אאאהההה!!! חמש!! חמש!!

shiron number 1

New member
אאאהההה!!! חמש!! חמש!!

חמש סתימות הוא צריך!! חזרתי עכשיו עם יונתן מבדיקה אצל רופאת שיניים ומסתבר שיש לו חמישה חורים בשיניים! איך לעזאזל זה קרה? מצחצחים שיניים בוקר וערב, הוא לא אוכל המון ממתקים (פשוט לא כל כך אוהב), איך יש לו חמישה חורים בגיל חמש וחצי? אני לגמרי בשוק.
שלושה חורים קטנים מספיק שאפשר כנראה לסתום אותם בלי הרדמה, אבל שניים, בשיניים צמודות, מצריכים הרדמה (מקומית). זו הסיבה שהלכנו עכשיו, כי ראיתי את החור הזה. יש פה למישהי ניסיון עם טיפולי שיניים בגיל כזה?
וקצת שאלות פרקטיות

1. אין לי רופא שיניים מומלץ. הרשת החברתית שלנו פה מצומצמת והחברים שלנו או שהולכים לרופא/ת שיניים שהם לא ממש אוהבים, או לכאלה שבדרך כלל לא מטפלים בילדים אבל לקחו את שלהם כי הם מכירים אותם. רופא השיניים שלי נמצא בארץ ושל בעלי באיטליה. אז פשוט הלכתי לרופאת שיניים שהיה לה מקום הכי מהר. אבל עכשיו כשאני יודעת שהטיפול יהיה ארוך אני מתלבטת. מה עדיף, לחכות (עוד לא ברור למה) ולנסות לבדוק עוד מקומות שיהיו לי עליהם המלצות או להמשיך אצל הרופאה שהיינו אצלה? יונתן אומר שהיא בסדר והוא רוצה להשאר אצלה. אני לא בטוחה שאני יכולה להגיד עד כמה היא מקצועית, אבל גם לא ראיתי שהיא לא מקצועית. פשוט מפחיד אותי ללכת למישהו בלי המלצות.

2. אני שונאת רופאי שיניים. אני לגמרי בחרדה מזה. רק המחשבה על הזריקה שהוא יצטרך לקבל גורמת לי לבכות. אבא שלו לעומת זאת לגמרי קול בעניין אבל גם נוטה לבטל רגשות של פחד או כאב. מי עדיף שילך איתו? אמא חרדתית שתחזיק לו את היד (ותתאמץ לא לבכות) או אבא קול שלא בטוח יצליח להכיל רגשות שאולי יצטרכו הכלה? לא יודעת מה לעשות.

יש אנשים עם שיניים כאלה, אני כזו

לי יש סתימה בכל מקום אפשרי, ולאחי, שאוהב ממתקים בדיוק כמוני, אין כמעט בכלל.

אם היא נראית לך בסדר וחביבה אל יונתן הייתי נשארת איתה.

וללא ספק עדיף שאבא ילך איתו. רק ממה שאת תשדרי לו, בלי להתכוון, הוא עלול להלחץ ו"להצדיק" את הציפיות.
ד"א ילדים בגיל הזה בארץ בדכ" מטופלים ע"י גז צחוק, ואם צריך אז מוסיפים הרדמה מקומית כשהילד כבר מטושטש כבר מגז הצחוק.
אבל הבן הקטן שלי לא אהב גז צחוק ותמיד ביקש בלי, גם בגיל חמש וחצי

אף פעם, אף פעם

לא לקבל חוו"ד רק מרופא שיניים אחד. בשיניים יש תחום אפור רחב מאד, ומה שחור אצל אחד לא חור אצל אחר (ולא מדברת על רופאים לא אמינים).
לבן החמש שלי סתמו לפני חצי שנה 3 חורים לא קטנים, אחד מהם גדול ממש. זה די תורשתי, ולא תמיד עוזר למניעה צחצוח יומיומי.
הילד שלי היה גיבור אמיתי ולא צייץ אפילו בזמן הזריקה. כמובן שהכנו אותו קודם. בכח מקרה עם גז צחוק בד"כ החוויה אמורה להיות אפילו נעימה...
בהצלחה!

הדרית30

New member
אני הייתי סומכת עליה

היא התחילה כבר את השלב של לבנות את האמון של הילד וזה הכי חשוב.
לעניין החורים - פשוט יש לו גנטיקה גרועה! זה לא משנה כמה ממתקים הוא יאכל או לא יאכל. מה שכן, מאוד יכול להיות שהוא לא מצחצח שיניים טוב.

אני בעד לקחת כדור הרגעה, להתאמן על להיות אמא קולית וללכת איתו. זה עדיף על אבא אבא לא מכיל וצועק.

אני הייתי הולכת לשמוע עוד מישהו

רופא שמוצא בבת אחת כ"כ הרבה חורים קצת חשוד בעיני.
אני זוכרת שהיה פה פעם תחקיר שבו כתב הלך לכמה רופאי שיניים שונים וכל אחד נתן חוות דעת אחרת לגמרי, וגם לאחי קרה פעם שהוא הלך לרופא שפסק שהוא צריך 10 סתימות, ואצל רופא אחר זה נגמר בשתיים או שלוש.
אני גם מעולם לא שמעתי על חורים שאפשר לסתום ללא הרדמה מקומית. יכול להיות שאלה רק "התחלות" שהרופאים שאני מכירה בכלל לא נוהגים לנגוע בהן אלא רק לעקוב?

ולגבי הניסיון - לא היו לאף אחד מהם סתימות, אבל שניהם הולכים לרופא שיניים לביקורת כל חצי שנה ומאור אוהבים אותו, משתפים פעולה, רגילים לצילומים, ושניהם עברו טיפולים קלים ללא הרדמה (השלמת שן שבורה, איטום חריצים, ציפוי לתיקון אמאייל פגום)ץ לא חושבת שהם יהיו עכשיו בחרדה אם יצטרכו סתימות.

shiron number 1

New member
תודה. עונה לכולן

היא הראתה לי את החורים. השניים הגדולים זה החור שראיתי בבית כבר וברור שהוא גדול (רק שלא ידעתי שזה שניים בעצם, אחד ליד השני בשיניים צמודות). השלושה האחרים הם קטנים ואכן רק התחלה של חור. מה הסיבה בעצם לא לסתום אותם כבר עכשיו? קצת כמו איטום חריצים, יותר למניעה מאשר לטיפול. אשמח לשמוע למה יש רופאים שלא נוגעים בהם. אולי באמת נעשה רק את הטיפול הגדול שהוא די דחוף כי אני לא רוצה שיגיע למצב של כאב ונחכה עם האחרים.

הדרית, אבא לא ממש מכיל, אבל גם לא צועק. יותר מבטל (נו, שטויות, אתה גדול, מה אתה עושה מזה סיפור... כאלה).

אבא (שהוא רופא) חושב שגז צחוק זה קצת מסוכן ומעדיף בלי. יונתן הוא ילד שבדרך כלל אוהב רופאים ולא מפחד כל כך מזריקות. אחרי הביקור שאלתי אותו איך היה והוא אמר שהוא אהב שהיא הסתכלה על השיניים שלו עם המראה ואז שאל אותי מה אני חושבת שהיה ה
אז לא בטוח שחייבים גז.

shiron number 1

New member
ברח לי החלק האחרון של המשפט האחרון

הוא שאל אותי מה אני חושבת היה החלק הכי כיף?

איטום חריצים זה לא סתימות

ולפעמים המצב נשאר סטטי שנים רבות, במיוחד בשיני חלב, כך שאין צורך לסתום דבר כל כך קטן.

לגבי גז הצחוק - גם אני לא רציתי. פשוט ישבתי והסברתי לו את התהליך, מה עושה הרופא ואיך, ושכשמרדימים את השן "שתישן ולא יכאב לה" נותנים זריקה קצרה ולא כלכך נעימה שלאחריה לא מרגישים כלום ולא כואב בכלל. כמובן שדיברנו על הפרס שהרופא נותן אח"כ ומדבקת ה"הייתי גיבור". עבר חלק. אם יונתן לא היסטרי מרופאים וזריקות, את יכולה לקוות שיהיה בסדר..

kokula12

New member
לגבי אמא או אבא

במצב כמו שאת מתארת הייתי נוטה לאבא, למרות חוסר ההכלה שאת מתארת.
בנימה אישית, גם לאבא שלי (סבא של המתוקי) יש לפעמים נטייה לדבר ככה עם המתוקי. בהתחלה זה ממש היה משגע אותי, אבל לא הצלחתי להסביר לו את הבעיה בתגובות שלו (דברים דומים "מה אתה מפחד? אתה ילד חזק" וכל מיני כאלה). גיליתי שיש מצבים (ואולי יש מצבים אצל חלק מהילדים) שזו דווקא התגובה שתחזיר אותם לפרופורציה... דעה קצת פחות מקובלת כיום, אבל כמו שכבר למדתי, אין משהו שנכון לכל הילדים בכל המצבים. אז אולי דווקא החיבור בין התגובות שלו, לילד (שמלכתחילה כנראה לא מפחד כ"כ), לסיטואציה יהיה נכון.

זורקת לך את זה כחומר למחשבה.

ולגבי הרופאה - אני גם הייתי קצת מפחדת ללכת לרופאה בלי המלצות (במיוחד עם הילד שלי. עבור עצמי פחות - רופא השיניים הנוכחי והמקסים שלי הוא כזה שהגעתי אליו במקרה כי הרופאה הקודמת שהיתה לי עזבה ולו היו תור פנוי בדיוק כשכאב לי... אבל כאמור, עם הילד שלי הייתי יותר נזהרת).
בעבודה שלך אולי יש אנשים עם ילדים בגיל דומה? בעבודה של בעלך? שכנים? הורים של חברים/ילדים מביה"ס? הייתי מנסה לקבל המלצה כמעט מכל מקור אפשרי ואז שוקלת.

shiron number 1

New member
אז זהו שכבר עשיתי את הסקר הזה

בקרב האנשים שאנחנו מכירים. הרשת החברתית שלנו מצומצמת גם בגלל שאנחנו עובדים באותו מקום אז אין הורים לילדים בעבודה שלי והורים לילדים בעבודה של בעלי. מה שלא שאלתי זה בבית ספר. באמת יש שתי אמהות שאני בקשר איתן מבית הספר. אם אני לא אמצא דיסהמלצות בשבוע הקרוב אני אחזור אליה.

הדרית30

New member
אז במקרה הזה הייתי שולחת את האבא

אם הוא לא ילחיץ אותו סביר להניח שיהיה בסדר.
הכי חשוב בעיני שלילד תהיה חוויה חיובית, עושה רושם שהוא יזדקק לרופאי שיניים גם בעתיד.

nochda

New member
האם צורך מספיק סידן?

ייתכן שיש הרבה חורים כי אולי הוא לא אוכל מספיק מוצרים שמכילים סידן?
שיעבור בשלום!

shiron number 1

New member
זה גם מה שאמא שלי חושבת

שזה קשור לסידן. אוכל גבינות קשות בעיקר ויוגורטים אבל לא שותה חלב ולא אוכל גבינות רכות. אולי זה באמת הסידן.

nochda

New member
זה מה שאמרה לנו משהי מהתחום

אנחנו הוספנו גם חלבה (צריך לצחצח אח"כ טוב טוב את השיניים)
טונה.סרדינים.טחינה.
מודה שאני מחייבת מידי פעם גבינה לבנה גם אם לא ממש מתחשק להם.
...נדמה לי שגם במים יש סידן...

kokula12

New member
דווקא בגבינות קשות הסידן הכי זמין

בגלל תכולת השומן הגבוהה.
כנ"ל ביוגורט אם הוא לא דל שומן (אני חושבת שמלכתחילה ביוגורט יש יותר סידן מאשר בחלב). אם הוא צורך באופן קבוע גבינות קשות, לא הייתי חושבת דווקא על סידן...

(אבל אין לי תובנות אחרות, סורי. יש מצב שזה גנטיקה? איך השיניים שלכם?)

בדיוק מה שבאתי לכתוב - בגבינות קשות

יש הכי הרבה סידן. לבן שלי יש אי סבילות ללקטוז ואמרו לי שאם יאכל גבינות קשות יקבל את כמות הסידן שהוא צריך, גם אן לא ייגע בחלב וגבינה לבנה.

shiron number 1

New member
שלי מעולות

(לא חושבת שיש לי חמש סתימות אפילו עכשיו)
של אבא קצת פחות אבל לא ברמה הזאת.

אני לא בטוחה שיתנו זריקה

לא מכירה מיד ראשונה את הטיפול בילדים אבל אחיינית שלי עשתה טיפול שורש (!) בגיל חמש תחת גז צחוק.
יכול להיות שזה היה גז צחוק בלבד ללא זריקה?
היא סיפרה לי אחרי שלא כאב לה ובסך הכול זו היתה חויה לא קשה עבורה.

shiron number 1

New member
זריקה, זריקה

כבר דיברנו על זה. קשה לי להאמין שעשו טיפול שורש בלי זריקה אבל אני לא מתמצאת.

גם אני לא מתמצאת

אבל אולי זה סימן טוב שכשהיא ספרה לי היא בכלל לא דיברה על זריקה או כאב

למעלה