½
בנים-בנות?

greywolf

New member
המפף

מהי נאורות בעיניך? לדעתי, המושג נע בין "הקידמה בזכות התבונה" דרך "מצוקות באוטופיה" ועד ל"שברו המדמם של החלום". הדמוקרטיה מכירה בזכותן של קבוצות שונות להנות מחופש לקיים מנהגים שונים בתנאי שהן מקפידות על זכויות האחר. דמוקרטיה גם היא סוג של מחשבה פוליטית ובתוכה זרמים שונים. דווקא הדמוקרטיה הליברלית מעוללת עוולות לא מועטות, ואינני בטוח שגוון יותר סוציאל דמוקרטי לא היה מוסיף לה. וללא קשר ליהדות אין לדעתי כ"כ דרך להצדיק את ישיבתנו כאן.

ailag

New member
דוקא כן.

אם נלך בגישה הטפשית של היום, שאומרת שכל פסיק בדת הוא כפיה, תהיה מלחמה. הדת היא דבר יפה (ואני חילונית שלא מסכימה עם חלקים גדולים בדת, סביבי רוב האנשים אתאיסטים, ובכל זאת) . חבל שאנחנו מחמיצים את היופי שבה בקריאות "כפייה דתית". ואם לא נחזק את ידי הדת, הפנאטים יחזקו אותה. דת מלכדת אנשים. כדאי שתלכד בכיוון הנכון - מסורת, מנהגים - מאשר בכיוונים רנדומליים וטפשיים (כמו הנביאים וגזרותיהם שבאים אלינו מדי פעם). זה שיש משהו שונה מדרך החיים אליה גדלת לא אומר שהוא רע מיסודו. אבל אולי נמשיך במסרים, זה פורום מדע פופולרי ואני מעדיפה שהנושא יטה לכיוון ה"מה אתם חושבים על הפרדה במקצועות מדעיים והאם הניסוי שבכתבה באמת נכון".

D a n n y b o y

New member
חבל שאת חושבת ככה.

איו כל מקום להשוות בין הפרדה על בסיס גזעני לבין הפרדה על בסיס מיני שנובע מסיבות דתיות/הלכתיות.

yaeltal

New member
אבל ההפרדה שמדובר בה פה

היא לא מסיבות הלכתיות. זו אולי הסיבה להפרדה שנעשתה במקור בביה"ס הדתי שבו ערכו את המבדק הזה, אבל הרעיון שהוצג הוא שתבוצע הפרדה כזו לא מטעמים דתיים, אלא מתוך הערכות של היכולות של תלמידות לעומת תלמידים.

yaeltal

New member
סליחה, התבלבלתי-

עכשיו ראיתי שהתייחסת לדברים שלי על הפרדה דתית ופמיניזם ולא על שאלת ההפרדה המקורית..

2_be

New member
צר לי , אך

ההשוואה בין הפרדה מסיבות דתיות להפרדה גזענית ממש לא לעינין. יש הבדל גדול מאוד בין השניים. אגב, איך דיון ששייך לפורום פמניזם הגיע לפה?
ויעל, אמרתי לך כבר ברוכה הבאה
?

ailag

New member
לא בכוונה ../images/Emo9.gif

התכוונתי לכוון את הדיון ל"האם זה באמת עוזר במקצועות המדע" כי הכתבה התמקדה בזה בין השאר. התחרות בין בנות לבנים במדע (פיזיקה, מתמטיקה וכו') .. וגם רציתי לשתף ובפורום פמיניזם אני לא מבקרת הרבה
sorry ברוכה הבאה יעל! (שם יפה.
)

Deathatred

New member
למה?

מפחדת לספר שם בדיחות נורה? והאם זה עוזר? לא יודע. מצד אחד, באופן כללי בנים יותר מתעניינים בפיסיקה מאשר מבנות. תעשי סקר כמה בנים מפיזיקה שמעו על EPR וכמה בנות ותראי (למשל, הייתה סטודנטית אחת שלא ידעה מה אומר עיקרון אי-הודאות [ברמה הפופולרית של תנע ומיקום]). ככה שהרבה פעמים הבנים מגרים את הבנות אינטלקטואלית (ואני מקווה שגם בצורות אחרות...) ומצד שני הבנות גם לפעמים נותנות מוטיבציה לבנים. עוד יתרון שיש בללמוד עם בנות זה שתמיד יש כאלה שרושמות את החומר מסודר ומאורגן ובכתב קריא. ומצד שני - טיעון בעד הפרדה: ככה הבנים יוכלו להתרכז בשיעור
* הודעה זה נכתבה במצב של חצי אי-שפיות זמנית. פמיניסטיות זועמות, נא לקחת הכל בהומור, לא צריך יותר מאחת כדי להחליף נורה. וזה לא מצחיק.

ailag

New member
ככה! ../images/Emo3.gif

כן, אבל אם בקושי יש בנות שאפילו יודעות את עקרון אי הוודאות, הן יפחדו להראות בורות מול בנים שיודעים יותר (חוסר הידע נובע, לדעתי, מחוסר עניין וביישנות, וזה מהלך הרוח הכללי בחברה. קרי: החברות שלי הסתכלו עליי מוזר בגלל שאהבתי פיזיקה). נראה כאילו עדיף כבר לוותר מלהתחרות ב"חנונים שכל הזמן מדברים על עיקרון אי הוודאות וקבוע פלנק וכל זה". זה גם תלוי ביחס. למשל אצלנו בתואר לפיזיקה היחס בנות/בנים טוב יותר מזה שראיתי בבתי הספר שהכרתי. לפי אותה תאוריה, אצלנו הפרדה תפגע פחות מאשר באותם בתי"ס. (עדיין, חבל להפריד
אין סיבה טובה, אם הסכמנו ששום סיבה חוץ מדת אינה חשובה מספיק כדי להפריד בצורה כזו). בקשר לכתיבה בשיעור, אני חושבת שכבר הוכחנו שבנות לאו דוקא כותבות יותר טוב (אפילו אתה כותב מסודר יותר ממני!). יש המון בנים שכותבים יפה. בקשר לריכוז, אני לא חושבת שהבנות הן הסיבה לחוסר ריכוז. בנים שהם לא "חרשנים רציניים" (ע"ע אנשי השורה הראשונה) יסיחו זה את דעתו של זה בשיעור גם בלי בנות. אנשים לא מדברים בשיעורים? משחקים? לא מתרכזים? *ואם משפטים שכתבתי לא ברורים, תגידו. it's that time of the night.* הבדיחה שלי: שוטר תנועה עוצר את הייזנברג על מהירות מופרזת: "אדוני, אתה יודע כמה מהר נסעת?" "לא, אבל אני יודע בדיוק איפה אני נמצא."

אורן51234

New member
למה להפריד?

אני מסכים איתך שלפעמים פיסיקה יותר מעניינת בנים (אני משתדל לא להכליל) אפשר לומר שאהבת המקצוע קשורה גם לדרך בה לומדים ולמורה. ולגבי הטיעון בעד הפרדה, כשיש בנות שיעורי פיסיקה ובכלל כל מקצוע אחר הופכים להיות הרבה יותר מעניינים. אומנם שיעור הריכוז\שקט בכיתה פוחת אך לעומת זאת יחס השינה\הקשבה משתנה לטובה. בנות תמיד מוסיפות יותר עניין ללימודים

yaeltal

New member
הבהרה-

דיברתי בהודעה הקודמת על הפרדה בין הבנים לבנות לא מסיבות הלכתיות (שהבנות עלולות, חלילה, לעורר את תשומת לבם של הבנים..) אלא מכזו שנעשית בגלל היכולות שכביכול יש לבנות והייעוד שחוזים להן. ותודה..

Deathatred

New member
אבל בהפרדה

בבר-אילן הבנות והבנים למדו את אותם מקצועות בדיוק - אנגלית ומתמטיקה. זה לא שאת הבנים לימדו הנדסה ואת הבנות תפירה.

TheFinalCut

New member
הממממ...

לדעתי, ההפרדה שגויה וארחיב בנושא למטה בהודעה, אולם למרות שאני מסכים איתך, אני חושב שמה שעשית זה לא חוכמה במיוחד
אפשר לקחת כל דבר ולהקצין אותו עד שהוא יראה אבסורדי (בוא נפריד גם בין עדות, בין גילאים, בין שכבות אוכלוסיה, בין דעות, בין מצבי רוח טיפוסיים והיי - מצאנו שהתלמידים צריכים פיצול אישיות כדי שיהיה אפשר ללמד כל חלק מהם בנפרד). זה לא ממש מראה שהפרדה בין מינים אינה נכונה, ועל אחת כמה וכמה כשאת מנסה לטעון על בסיס לוגי שזה לא משפר את ההישגים הלימודיים... למרות האמור לעיל, גם לדעתי ההפרדה אינה ממש רעיון טוב. אני חושב שאנחנו דווקא צריכים לדאוג אם יתגלה שבמחקר שנערך בצורה נאותה, בו הפרידו בין בנים לבנות בכתה, תתגלה מגמה ברורה של שיפור ציונים (לעומת קבוצת ביקורת). זה יעורר תהיות רבות, על הסיבות שהובילו לתוצאות הללו. אין ספק שיש לחצים כאלו ואחרים (לא רק בהקשר המיני) בכתה המעורבת, שהקשר בינם לבין לימודים הוא רק שלילי. אולם סבורני שהתמודדות זו, כבר בגיל צעיר, חשובה להתפתחות המנטלית של התלמידים לא פחות (ואולי אף יותר?) מהחומר הלימודי עצמו. כך שנשאלת השאלה מהן הסיבות האפשריות למצב ההיפוטתי (שעדיין לא ברור לי אם הצליחו להוכיח את קיומו בצורה מניחה את הדעת), בו הערבוביה בכתה מובילה לירידה בהישגים? ויותר חשוב, איך (והאם) אפשר לתקן את המצב באמצעות חינוך אחר?

ailag

New member
-=-=-

> ועל אחת כמה וכמה כשאת מנסה לטעון על בסיס לוגי שזה לא משפר את ההישגים הלימודיים... להיפך, טענתי שגם אם זה כן משפר, באותה מידה יכולנו להפריד על בסיס דברים אחרים (אם נשכח משיקולי הדת למען הדיון) - אין לזה סוף, ואין לזה טעם. > אני חושב שאנחנו דווקא צריכים לדאוג אם יתגלה שבמחקר ... זה בדיוק הנושא שהעליתי.. מחקר שכזה, שהראה תוצאות, אבל לא ברור אם הן מוצדקות. לדעתי הזוית שלך יפה, זו שאומרת שאולי צריך לבדוק למה אנחנו מקבלים ציונים נמוכים יותר במתמטיקה ביחד, מאשר לבדוק למה הציונים גבוהים יותר לחוד.

למעלה