אאאאהמ שאלה...

Break Dance BoY

New member
אאאאהמ שאלה...

זה תמיד הציק לי ואף פעם לא היה לי כוח לשאול. נכון המכות שלא עושות נזק ממשי, מכות הימום. אז כשנותנים מכות כאלה אתה יכול לאוריד את היריב עד למינוס 30 והם מתרפאות מהר יותר, אז השאלה היא: כמה מהר?, כמה זמן כולח להם להתרפאות?

נדמה לי שזה עניין של שעות

כלומר, הן מתחדשות בקצב הרגיל, רק בשעות במקום בימים. אישית, תמיד מצאתי את הדיארכיה הזו בין נק"פ רגיל לנק"פ הלם כדי מייגעת ואף מיותרת.

DDN

New member
למה?

אתה נותן לי סטירה לפנים. כמה זמן לוקח עד שזה יפסיק לכאוב? אני נותן לך אגרוף לפנים, כמה זמן לוקח עד שזה מפסיק לכאוב (בהנחה ולא קרה כלום לארובת העין), כמה זמן לוקח ל"פנס" להיעלם? עד כאן, נזק "הלם". אתה שולף סכין וחותך לי את הלחי. כמה זמן לוקח להפסיק לדמם? לכאב לעבור? לצלקת להחלים?

אני דווקא יכול להבין את זה

במילא בכל השיטות התקפות ללא נשק, כלומר אגרופים ובעיטות, גורמות הרבה פחות נזק מאשר התקפות עם נשק, כך שפציעה כזאת תתרפא בקצב יותר מהיר מאשר התקפה שנגרמת מנשק. אבל בכל אופן אני לא יודע אם זה טוב לחשב נק"פ נפרדות למכות ולפציעות מנשק, יותר עדיף להשתמש במאגר אחד של נק"פ, אבל פגיעות שלא נגרמות מכלי נשק לא יוכלו להזיק באותה דרגת חומרה כמו אלה שמכלי נשק, הן לא יהרגו ולא יגרמו לנכות תמידית (בדרך כלל, אבל לפעמים אגרוף במקום הנכון - או הלא הנכון - יכול להיות מאוד קטלני ומסוכן)

Ferenheit

New member
אבל יש רק מאגר אחד של נק"פ

ושני סוגי נזק שפועלים על אותו מאגר. אני לא מבין את הבעיה? בנוסף, הקטנת כמות הנזק בהתקפות לא קטלניות לא עובדת היטב פשוט משום שהיא לא מבטאת את ההתקדמות לקראת קצה יכולת הספיגה של הדמות.

ogmios

New member
שיטות אחרות

ברוב השיטות היותר "כבדות", ישנה חלוקה לנזק קטלני (lethal, killing, whatever) וללא קטלני (non-lethal, stun, normal, whatever), ושני מאגרים נפרדים (ומן הסתם יש ביניהם איזושהי השפעה הדדית). לנסות בכח להכניס את שני הסוגים האלה למאגר אחד של נזק נראה לי קצת hack של השיטה.

Ferenheit

New member
דוגמאות קונקרטיות

* ההערה שלי למעלה נגעה ספציפית למו"ד. שם אין שני מאגרי נק,פ אלא אחד. במו"ד אתה סופר 2 סוגים של נזק - רגיל (קטלני) והכנעה (לא קטלני). שני סוגי הנזק נספרים כנגד אותו מאגר, כאשר אם סך הנזק ונזק ההכנעה ביחס שווה לסך הנק"פ הדמות מתעלפת, ומתחת לזה מתחילה לגסוס, עד מוות. באקזלטד וק10 יש לך משבצות של רמות פציעה. אתה מסמן בתוך המשבצות באופן שונה (קו אלכסוני, איקס וכוכבית) את שלושת סוגי הנזק. בהתאם להתקדמות הנזק בתוך מאגר רמות הפציעה שלך אתה סובל ממחסרים, עד לעילפון גסיסה ומוות. סוגי הנזק הם מוחץ - Bashing, קטלני - Lethal, וחמור - aggrevated, ששמור לדברים כמו חומצה מכושפת שיורק עליך שד, או מבט שמפרק את הקשר בין הנשמה והגוף וכו'. אגדת 5 הטבעות מציעה נקודות פציעה שנראות קצת כמו שילוב של אקזלטד ומו"ד - יש כמה נקודות פציעה לכל רמת פציעה, ורמות הפציעה נבדלות בהתאם למחסרים שהן כופות (עד לעילפון ומוות). אין נזקים מסוגים שונים בשתי השיטות, מתרפאים בקצב שונה. כאשר קיימים סוגים מסוימים של נזק (VILE במו"ד, שמופיע בספר האפילה המתועבת, לדוגמה, ונזק חמור באקזלטד) שקשה יותר לרפא מאשר פציעה רגילה (איטי, דורש קסמים מיוחדים או לא ניתן לריפוי באמצעות קסם). במירוצללים יש 2 סקאלות של נזק - הלם ופיזי. כשנזק ההלם מתמלא נזק הלם נוסף נכנס לנזק הפיזי. שתי הסקאלות זהות ומטילות מחסרים זהים (ומצטברים) על הדמות. פציעה יכולה להיות באחת מכמה דרגות חומרה, כאשר לכל דרגת חומרה מוגדר מראש כמה רמות פציעה היא מורידה (1,2,3 או 4) מתוך הסה"כ (10 בכל אחת מהסקאלות). אפשרות מעניינת יש ב-Mutants & Masterminds. יש דרגות נזק ודרגות הגנה שבעצם פועלים כמתאמים לגלול ספיגת הנזק המנוגד. התוצאה לא נמדדת במונחים של נקודות פגיעה אלא בדרגת חומרה כללית שהפגיעה גורמת, ואשר ההשפעה שלה מבוטאת במחסרים לפעולות כתוצאה מהפציעה, עד לשלב שבו התוצאה היא יציאה מכלל פעולה. ככלל, מוות הוא מקרה חריג, שקורה אחרי הוצאה מכלל פעולה, אבל בעיקר בהתאם לסיפור, כיאה למשחק סופר גיבורים קלאסי, בהשראת עידן הכסף. הערה קטנה על רולמאסטר: משהו נחמד מאוד שאהבתי שם נוגע לעובדה שלכל גזע היה נתון טווח שונה למדי בסיבובים שקובע כמה זמן לוקח לנשמה לעזוב את הגוף אחרי שהוא מגיע ל-0 נק"פ (אחרי זמן זה החייאה אינה אפשרית). מאוד מיוחד.

Ferenheit

New member
למה?

אני לא מבין למה יש בעיה לספור את שני (או יותר) סוגי הנזק על אותו מאגר? להיפך, לדעתי ככל שיש פער בין המאגרים השונים זה יוצר סיטואציות לא הגיוניות (בפוטנציה, לא בהכרח). אפשר להגיד שנזק הלם נספר כסוג של באפר לפני הנזק הממשי (במידה ואתה חוטף אגרוף. מכת חרב הולכת ישר לממשי או עושה גם וגם). מצד שני, אפשר לשקלל את יכולת העמידה הראשונית הזאת בתכונות של המאגר. קח את אקזלטד ואת מירוצללים. באקזלטד כל פציעה מקרבת אותך לדרגת המחסרים הבאה, לא משנה מאיזה סוג היא. פציעות נזק "הלם" פשוט מתרפאות מהר יותר ולא גורמות למוות (אלא הופכות לקטלניות אם כבר התעלפת ואין לך יותר כוח ספיגה - מה שעלול להוביל למוות). במירוצללים יש שני סקאלות ולכל אחת מהן רצף מחסרים נפרד. כשההלם נגמר, מתעלפים ומאבדים רמות קטלניות ממכות נוספות והלם מתרפא מהר יותר. ההבדל: באקזלטד מכה זו מכה. אתה סופג את השפעותיה. במירוצללים יכול להיות מצב אבסורדי שבו נזק הלם משפיע עליך יותר מאשר נזק קטלני. אם יש לך פציעה בינונית פיזית (3 רמות), ואתה בריא מבחינת הלם (0), אז ספיגת 2 רמות הלם תערער את דמותך יותר (בצורת מחסרים) מאשר ספיגת 2 רמות פיזיות. זה לא הגיוני.

ogmios

New member
Shadowrun היא שיקוץ

כמובן שצריך להיות קשר בין שני המאגרים. ספירה של שי סוגי הנזק על אותו המאגר פשוט נראית לי כמו פישוט יתר (מו"ד הישנה ומוד"מ, לדוגמה חטאו בכך). כל אחת מהשיטות שאתה מציע כאן דווקא מתמודדות עם העסק בצורה סבירה. יש כאלה שאני פחות מתחבר אליהם (אקזלטד, לדוגמה), but hey - it works.

DIDGIN

New member
לא זוכר איפה אבל ראיתי

שבשיטה אחת נזק לא קטלני אם הוא גדול גורם גם לקצת נזק קטלני, ונזק קטלני גורם לאותה כמות של נזק לא קטלני (מסמל כנראה את הכאבים הנגרמים). מחסרים ומגבלות מחושבים רק ממאגר הנזק הקטלני אבל כיוון שנזק לא קטלני גורם גם לקצת נזק קטלני זה מתאים כי ז"א שהוא גורר מחסריחם קטנים לעומת הגדולים

ogmios

New member
לא יודע אם לזה כוונתך

אבל ב-HERO יש שני סוגים של נזק: Killing ו-Normal. עבור נזק Killing מגלגלים Xd6 ומקבלים את הנזק ב-BODY (דומה לנק"פ של מו"ד). את המספר הזה מכפילים בתוצאה של גלגול נוסף שנקרא ה-STUN Multiplier (לפי חוק אחר: מכפילים בערך הנובע ממיקום הפגיעה) ומקבלים את הנזק ל-STUN (נזק ההלם). עבור נזק Normal מגלגלים Xd6 ומקבלים את הנזק ב-STUN. עבור כל קוביה שגלגלנו, תוצאה של 6 אומרת נזק של 2 BODY, תוצאה של 2-5 נזק של 1 BODY ותוצאה של 1 לא תגרום לנזק BODY.

ogmios

New member
צריך להתרגל לזה

HERO מעולם לא הייתה שיטה שכוונה לרכי הלבב. בכל אופן, ב-Normal מדובר רק בגלגול אחד, אלא שצריך לספור אותו פעמיים (בשתי צורות שונות) - לא נורא בכלל. ב-Killing, יש כמה ואריאנטים שהופכים את העניין לנוח 1. מיקומי פגיעות - בדיוק כמו בכל שיטה אחרת שיש לה גלגול פגיעה... 2. STUN Multiplier קבוע של 3 (הממוצע של 1ק6-1) 3. מגלגלים את ה-STUN Multiplier יחד עם הנזק, פשוט בקוביה בצבע אחר.

למה כן?

בהרבה שיטות יש שתי מערכות נק"פ מקבילות - "הלם" ו"נזק", כשלפעמים יש ביניהן אינטראקציה (אם אני זוכר נכון, בפיוז'ן והירו על כל 5 נקודות הלם שאתה סופג, יורדת לך אחת של נזק), ולפעמים לא. לטעמי, זה סתם מוסיף חישובים מיותרים (במיוחד במו"ד, בה יש לך הרבה נק"פ, ופתאום צריך לערוך מעקב נפרד אחרי נזק זמני ונזק קבוע על אותו מאגר), ולא בהכרח מוסיף לאמינות - לא בכל השיטות תספוג נזק הלם מנזק רגיל (בהירו ופיוז'ן כן), ונזק הלם לעיתים נדירות יפגע בך בצורה אמיתית - שלא לדבר על מצב בו יש הרבה נק"פ (שוב, מו"ד) ולא די בכך שדמויות צריכות לחטוף עשר מכות חרב כדי למות, הן צריכות גם לחטוף עשרים מכות נבוט כדי להתעלף. נראה לי הרבה יותר פשוט כשיש מאגר אחד קטן של נקודות נזק (אם כבר הולכים על נזק מופשט) ושברף מסויים אתה עשוי לאבד את ההכרה, או שאפשר לנסות ישירות להמם אותך תוך גרימת נזק פיזי מינימלי.

Ferenheit

New member
באיזה שיטות אין אינטראקציה

לדעתי זה חישוב משני שלא ממש מפריע. ברוב הקרבות נגרם נזק מאחד הסוגים ולא שניהם, נדמה לי. בכל מקרה, זה בעייתי כשמתאגרף יוצא מהזירה פצוע כמו מי שהשתתף בקרב סכינים. לא כולם מתעלפים מנוקאאוט, חלק מתעלפים מהמון בעיטות בבטן.

וחלק

לא מתעלפים מעשר מכות חרב. ברוב הקרבות נגרם נזק מסוג אחד, אבל לא בכולם, ואישית, מצאתי את המעקב הכפול כדי לא נוח. מתאגרף בזירה מודרנית, אגב, משתמש בכפפות מרופדות. לעומת זאת, למה שמישהו שחטף פיצוץ לפנים מאגרופו המסוקס והחשוף של איזה "גורילה" יספוג פחות ממי שדקרו אותו עם מסמר גדול או בקבוק שבור? אישית, אהבתי את המנגנון של BRP - אין לך הרבה נק"פ, בחצי ממנו אתה *עשוי* להתעלף (ואם ספגת את זה מפגיעה אחת, אולי גם ללקות בנזק תמידי כלשהו), וכשהגעת לרמה של 1 או 2 נק"פ, אתה מאבד את ההכרה. חוץ מזה, אפשר גם לבצע התקפה שנועדה להמם (לא תמיד מצליחה, וגורמת נזק פיזי מינימלי).

Ferenheit

New member
הנה, זה מוזר

היית מצפה שהתקפה שגורמת הרבה נזק תהמם, ולא ההיפוך הכפול של העניין. זו בחירה טקטית שהשיטה מציעה, כאפשרות לניהול משאביך (הזדמנות להתקפה) בקרב. מצד שני, אם בכל פגיעה חמורה תגלגל לנוקאאוט, זה איטי. באקזלטד יש חוקים לדימום, זיהום, נוקאאוט ונוקדאון. די זורם דווקא, עם כללים נוחים למדי (נשגבים לא מדממים בדרך כלל, כך שזיהום ודימום לא ממש מפריעים להם. בני תמותה, לעומת זאת, נוטים למות לפני שהם מדממים למוות, ובכל מקרה זה פחות קריטי כמה סיבובים בדיוק לוקח להם למות).

למעלה