המצב משתפר, השבח לאל

המצב משתפר, השבח לאל

ככל שהמצב הכללי שלי (עבודה, תחביבים, עניינים) משתפר, כך מצב הזמן הולך ומדרדר. אין זמן ללכת לאכול/לשתות, קל וחומר אין זמן לכתוב על הפעמים הבודדות בהם בכל זאת החיים מאלצים אותי לאכול/לשתות. אבל מכוון שקיטרתי כאן לא מעט על שמקומות טובים הולכים ומתמעטים - אני חש חובה מוסרית לדווח על כך שהממוצע של הנאה שלי עלה באופן מובהק בחודש האחרון. כלומר, גם בתחום האוכל/שתייה המצב משתפר. מין תופעה קוסמית רב-ערוצית כזאת. אתייחס בקיצור נמרץ ל"יבול" של מקומות בהם ביקרתי לראשונה בחודש האחרון.

החממה. בר-מסעדה בכניסה לכפר אז"ר (5 דקות נסיעה מת"א. אל תעקמו את האף, יא סנובים, אפשר אפילו לרכב על אופניים, אם מפחדים לשתות ולנהוג). חצר גדולה ונאה שמתאימה יותר לקיץ, מתחם מקורה גדול – חממה לשעבר – מעוצב בפשטות אלגנטית. מרווח גדול בין שלחן לשלחן, שינוי מרענן לעומת הצפיפות התל-אביבית. קהל מגוון מבחינת גילאים, בעיניי זה פלוס, הרב נראים אנשים מיישובים שונים בסביבה. שרות לבבי ויעיל. יש שם מבחר מנות חסרות גלוטן, המלצרית טרחה לציין שבסלט שהוזמן יש קרוטונים ושאלה אם זה בסדר, כבוד (לתשומת לב הקורא אמירהיר). מבחר קטן ונחמד של יינות ישראלים (שתינו מרלו של אלונה, 135 ₪, יין שתיי לגמרי). המינוס היחיד הוא מבחר הבירות הסטנדרטי, שום דבר מעניין. אכלתי שרימפס מוקפצים ומוגשים ברוטב עשיר, מנה אידאלית לחורף וטעימה ביותר, ממש הפתעה (69 ₪ ראויים לגמרי). הרוטב נוגב עד תום בלחם שום מעולה (18 ₪). אכלתי מנת בשר בשם "פויקה" – לא בטוח שעשו אותה באדמה, אבל עשו אותה טוב, שוב – מנה ענקית, "מנחמת" - שונא את המלה הזאת ביחס לאוכל, אבל כנראה שהיא מתאימה למקרה דנן (69 ₪). בקיצור – מקום מומלץ ביותר.

קמפנלו. היעד המקורי באותו ערב היה רום סרביס בדיזנגוף פינת נורדאו. ברגע שהבחנו במרווח של שניים וחצי מיקרון (או מיקרוב?) בין שלחן לשלחן, בכמות הבלונד המלאכותי, באווירה השמחה המאוסה ובתור המחכה לכך שיתפנה ננומטר רבוע אחד פנוי בנדל"ן המולקולרי – ברגע שהבחנו בכל אלה ומבלי להגיד מלה זו לזה – פשוט המשכנו ללכת, מנסים לשדר שאין שום קשר ביננו לבין המקום העולז. נזכרתי במסעדה האיטלקית של מנה שטרום שנפתחה יחסית לא מזמן נורדאו/בן יהודה. כך, מבלי להתכוון, הגעתי למקום שכנראה יהפוך לקבוע שלי. טרטוריה צנועה ולא מתיימרת, עם אווירה שקטה וחמימה ועם נוכחות בולטת של השפים (גם רואים אותם טורחים על בחירת מוצרים מתוך הויטרינה הפתוחה שבכניסה, גם שומעים את ההמלצות שלהם המועברות ע"י המלצרים – וגם אפשר לתקשר ולהתייעץ אם רוצים). כנראה שנוכחות מורגשת של שף בשר ודם זה מה שמבדיל בין מה שמתקרא "מסעדת שף" לבין מסעדה של שף. אבל ניחא, אנחנו כאן בשביל להבליט את החיובי, לא לקטר על השלילי. שתינו קיאנטי ליאונרדו 2012 פשוט וחביב להפליא (100 ₪). לחם, זיתים וחמאה הוגשו על חשבון הבית (הלו, מר שטרום, זה תל אביב פה, אתה אמור לגבות 20 ₪ על זה!). הגברת שתתה מרק ריבוליטה (36 ₪), אמרה שככה הוא צריך להיות (לי היה טעים, אבל זה אוכל של בנות, מה אני מבין), אני אכלתי את המיוחדת של אותו יום – פסטה שחורה עם מולים וקלמרי על רוטב עדין-עדין של עגבניות, תענוג צרוף (75 ש"ח). לקינוח – אספרסו מושלם (9 ₪) וטירמיסו שאפילו אני עמדתי על זכותי לאכול חלק ממנו (36 ₪). לסיכום, מבחינתי – האיטלקיה המושכת ביותר בעיר.

שישה במאי. על ככר דיזנגוף, איפה שהיה הסניף הנחמד של "לה צ'מפה". אחות ל"חמישה במאי" הירושלמית הכה חביבה עלי שהוסיפה מספר בירידה מההר. המקום שמר על החביבות הירושלמית הכובשת ועל המחירים השפויים. ארבע בירות מהחבית: שתיים לבנים (בק'ס ופרנציסקנר), שתיים לבנות (קסטיל ועוד איזו קריק, לא זוכר את שמה), תפריט בר משודרג. שתינו פרנציסקנרים (30 לחצי, היום זה כמעט חינם), אכלנו כל אחד מנה של המבורגרונים חמודים, טעימים ועשויים במדוייק (18 ₪ לזוג) ואכלנו צ'יפסים – ענקיים, מטוגנים עד לקריספיות מוחלטת, תענוג, הכי טעים שיש (20 ₪). לא מכיר היום בתל אביב בר חמוד מזה.

ארנולד. כן, זה של החצילים, היום במתחם הספורטיבי של רחוב שיטרית. שמחתי שביקרתי שם אחרי שלא הייתי 20 שנה – כי נוכחתי פעם נוספת שנוסטלגיה זה לא מה שהיה פעם ואני מעדיף, עם כל הרגשנות לי, לחיות, כמו הנשיא פרס, את העתיד או מקסימום, את היום (ננוטכנולוגיה, ברברה סטרייסנד וכיו"ב). המקום מלא נוסטלגיה עד אפס מקום. בירה של שנות ה-80 (גינס היא הצעקה האחרונה), עיצוב של שנות ה-80 (עץ ותמונות על הקיר וכאלה), אוכל של שנות ה-80 (החציל הבלקני המיתולוגי ונקניקיות קנקר המיתולוגיות. אני לא אפרט, יען כי אני במצב רוח חיובי, לא רוצה לקלקל את הקארמה), שרות של שנות ה-80 (שוב, מהסיבה הנ"ל אגיד רק שהוא מאוד-מאוד משתדל) וקהל משנות ה-80 (גברים שהיו בשיאם, נגיד, בגיל 40, בשנות ה-80, ומאז רק הוסיפו למוצקות הגוף המוצק ממילא, לרוחב תנועות הידיים האדנותיות, לטיב גילוח הראש ולסחבקיות הישראלית הרועשת שהיתה כה חביבה עליי בשנות ה-80). מרוב נוסטלגיה במקום, לא מצאתי שם מקום לעצמי... אבל אני שמח שביקרתי, ככה לומדים, כמו שאמר הבדואי לבנו.

הרובע השישי ליד ככר המדינה. לא הפעם הראשונה שלי שם, כן הפעם הראשונה בערב. עדיין מקום חביב לעסקית בצהריים, אבל בערב, לטעמי, לא שווה את הכסף – אלא אם באים לשתות וללוות את היין במנה כמו פטה כבד עוף, נדיבה וטעימה. על אף האמור – טוב שיש אותה בסביבה.

תיאודורוס. מסעדה אתיופית בתחילת אלנבי. קפצתי אליה פעם לבקר חברים בדרך מ- אל-, אבל לראשונה אכלתי בה ממש. אכלתי טיבס בקר שכמו כל המנות מלווה באינג'ירה פרוסה על מגש גדול וגם כמה חתיכות מקופלות בסלסלה + כמה תבלינים. ב-50 ₪ - יופי של דבר, אם כי היה שם הרבה שמן טיגון בתוך הבשר ואני, חובב כל דבר לא בריא, ניגבתי אותו במלואו עם האינג'ירה – טעות. בירה אתיופית בבקבוק ב-17 ₪, כוס יין אדום נחמד (תבור כלשהו) ב-25 ₪ - שווה לגמרי אם נמצאים בסביבה.

לבונטין 7. ביקרתי שם בהופעות, אף פעם לא ישבתי על הבר. בגדול – בר במובן הקלאסי של המלה. נינוח, מרווח, עם נוכחות של בעל הבית וצוות העובדים עם אופי. פליי-ליסט מעולה (איפה עוד שומעים מהאלבום האחרון של קוקו-רוסי?). אמנם מבחר הבירה הוא סטנדרטי ואין אוכל (רק אפונה-וואסאבי וכאלה) ומותר לעשן בפנים (יעני, זה "אזור עישון" של חלל ההופעות) – ביליתי שם שעתיים נעימות עם אורח מחו"ל.

פטריק'ס. לשם הלכנו אחרי שבכל זאת העשן של לבונטין 7 התחיל לשרוף את העיניים. בר אירי, עאלק, בשדרות רוטשילד. חשבתי שאופנת "הפאבים האיריים" עברה כבר מן העולם, אבל לא - הנה עוד אחד מצטרף אל שורת הרוקדים. כל זמן שהייתי שם ניסיתי להבין, מה בדיוק אירי בו. על הקיר היה פסל של נבל אירי, בתפריט הגינס הוצבה במקום הראשון, ומדי פעם התנגנה המוסיקה מעצבנת שבד"כ מלווה את המופעים הביזאריים האלה של שורת רובוטים/רובוטיות שעושים משהו עם הרגליים עם חיוך קפוא על השפתיים. מה שטעמנו מהאוכל לא ממש הרשים (נקניקיות "של אלן" שכבר מזמן הפכו למותג במקום מוצר בשר איכותי, 41 ₪, קדירת טלה עם בשר סיבי ויבש, 79 ₪). על פניו – לא בדיוק מקום כלבבי. אממה. יש שם מבחר בירות יפה, המקום בסך הכל מרווח, האקוסטיקה בסדר, השרות יעיל – אז בהחלט ניתן לעצור בו אם מסתובבים עם תיירים בנתיב הבאוהאוס.

חמארה. הרצל 210 רחובות. חבר רחובותי אמר שאני חייב להגיע לשם. הגעתי עם חברה רחובותית. מקום חדש לגמרי (שבועיים), קטן וחמוד. נראה שמחזיקים אותו כמה חבר'ה צעירים. המקום לא חף מפוזה של היעדר פוזה, מרמזי היפסטריות קלים וממגניבות עצמית מסויימת, אבל הכל בקטנה, לא במנות מעיקות. קבלת הפנים היתה לבבית מאוד. לה שוף עלתה 28, קמפרי עלה 27.3, ת. שתיה קלה עלתה 10.9 (כך במקור). לבבות עוף על הפנצ'ה (24) היו בכמות נדיבה, צלויים בדייקנות מפתיעה, עם תוספת, מדוייקת עף היא, של בצל, פלפל גרוס ומלח גס. כל זה גרם לי להגיד ביציאה – "אם היה כזה מקום ליד הבית שלי, הייתי יושב בו כל ערב".

גרקו. תוספת חדשה למרכז המסחרי של אזורי חן, המעוז העולמי של ג'יפאים וג'יפאיות. טברנה יוונית עם סטיילינג מוקפד של טברנה יוונית. שבת בצהריים, משפחות של אמא ג'יפאית, אבא ג'יפאי וילדים ג'יפאונים בלונדים, מוסיקה יוונית אותנטית בווליום חזק, השלחנות מצופפים עד בלי די, השמחה בעיצומה. לא היה מקום פנוי, וגם כל התפאורה לא עשתה לי את זה, אז שתיתי אוזו על פינת הדלפק (36 ₪ ל-100 מ"ל, הגון מאוד במחירים של היום) עת המתנתי שהכינו לי מנה של גירוס בפיתה ל-TA (עגל וכבש, 36 ₪). שאלו אם אני רוצה את הגירוס עם ציזיקי או טחינה, כמובן אמרתי ציזיקי. על אף זאת, השווארמה באה ערומה כביום היוולדה, לא ציזיקי ולא זבובים. היא היתה בסדר גמור, אבל לא יותר בסדר גמור משווארמה בסדר גמור רגילה, רק בלי האמבה והפטרוזיליה והתוספות האחרות (מי שאוהב, אני חושב שלהוסיף לשווארמה משהו חוץ מאמבה ופטרוזיליה זה פשע חמור, שני רק לפשע של לא להוסיף לשווארמה אמבה ופטרוזיליה). הפיתה היתה מהסוג הלפאי היווני הקט
 
ושוב התפוז הקמצן אכל לי את הסוף ואת הברכה

אז הנה הם:

הפיתה היתה מהסוג הלפאי היווני הקטן והשמנמן. החלקים השמנמנים היו לא אפויים מספיק, אבוי. ו"קטן" היתה מלת המפתח. באתי לא רעב במיוחד. אחרי שאכלתי את הגירוס, הרגשתי שאני רעב בטירוף, באתי הביתה ודחפתי פנימה כמה טוסטים כדי לשבוע. הפיתה פתחה את התיאבון ולא סתמה אותו (יום לפני זה אכלתי שווארמה טעימה בגבעתיים שסתמה את התיאבון למשך שעות רבות של אמון ותחרות ספורט). על אף האמור – ראיתי בתפריט כמה מנות שגרמו לי לרצות לחזור ולטעום אותן, וכך אעשה ביום שאינו שבת.

שתהיה לכולנו שנה קולינרית מוצלחת!
 

passioneta

New member
כרגיל תענוג לקרוא, תודה רבה

ואנחנו עוד צריכים למצוא עת ראויה לביקור במסעדה גרוזינית
 
הבירה הנוספת בשישה במאי

היא ערבוב הזוי שהם עושים בין בקס לבין קסטיל. חילול קודש איום ונורא.

כיף לקרוא דיווחים שלך
 
לטעמי, כבר לא נשאר מה לחלל שם.

מילא שקסטיל מתיימרת להיות קריק, ההמצאה הבלגית הביזארית (נו טוב, הם עושים בירה מכל דבר, מוזר שאין בירה בטעם frites). אבל היא קריק מזוייף!!! הם מוסיפים איזו תמצית בטעם דבדבנים, לא דובדבנים ממש ולא בזמן התסיסה. ויש לה ערך קלורי מוטרף לגמרי. עדיף כבר לשתות ריבה.

ואני שמח שנהנית לקרא!
 
עד כמה שידוע לי קסטיל לא מתיימרת להיות קריק

אלא אחד מטעמי האייל שלהם שמעורבב עם תמצית דובדבן - מעולם לא ראיתי התייחסות אליה כאל קריק.

אני אישית לא סובלת קריקים, הם מתוקים לי מדי וחלשים לי מדי. דווקא קסטיל, בסטינגס מסוימים יכולה להתאים יופי - היא רחוקה מלהיות הבחירה הראשונה שלי אבל היא בהחלט בירה חביבה. לעומת זאת, הפילזנר הדוחה הזה שלא ראוי להיקרא בירה, לא צריך למצוא את עצמו לשום כוס, אז בטח שלא לאחת שכוללת בתוכה אייל סביר לחלוטין
 
פחדתי להעליב מישהו ולכן לא אמרתי

מה אני חושב על בקס. אבל אם כבר מדברים - לקרא לה פילזנר זה להעליב את הפילזנרים. טכנית היא לאגר בהיר, מעשית - אחסוך את הביטוי (רמז - נוזל בצבע בירה).

הצצתי אצל שחר הרץ והשכלתי: קסטיל רוז' דווקא נקראה בעבר קסטיל קריק. ההשערה שלי: ייתכן שהסירו את השם כי היא לא באמת קריק, כמו שכתבת וכמו שכתבתי. אני לא מת על קריקים ועל כל הסוגות הבלגיות האלה, וקסטיל מתוקה לי גם בהשוואה לקריקים. אבל אני מסכים - בסיטואציות מסויימות היא לגמרי עושה את העבודה.
 
היחיד שאפשר להעליב אותו

הוא בעל המתכון (או המבשלה, מניחה שבעל המתכון כבר לא בחיים).

וכן, אני מסכימה שמדובר בהעלבה גם לפילזנרים עצמם.

אני אישית מעדיפה בלגיות אבל שותה כל דבר איכותי מספיק (בין אם סטאוט, ביטר, אייל בלגי עשיר או לאגר צ'כי קליל)
 
נעלבתי בשם הבקס

זו שאלה של טעם אישי, אני לעומתכם לא מסוגל להנות מבירה דובדבנים או כל מיני המצאות מוזרות, בירה אמורה להיות משקה פשוט, לא כבד במיוחד שהולך טוב עם טוגנים, אני מאוד אוהב בקס וגם שומו שמיים את לוונברבאו, אין על הבירות הגרמניות . כנראה שהקלישאה נכונה; על טעם ועל ריח אין מה להתווכח
 
אני מתנצל בשמי ובשם אקונומיקה!


למרות שהיא לא הסמיכה אותי לכך, בטח עוד מעט אצטרך גם להתנצל בפניה.

קודם כל, בוא נעמיד דברים על דיוקם. אני ממש, אבל ממש, לא אוהב בירות בלגיות עם דובדבנים, עם דבש או עם אפרסקים ויתר מרעין בישין - על אף שאני מודע להיסטוריה הארוכה שלהן ובהחלט מאפשר להן, ברוב נדיבותי, להתקיים בעולם. כללית, אני בעד חוקי טוהר הבירה של בווריה מ-1487 (Reinheitsgebot), כל תוספת היא מהשטן. כמו כן, למרות שאני מעדיף איילים על-פני לאגרים ואיילים כבדים על פני איילים קלים, עם העדפה ברורה לאיילים בלגיים, אני יכול בהחלט לשתות וליהנות מלאגרים בהירים - אבל בתנאי שהם טובים. לוונבראו היא דוגמא ללאגר בהיר וקל שאני שותה בכיף. לא יהלום בכתר הלאגרים, אבל בהחלט משקה חביב. לעומת זאת, בקס היא לאגר בהיר גרוע, בעיניי.

הוספתי את ה"בעיניי" אך ורק מתוך נימוס ודרך ארץ. בנפשי פנימה אני מאמין שהיא גרועה באופן אובייקטיבי. מה שלא שולל את האפשרות שאתה - ועוד מיליוני אנשים בכל העולם - יכולים ליהנות ממנה.

זה דיון קצת מסוכן - כי קל להעליב מישהו (ממש לא רוצה במקרה הנוכחי) או להשמע מתנשא (עם זה דווקא אין לי בעיה). אבל אני מאמין באמונה שלמה שבהרבה תחומים יש טוב יותר וטוב פחות. זו כמובן לא אמונה מקובלת בעולמנו הפוסט-מודרני או איך שהוא נקרא, וכל חיי ניסיתי להפטר מהנטיה שלי לשפוט דברים וולהתווכח על טעם וריח. אבל איכשהו זה עובר לי עם הגיל. פסטה אל-דנטה יותר טובה מפסטה שבושלה הרבה זמן. סטייק WD פחות טוב ממידות עשייה פחותות. וויסקי איכותי לא סובל קרח. בירת פרוני היא בירה גרועה. הילד הבוכה אינו אמנות טובה. וכו' וכו'. כל זה, כמובן, לא שולל את האפשרות, כאמור, שאדם ייהנה מפסטה מכובסת, מסטייק שרוף טוב-טוב וכו' וכו'. אני אישית נהנה משירים רוסיים קיטשיים. אך יחד עם זאת, אני מודע לזה שהם שירים גרועים.

זהו. הוצאתי את זה. לא היה לי פשוט. כדי להחזיר כוחות לגוף, ניגשתי למקרר ומזגתי לי נגב פורטר אלון. ממש לא פורטר משובח, ממש לא, אבל אני מחבב אותו. לחיים!
 
לחיים חבר

תשמע , תראה, בירה צריכה להיות משקה נגיש עבורי, הכוונה שאני פוסע ברחוב בבת גלים או בקריות או בעליות של חיפה ובא לי להצטנן ולהיכנס למכולת ולקחת בירה. שנמכרת שם, כל הבירות הסמיכות והכבדות לא עושות לי את זה. בערה במיוחד בארצ ו שטופת השמש צריכה להיות משהו כמו למשל : קראיב לימון, ללקק להצטנן להשליך המקל ולהמשיך הלאה, הבירות הכבדות הם לא עבורנו הילידים חחח, אם אני אבקש במכולת קסטיל רוז החנווני יהיה בטוח ובצדק שאני מקלל או
ו, חכה אילן שתשמע מה אני שותה בכל מכולת : טובורג גרין עם הפקק הנשלף, כי גם בקס ולוונ ראו אינם נגישים בכל מקום
 
השיחה הזאת הבהירה לי משהו פשוט שמשום מה לא

ניסחתי לעצמי אף פעם. יש "טוב" ויש "טוב לי". לשניהם יש מקום בעולם, אבל רצוי לא להתבלבל ביניהם. הבעיה עם הרוח הפוסט-מודרנית שייבשה כל חלקה טובה היא שאסור להגיד "טוב" ובמיוחד "רע", רק "טוב לי" ו-"רע לי". אז על הטעם והריח של "טוב לי" באמת אין טעם להתווכח, אבל על ה"טוב" - יש ויש. ואם לא להתווכח, לפחות לדבר.

טובורג גרין עם הפקק הנשלף - "טוב לך", "רע לי", לבריאות לשנינו, אין על מה לדבר. האם היא בירה "טובה"? לא. אני משער ששנינו אוהבים שפריץ מהוק לבן. האם הוק לבן הוא יין טוב? לא.

תודה על השיחה.
 


סיכמת את כל מה שיש לי לומר בצורה כה נפלאה.

אגב פורטר אלון, אחת הסיבות שאני כל כך מחבבת את נגב זה שבניגוד לשאר המבשלות הישראליות שמבשלות פורטרים, הם לא קוראים לפורטר שלהם סטאוט.
 

יויו13

New member
אז בהזדמנות אילן אקונומיקה וכולם

איזה 3 בירות אתם ממליצים והכי אוהבים
אבל שיהיו זמינות באופן סביר
אולי לא במכולת השכונתית של סמואל
אבל סביר ..
 
וואחידה שאלה שאלת...

שאלה קשה משתי סיבות:

האחת - יש הרבה סוגים (סוגות) של בירה. זה כמו לשאול "תן לי 3 מסעדות מומלצות בתל אביב". כתית היא מעולה, וגם הכוך של חנה של מרקי רגל ליד שוק התקווה הוא מקום מדהים. לי אישית בכל סוגה של בירה יש כמה מועדפים, אבל ביחד זו רשימה ארוכה (בדיוק כמו במסעדות).

השנייה - אין זמינות, וגם הזמינות שהיתה הולכת ופוחתת. על כך בוכים כל חובבי הבירה האיכותית כאן בפורום כבר זמן מה. יש פאבים בודדים שאפשר להשיג בירה שווה (חזרנו במובן הזה כמה שנים אחורה). בסופר השכונתי בד"כ אין משהו שווה (אם כי בטיב טעם ובטבע עדן מרקט יש דברים טובים). המקור העיקרי לבירות טובות מן הבקבוק הן חנויות אלכוהול מתמחות - ובתל אביב יש הרי כמה וכמה.

הייתי מציע ללכת לפורטר ובניו ברחוב הארבעה, אחד מהמקומות המקצועיים הבודדים בתחום, ומבקש מהם את הטעימות. הם מביאים שישה נציגים של קבוצות שונות, למיטב זכרוני - כולם טובים.

מבחינת הטעם הלגמרי אישי שלי, המועדפים שלי הם איילים בלגיים כבדים (חזקים/משולשים/מרובעים):
Malheur
McChouffe
La Trappe quadrupel
Achel
Floreffe tripel
La Guillotine
Duvel rood
Orval
Westmalle

המקבילות המקומיות הטובות, בעיניי, הן:
ג'מס 8.8
גליל טריפל
קלארה טריפל בלגי
שריגים/עמק האלה טריפל בלגי

אבל איך שכתבתי את הרשימה הזאת, מייד חשבתי על עוד בירות נהדרות מסוגים אחרים... אין, אי אפשר להמליץ מבלי להתייחס להעדפותיו האישיות של מי שממליצים לו...
 
מה שאילן אמר

אני אישית קונה בחנויות מתמחות, מבין הישראליות אני מחבבת את הבירות של נגב, גלית והדובים עד מאוד. לרונן גם יש בירות חביבות.

בבלגיות אני טיפוס של מקשוף, נייסשוף, סן ברננדוס (בעיקר אבט אבל גם פריור וקריסמס בעונה), מרדסו והקוואדרופל שהוזכרה. קאווה דה שאטו יחסית זמינה בטיב טעם והיא בסדר. ברבר ווינטר בוק סבירה גם כן.
לעיתים אני בחשק לשימאי.

ממקורות אחרים: מקאוונס (אייל סקוטי שמאוד מזכיר את הבלגיות), סמיקלאוס (14% מתוק, לחובבי הז'אנר בלבד), פאולנר סלבטורה (בעונה, דווקא יכול להיות זמין בסופר), ברוקלין שוקולד סטאוט, לונדון פרייד (וגם האני דיו שלהם)

ובקיצור, בדיוק כמו אילן, יש הרבה מאוד דברים ששותה ואוהבת, קשה לשים את האצבע על השלוש כי זה תלוי עונה, יום, שעה ומצב רוח. הדרך הכי טובה היא להתנסות במקומות בעלי שפע ברזים (פורטר כמובן אבל גם נורמה ג'ין ושטרן) וללמוד מה אוהבים.
 
למעלה