סינרול
סינרול - מתוך "ששת" מאפים (קיצרתי את המלל למינימום ההכרחי) לבצק 3.5 כוסות קמח 1 כף + ¾ כפית שמרים יבשים (או 25 גר' שמרית) 75 גר' חמאה ¾ + 1 כף חלב קר 6 כפות סוכר 2 ביצים ½ כפית מלח 1. לערבב שמרים + קמח 2. ממיסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים עם החלב הקר. 3. מוסיפים לתערובת הקמח את הביצים, הסוכר ותערובת החלב. מערבבים ולשים ליצירת בצק מוסיפים מלח ומעבדים עוד 5 דקות לקבלת בצק אחיד. 4. בקערה גדולה מכסים עם ניילון ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר. המלית: 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה. 1 כף קינמון 80 גר' חמאה רכה. 5. מכינים את המלית מערבבים את הסוכר והקינמון. שומרים את החמאה בטמפ' חדר. 6. מרדדים את הבצק למלבן בעובי ½ ס"מ, מורחים בחמאה ומפזרים את התערובת. 7. מגלגלים לרולדה, פורסים. 8. משכיבים את הפרוסות על התבנית, ומתפיחים עד להכפלת הנפח. ביצה טרופה + כף חלב 9. מחממים תנור ל-190 מעלות. 10. מברישים את השבלולים בתערובת הביצה ואופים 15-20 דקות. יש גם אופציות לציפוי מעל הסינרולים כשהם יוצאים מהאפיה, מבחינתי זה כבר היה מיותר.