אאאאהמ שאלה...

Ferenheit

New member
התקפה שגורמת הרבה נזק מהממת

אבל התקפה שמהממת לא צריכה לגרום פחות נזק דווקא. מה ההגיון?

Ferenheit

New member
אבל זה הבדל בנשק לא בטקטיקה

בניגוד למה שתיארת קודם. עם אותו גרזן, מכה בראש שנועדה להמם לא צריכה לעשות פחות נזק - להיפך - למכה שעושה המון נזק יש סיכוי להמם. אם אני לא רוצה לשפוך דם (בתקווה, נגיד), זו כבר שאלה אחרת.

לאו דווקא

עם נבוט הרבה יותר קל להמם במקום להרוג, אבל אפשר לעשות זאת גם עם גרזן או חרב - לחבוט למישהו בראש עם הניצב/קת, הצד השטוח של הלהב, או אחורי הגרזן (ואז קצת יותר קשה לפגוע, מן הסתם) זה עדיין גורם לנזק מסויים (לפעמים), אבל בדרך כלל לא הורג אותך.

Ferenheit

New member
זה מצוין כשאתה מנסה להמם יריב

אבל בקרב, כשאתה מעדיף לחתוך ולהמם אותו על פני רק לחתוך או בעיקר להמם אותו. העובדה היא (למיטב הבנתי את דבריך) שאם אני ניצב מולך בקרב ואני רוצה להמם אותך זה במחיר של נזק.

מה לא ברור?

פגיעה שגורמת נזק פיזי של ממש, עשוייה להוביל לאובדן הכרה (איבדת חצי נק"פ ממכה אחת או במצטבר? אתה עשוי להתעלף). לפעמים לא תרצה לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואולי להרוג את יריבך ואז תעדיף להמם אותו - זה עשוי לגרום לו למעט נזק, אבל הסיכוי שתהרוג אותו סביר פחות.

Ferenheit

New member
צא מנקודת הנחה שאני רוצה להמם אותו

ולא מעניין אותי הנזק הפיזי שאני אעשה לו. רק שיהיה המום. עכשיו יש לי 2 אופציות: או לתקוף אותו כרגיל, ולקוות לגרום לו נזק של חצי מהנק"פ שלו, או לעשות התקפה מיוחדת שמהממת אבל גורמת נזק מינימלי. עכשיו תגיד לי, מה הסיכויים להמם אותו בכל אחת מהאפשרויות?

הסיכויים?

די דומים. בהתקפה שמטרתה להמם, אתה פשוט מסתכן הרבה הרבה פחות בלהרוג אותו או להפוך אותו לנכה. כמו כן, יש גם את האופציה של "מכה מרוככת" בה אתה לא מנסה להמם או משהו, אלא סתם לא להכות בכל הכוח ולא להשתדל לגרום נזק מירבי - זה יכול לבוא מרחמנות (היכנע! אני יכול להרוג אותך אם ארצה!) או מאכזריות (כשם שחתול משתעשע בעכבר...) בכל אופן, כך או כך זה נראה לי יותר נוח ומהיר מאשר לחשב שני סכומים בנפרד, וכמובן יותר מציאותי מלתת למישהו עשרים מכות אלה עד שיואיל לאבד את הכרתו.

Nihau

New member
דווקא כן מציאותי

מסתבר שאנשים הם עמידים למדי למכות "יבשות" וידועים מקרים בהם אנשים חטפו עשרות מכות (אגרופים, בעיטות ושאר מכות לא חותכות) לפני שהואילו בטובם לאבד את ההכרה. מכות מהממות טובות (קריטיקל?) הן מכות שמכוונות לאיזורים בגוף שעלולים להעביר זעזוע אל המוח שבתגובה יכבה את עצמו- מכה ללסת מעבירה זעזוע כזה- נוק אאוט במכה אחת- שניות ספורות של קרב. מכות לשאר הגוף?- זה יכול לקחת דקות במקום שניות- עשרות מכות ברצף כדי לא לאפשר ליריב זמן התאוששות. לגבי אכזריות וחתולים- זה כמו להאשים את כוח הכובד באכזריות כשאתה נופל מהעץ. אנשים הם אכזריים, חתולים פשוט פועלים לפי הטבע הפנימי שלהם וזה גם מועיל להם כאימון ביכולות ציד ושליטה במצבים דינמיים.

"ידועים מקרים"

ידוע גם מקרה של מישהו שנפל מגובה חמשת-אלפים מטר ונחת ללא שריטה כאשר נבלם בעץ אורן וממנו נפל לתוך חול עמוק, אם כי נדמה לי שבתור העד היחיד למעשה המופלא הוא בטח הנפיץ כמה מהפרטים. ידוע גם המקרה של רספוטין (כנראה נופח קצת ע"י המספרים השונים) שהיה צריך הרבה דקירות, מכות, טביעה, ירי ורעל עד שהואיל להתפגר. קוריוזים זה נחמד. אבל כשכ-ו-ל-ם (מדרגה בינונית ומעלה) צריכים לחטוף כעשר-עשרים מהלומות מאלה כבדה עד שיועילו בטובם להתעלף, וכמספר הזה מכות חרב עד שיואילו להפרד מחייהם, זה כבר מתחיל להיות מוזר. וכשטכנית אין סיכוי שמישהו יתעלף או יתפגר ממכה טובה אחת, זה כבר מתחיל להיות לא אמין, והקרב נהיה לא מסוכן. החתולים לא אכזריים, אבל בני אדם שעושים ביריביהם מעשה חתול ועכבר לרוב עושים זאת מתוך אכזריות מסויימת.

Break Dance BoY

New member
משהו מוחן לתת לי את התשובה..

לפי שותת המשחק של 3.5 כי כולם בילבלו אותי פה!!

Break Dance BoY

New member
גם מכה רגילה זה עדיין של שעות

8 שעות של מנוח מרפות אותך בנק"פ פר רמה... אז איזה עם המכות ההימום?

שעה אחת במקום יום אחד

לפחות לפי מה שאני זוכר, כל שעה של מנוחה מוחקת מס' נקודות "נזק הכנעה" זהה לדרגה של הדמות.

למעלה