½
בנים-בנות?

ailag

New member
½../images/Emo32.gif בנים-בנות?

יש כתבה היום ב"הארץ" על מחקר שעשו עם התלמידים בביה"ס הממלכתי-דתי בר-אילן: ביה"ס החליט (מסיבות דתיות) להפריד בין התלמידים לתלמידות, ואנשים שבדקו את זה ראו שהציונים - של שני המינים - עלו. גם אחוז הניגשים לבגרויות במתמטיקה עלה. בכתבה, וכנראה גם במחקר, הם שמים דגש על המקצועות המדעיים (שכידוע, מלאים בנות. ד"א, יש 3 בנות בפיזיקה-מתמטיקה שנה א' עכשיו, לעומת משהו-עשרה עד 20+ בנים) . מה שאותי הצחיק, שהם אומרים שם שהמחקר מייצג: לא התחלפו מורים, לא השתנה כלום, רק נוספה ההפרדה. הם שכחו שבסביבות 98, כשההפרדה התחילה (ע"פ הכתבה), התחיל גם המיקוד בבחינות הבגרות
מה אתם חושבים? העלייה בציונים - בגלל ההפרדה? בגלל המיקוד? אני בד"כ אתנגד להפרדה, אבל הם העלו שם נקודה טובה שאומרת שבכיתות מעורבות, במקצועות המדעיים בעיקר, התלמידים והתלמידות יפחדו לשאול שאלות כדי לא ליצור רושם רע
נ.ב. אצלי בביה"ס לא היתה בעיה כזו - היתה לי שכבה טפשה ברובה, כך שמספר האנשים במקצועות המדעיים היה אפסי
6 אנשים בפיזיקה! [מתוכם בת אחת]

yaeltal

New member
גם אם ההפרדה היא אכן מה שגרם

לעלייה (וזה בהחלט ייתכן), אני מתנגדת לרעיון ההפרדה. אמנם ההפרדה הזו תטפל בסימפטום (ההבדלים בין הישגיהם של בנים ובנות במקצועות מדעיים) אבל את הבעיה שמאחוריו היא עלולה רק להחמיר (ובוודאי שלא תפתור אותה, אם כי אני לא בטוחה שממילא זו הייתה מטרת ההפרדה). ההפרדה הזו לא תועיל לאותם תלמידים (או בעיקר תלמידות) כשייצאו לעולם האמיתי שבו לא קיימת מן הסתם הפרדה מהסוג הזה. אולי עדיף למצוא פתרונות שיטפלו בבעיה שיוצרת את הפערים האלה, במקום לעוות את המצב עוד יותר..

ailag

New member
לא..

כי זה לא היה ניסוי. זו היתה מגמה חדשה של בי"ס דתי, והיו אנשים שפשוט ניצלו את זה כדי לאסוף נתונים ולחקור. בכל מקרה, בהמשך למה שכתבתי, אולי הפרדה כן עוזרת - אבל אני בטוחה שגם הפרדה בין שכבות אוכלוסיה תעזור (בביה"ס היו אנשים מאזורים עם קשיים רבים משלי ועם חינוך טוב פחות. הם לחצו עליי ללמוד פחות ואני נראיתי להם שונה כי למדתי. בואו נפריד בינינו) ; בין עדות (ילדים רבים על זה במקום להתרכז בדברים חשובים, ומשפילים זה את זה כך שאנשים מתביישים לפצות פה) ; בין דעות פוליטיות (כי הויכוחים בכיתה מיותרים. אפשר לעשות שיעור חברה פעם בשבוע להוציא לחצים. אבל למה אני צריכה להתווכח על דעות פוליטיות כשאני יכולה לנצל את הזמן לדברים טובים יותר?) ; נפריד בין עולים חדשים לותיקים (הם צריכים לימוד מסוג קצת שונה ועם מורים מבינים יותר, יכולות להיות להם שאלות שיפריעו לנו, הצברים, ולהם רמת הלימוד יכולה להיות גבוהה יותר כי ברוסיה, לדוגמה, הם לומדים טוב יותר). אם נמשיך, נגיע לכיתות של ילד אחד בכיתה
הסיבות האלו אולי נכונות, אבל לא במידה שתגרום לנו למיין אנשים על פי קבוצות מוגדרות שלא קשורות ישירות לרמה לימודית (קשורות ישירות = למשל, המיון ל-3/4/5 יח"ל מתמטיקה)

Deathatred

New member
את לא צריכה לשכנע אותי

אני נגד הפרדה של בנים מבנות. אני בעד ללמוד עם בנות. הרבה בנות. כמה שיותר בנות! יצורפו בנות לקורסי המתמטיקה לאלתר!

1100F

New member
לפי איך שאתה נשמע, נראה שאתה כן בעד

הפרדה, אבל לא ב 100%. נרה לי שאתה רוצה שיהיו כיתות של בנים וכיתות של בנות, ושרק אותך ישימו בכיתה של בנות

אורן51234

New member
לא רעיון טוב

אני חושב שהמקבץ הנבדק קטן מדי מכדי לכלול מסקנות כלשהם. כיתה בלי בנות זה לא כייף. מי כמוני יודע אני בתיכון מקצועי... אם לקחת דוגמא משני הילדות בכיתה שלי נראה שהם ניצחו את כל הכיתה במתמטיקה. הם קיבלו במתכונת 93 ו-95 ב-5 יחידות בעוד שרוב הכיתה ב-4 וקיבלו ציונים פחותים. ויותר לחץ תחרותי מיחס של 2 בנות בכיתה עם 34 בנים אני לא מכיר. להן לא נראה שזה מפריע. שוב פעם קבוצה קטנה מכדי לקבל מסקנות והכללות אבל רציתי לציין זאת.

ailag

New member
אבל אז נהיה שתי בנות וdeathatred../images/Emo3.gif

למה לעזאזל כולן (כמעט) עוזבות את פיזיקה+מתמטיקה?
לבד לי .. אורן: זה תלוי .. לדוגמה, כשלמדתי פיזיקה היינו חמישה בנים ואני. כפי שהזכרתי פעמים מספר, השכבה שלי היתה מורכבת בעיקר מאנשים טפשים ומאנשים טפשים יותר (הגישו אחד מהם על נכשל, בעוד שאני ישנתי כל השנה בשיעורים והגישו אותי על 86). אז הבנים חזרו לכיתה ב' ולא דיברו איתי (פעם אפילו צעקו "אסור לך לדבר! אסור לך לדבר!" בסיטואציה בה זה לא מתאים. יש לי עוד סיפורים, למי שמשעמם לו
). זו דוגמה לאוירה שלא טובה ללימודים באופן קיצוני - ואכן, למרות שלמדתי בחמד"ע, לא ממש היה לי כוח ללמוד. אני מאמינה שהיחס היה אחר לו הייתי בן, או לו היו יותר בנות (באמת היחס היה טוב יותר לפני ששאר הבנות התפצלו מאתנו, אפילו בלי קשר לאופיין).

אורן51234

New member
היי

מצטער לשמוע שהיו בנים טיפשים אצלך בפיסיקה... נראה שהבנים שתיארת לא יכלו להיתמודד עם מתחרה שטובה מהם

D a n n y b o y

New member
טוב...

הסיבה להפרדה היא סיבה דתית בלבד! כיתות מעורבות הן לא לרוח ההלכה, זו הסיבה להפרדה בין המינים בבית הספר הזה (ורוב בתי הספר הדתיים בכלל. יתרה מכך- רב בתי הספר הדתיים מיועדים או לבנים- ישיבות. או לבנות- אולפנות).

ailag

New member
הבהרה קטנה

נכון, ההפרדה היתה בגלל שביה"ס דתי. וכאן נכנסת השאלה, האם הפמיניזם חשוב מהדת או להיפך? אז לדעתי - אם זה מה שהם מאמינים בו, שיפרידו בין בנים לבנות -- כל עוד לבנות יש זכויות שוות, שיעורים זהים עם מורים טובים באותה מידה, וכל שאר הדברים בסגנון. ד"א, אפליות קיימות גם בבתי"ס רגילים - בזמן שכתבתי את זה נזכרתי בכיתה ז', בה לימדו אותנו לתפור כריות ולסרוג, ואת הבנים לקחו לנסר ולעשות עבודות כאלו "של בנים". כל כך רציתי ....

yaeltal

New member
זה לא רק עניין של פמיניזם,

אלא של שוויון. אין כזה דבר "נפרד אך שווה". כל הפרדה על בסיס גזעני מנוגדת לרוח החופש והשוויון של מדינה דמוקרטית או חברה המתיימרת להחשיב עצמה כנאורה. "לדעתי, אם זה מה שהם מאמינים בו, שיפרידו.."- פרוטסטנטים לבנים בארה"ב האמינו בנחיתותם של השחורים וקיימו במשך שנים רבות הפרדה בין מוסדות הלימוד של שתי האוכלוסיות (כמובן שזו הפרדה שהתבטאה גם בעוד הרבה דברים אחרים..) - אולי הממשל היה צריך לאפשר גם להם להמשיך באמונתם? ודבר אחרון- העובדה שגם בבתי"ס חילוניים קיימת אפליה כזו היא פשוט מצערת, היא לא נותנת צידוק כלשהו לקיום שלה במקום אחר.

ailag

New member
-=-=-=-

יש הרבה בדברייך, לכן הוספתי את ההסתייגות שההפרדה תהיה מקובלת עליי (כי אני קובעת?
) רק אם יתקיימו תנאים של שוויון. אנחנו גם מפרידים בין ילדים בגילאים שונים לכיתות, למרות שיש ילדים שתתאים להם רמה של כיתה נמוכה יותר וכאלו שתתאים להם רמה גבוהה יותר. לא הרבה ילדים קופצים כיתה או נשארים כיתה. זו האמונה של האנשים. תזכרי שעם כל השוויון לכל המינים, אנחנו גם רוצים לחזק את ידי הדת (כל עוד הדת מצידה לא מגזימה, כלומר - כל עוד אין אפליה בין בנים לבנות יחד עם ההפרדה, וכדו'). מדינה יהודית ודמוקרטית או לא?

danihell7734

New member
מדינה יהודית ודמוקרטית?

אולי זה לא הפורום, אבל שתי המילים האלו ממש לא קשורות אחת לשנייה.

ailag

New member
תתפלא..

אתאיזם אינה הדת היחידה לדמוקרטיה. אבל בואו באמת נתמקד ב"האם זה עוזר להפריד או לא" ..

ailag

New member
האם הפרדה עוזרת או לא.

איפה כושר הביטוי שלי בעברית, דקה אחרי שהתעוררתי?

yaeltal

New member
אני לא יודעת איך הגעת למסקנה הזו,

אבל בכל אופן אין לי שום תקוות ליצור חברה הומנית יותר ע"י הפחתת מספר חובשי הכיפות. הומנית יותר אולי היא לא תהיה (כמו שגם הומנית פחות) אבל נאורה יותר- כן.

Deathatred

New member
לא נכון

למה חברה אתיאיסטית יותר היא נאורה יותר? החברות הכי אתאיסטיות שהיו, הן החברות שהיו הכי פחות נאורות ורצחו הכי הרבה אנשים. זה מוכח היסטורית.

למעלה