אלבונדיגס קון סלסה - קציצות
לא מצאתי מתכון של אלבונדיגס עם חצילים, אבל הנה מה שיש אצל רשליקה: חומרים לקציצות: חצי ק"ג בשר טרי (רצוי צוואר מיושן) 2 בצלים, 2 שיני שום קצוצות פרוסת חלה מושרית במים וסחוטה או 3 כפות פירורי לחם או פירה משני תפ"א פלפל קטן ירוק, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק כפית מלח, כפית פלפל שחור, 1 ביצה 2כפות שמן תירס לרוטב: 2 שיני שום, 1 בצל, קצוצים דק 4 עגבניות קלופות ומרוסקות (יש מצוין בשימורים) 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק חצי כפית מלח, כפית פלפל לבן, כפית סוכר, כף פפריקה, כוס מיץ עגבניות, כף רסק עגבניות חצי כוס יין לבן לקציצות: טוחנים את הבשר טחינה בינונית יחד עם החלה הסחוטה מערבבים עם יתר החומרים לתערובת אחידה משהים חצי שעה לספיגת טעמים מטגנים כדורים בשמן עמוק מוציאים ומספיגים על מגבת נייר לרוטב: מזהיבים קלות בצל ושום בשמן מוסיפים רסק עגבניות מקולפות, מאדים דקה, מוסיפים היתר מרתיחים ומכניסים פנימה כדורי הבשר מנערים הסיר ומבשלים מכוסה חצי שעה בחום נמוך מגישים עם אורז לבן מכוסה צנוברים בתאבון אם תרצי עוד דברים - יש בספר המון. תני כיוון (לא שמות אלא סוגים: ראשונה, דג, מרק, עיקרית, מנות אחרונות וכד´). אשמח לעזור, רונן