן לו תחושה יותר טובה

מי שחש פספוס בתחום הזה
וגדל והתחנך בישראל אז זה רק משום שאינו יודע שגם אילו אובחן בילדותו כמחונן לא היה זוכה ליתר טיפוח... מה שכן, על התוכניות למחוננים שמתועדות לעתים בערוץ 8 (כמובן, לא ישראליות...) ממש אפשר להזיל ריר.
או מוטיבציה למשהו או לוידת. אולי גאווה בעצמו?

גאווה בעצמו?

או מוטיבציה למשהו או לוידת. אולי גאווה בעצמו?
גאווה בעצמו?
באמת עצוב לי על ילד (ועוד יותר על מבוגר) שאין לו סיבות יותר מוצלחות לגאווה. בכל מקרה, אם הוא מביע צער על כך שלא אובחן כנראה שהוא הרגיש באיזה חסר.

קלריסה

New member
נשמע נורא

נשמע נורא
וטוב שאפשר להתנחם בכך שכיום בזכות האבחונים, הילדים שלך לא יעברו מסע ייסורים כזה. אבל את יודעת מה? מקריאה נוספת של הודעתך אני תוהה: איך כן מורה לכיתה של 40 ילד יכול להתמודד עם ילדים לא "רגילים"? האם כיום מציידים אותם בכלים המתאימים?

יכול אם הוא א-מערכתי

נשמע נורא
וטוב שאפשר להתנחם בכך שכיום בזכות האבחונים, הילדים שלך לא יעברו מסע ייסורים כזה. אבל את יודעת מה? מקריאה נוספת של הודעתך אני תוהה: איך כן מורה לכיתה של 40 ילד יכול להתמודד עם ילדים לא "רגילים"? האם כיום מציידים אותם בכלים המתאימים?
יכול אם הוא א-מערכתי
כאשר צריך להכין לחטיבת הביניים ואחרי זה לתיכון ואחרי זה לבגרויות קצת קשה לשים לב לדברים לא רגילים.

ציפי ג

New member
בן כמה הוא?

אבא אחד אמר:
בן כמה הוא?
כשאני הייתי ילדה בדקו, ואני בת 40.

בדקו, אבל לא את כולם

בן כמה הוא?
בדקו, אבל לא את כולם
רק אם היתה סיבה מיוחדת. גם את גיסי (בערך בגיל הזה) בדקו, כי היו לו בעיות בבית ספר, ומצאו שהוא מחונן. אבל זה לא כמו שבודקים היום - את כל התלמידים.

קלריסה

New member
בערך בטווח הגילים הזה, אני מניחה

בן כמה הוא?
בערך בטווח הגילים הזה, אני מניחה
בהתחלה הצחיק אותי שהוא אמר את זה אחר כך שמתי לב שגם הורים אחרים שאני מכירה מרגישים ככה, שלא "איתרו" אותם. לכן אני שואלת, בעיקר על ההרגשה

מצב
הנושא נעול.
למעלה