инфарч&#1

amitp

New member
инфарч&#1

יצא לכם פעם להגיע לחולה רוסי, ערבי, גרוזיני, צ'צני (מחק את המיותר) ולא להבין מילה ממה שהוא מדבר? לי זה קרה קצת יותר מפעם אחת, כולל מקרה אחד שבו מהרגע שהגענו למקום עד שהגענו עם החולה לבית החולים לא היה לנו שמץ של מושג מה יש לה... אחרי המקרה ההוא העלתי רעיון - בואו וניצור לנו "שיחון" עברי-רוסי/ערבי - של כל המשפטים והמלים שרלוונטיות לנו. דברים כמו למשל - איך אתה מרגיש?, איפה כואב לך, ממתי, מכתב שחרור... מה דעתכם על זה בתור פרוייקט בפורום? כל אחד יכול לשרשר לכאן משפטים או ביטויים נוספים שלפי דעתו הם שימושיים ומי מאתנו ששולט בשפות נוספות (ויש כאן כמה...
) יכול לעזור בתרגום. בסוף אני מקווה להכין מזה דף (או כמה דפים) קטן שיוכלו להכנס לכיס ולהיות איתנו בכל מקרה כזה. מה דעתכם? כל מי שמעוניין - לשרשר מילים לכאן

רק 7

New member
כנראה שאני הראשון...

והיות ויש לנו בתחנה מליון שכורים רוסים בערך... הדבר שאנחנו אומרים להם הכי הרבה (או לכל חולה אחר שלא מבין עברית) רוקינה זבות-ידים על הבטן. בד"כ משמש להכנסת/הוצאת המיטה

או או או לי יש ויש.......

שטאו בליט=מה כאוב בליט אי סטריצ'ה=כואב לך הלב? פאשלי=בו אידי סודה=באו לכאן פאולסה=דופק פאולסה אי נורמל=הדופק בסדר(כלומאר אם הוא לא מרגיש אותו יותר מידי) נייאט פאימיש פארוסקה=אני לא דובר רוסית סאידיט אי ווטקה=שתיתה ווטקה באלניציה=בת-חולים יא סטרא טכוצ'צ באלניצה=אם אתה רוצא להיתפנות לבית חולים? דאבי דוקיאמאנטה אי באלניציה פאג'לסטה=תן לי בבקשה מכתבים מבית חולים. גלאזה= עינים(כאשר יש מתופל אשר נראה כפראי סינקופה ואנו רוצים שהוא יפתך את העיניים תומרו לו את המילה הזאות) וזה ללודניקים... סטרילי=לירות\יריעות או מיניה נייאט סייל=אין לי כוח:) יסטרה טחאוצ'צ ספאט?=האם אתה מרגיש שאתה רוצא לישון? טוב מה עוד מה עוד... נו אני עיפה אני לא זוכרת... גאופה=ישבן חאוי=איבר המיים הגברי(רק לא בצורהיפה) פיסדאט=(איבר המיין הנשי וגם כן לא בצורה יפה) טוב אם תירצו עוד משהו רק תגידו ספסיבה=תודה פאג'לסטה=בבקשה פריויאט=שלום

perfectionist

New member
ובדיוק חשבתי על זה לאחרונה

שעובדי/מתנדבי מד"א צריכים ללמוד רוסית ואולי גם ערבית כחלק מהלימודים להכשרתם. תוספות שלי: תרגע- אוספוקויסיה קשה לך לנשום?- טיביה טיז'ולו דישת'? קק טיביה זבוט?- איך קוראים לך? יא נייגברי פהרוסקי- אני לא מדבר רוסית. גדיה או טיביה בוליט- איפה כואב לך? (זו הדרך הנכונה לשאול, ולא שטו בליט) שקולקו טיביה ליאת'? - בן כמה אתה? עכשיו אשמח אם מישהו יפרט לי איך שאולים את השאלות שכתבתי ושאחרים כתבו- בערבית! תודה.

elani9

New member
לחולים הצרפתים(אין הרבה)../images/Emo13.gif

או ווז את מאל-איפה כואב לך? ז'ה מאל א לה תאת/סטומה-כואב לי הראש/בטן קומה ווז'אפאלל-איך קוראים לך? קאלמ וו-תרגע ז'ה נה פארלה פה פרנסאיז-אני לא מדבר/ת צרפתית אסק-ווז אווז רספירטואר דיפיסיל-האם קשה לך לנשום. זהו לבינתיים אם יעלה לי משהו בראש (ויהיה לי אינטרנט)אז אוסיף.

Daffynes

New member
חחח רעיון מעולה!

הייתה לי פעם מטופלת הונגריה שידעה רק הונגרית ורומנית... ניסיתי, באמת שניסיתי לדבר איתה.. אבל ברגע שהיא קלטה אותי אומרת "טודוד" (= מבין\ה) היא התחילה לירות עלי משפטים בהונגרית רהוטה וכל מה שנשאר לי לעשות זה לבהות בה בחוסר אונים.... ב-ה-צ-ל-ח-ה-!

Daffynes

New member
ד"א

הונגרית: איפה כואב? - אוֹ הֶזֶקַט אוֹ הוֹשרוֹ ידיים על הבטן - הוֹל פָיי (אם בטעות תיתקלו בהונגרי......)

amitp

New member
סיכום קצר

של מה שיש לנו בינתיים + תוספות שלי שצריך לתרגם... אני מניח שיש תיקונים לחלק מהמלים בתרגום הרוסי - אתם מוזמנים לתקן ולהעלות, וגם להוסיף מילים חדשות משלכם

amitp

New member
עוד משהו שכדאי להוסיף זה

תשובות אפשריות, כי זה לא כל כך יעזור אם נשאל את החולה איפה כואב לו ונקבל תשובה של 5 דקות ברוסית...

perfectionist

New member
וואו אני חושב שזה ממש סטארט אפ

סטארט אפ פארא-רפואי! ברור שחייבים לדעת רוסית וערבית בשביל העבודה הזו אני מציע שנעשה משהו ממש מסודר, עם שאלות ותשובות, ונעזר באנשים שאלו שפות האם שלהם.... אה ועוד משהו צריך לכתוב את זה באנגלית ולא בעברית, כי אז יהיה אפשר להבין איך להגות את זה נכון

נו! אמרתי!

בשבועות כולם בקציר לחגיגות יום הולדת 21 לקציר היקרה שלי, וכן ללימודי רוסית מסודרים! מי שצריך מפה שיודיע לי

paradan

New member
הנה קובץ מעודכן

התרגום לרוסית כתוב באנגלית על מנת להקל על ההגיה...

paradan

New member
עמית אני מציע שתכניס פרסומת

אני בטוח שאתה מבין בוורד קצת יותר ממני ואני ממליץ להכניס שמה איזה קישור/פרסומת/שמירת זכויות לפורום. מי יודע לאן הקובץ הזה יגיע...

רק 7

New member
אתה טועה ידידי...

איפה כואב-אפשר להצביע. תנ/י יד-אין צורך לענות. רוצה לבוא לבי"ח?-מנוד ראש. עיקר הבעיה הוא לשאול...

paradan

New member
חח זה ניב רוסי שלא כל כך מוכר לי...

חוץ ממילה נכונה פה ושם שאר המילים הן או שכתובות ממש לא נכון או שפשוט לא קיימות. להלן התיקונים: שטו בליט? = מה כואב? גדה בליט? = איפה כואב? פאקאז'יטי רוקוי גדה בליט = תראה עם היד איפה כואב סרדצה בליט = לב כואב פולס = דופק פולס נורמלניי = דופק תקין יא ניה פאנימיו פו רוסקיי = אני לא מבין רוסית פיל וודקו?! = שתית וודקה?! באלניצה = בית חולים חטיטה יחאת וו-באלניצו? = רוצה לנסוע לבי"ח? פריניסיטי פאג'לוסטה דקומינט איז באלניצה/פריניסיטי וופיסקו איז באלניצה = תביא בבקשה מסמך מבית חולים/תביא בבקשה מכתב שיחרור. אטקרויטי גלאזה - תפתח עיניים פריויאט - אהלן פאז'לוסטה - בבקשה ספסיבה - תודה זהו לבינתיים

../images/Emo6.gif פיל וודקו?

צריך להוסיף גם בקשה למסמכים מזהים, לבקש שיושיט את היד (לבדוק ל"ד) והסבר מאוחר יותר על ההתחייבות. יוזמה יפה, קבלו ח"ח!

למעלה