כמעט רצחתי רוקחת במכבי פארם היום

דורי 1981

Well-known member
סירבה לתת תרופה לאמא שלי נגד לחץ דם, בטענה שהרופאה לא עדכנה את הכמות. אמרתי שאם היא לא נותנת, אני אבקש את המנהלת. ישר התקפלה ונתנה לי.

שמלת תחרה1

Well-known member
סירבה לתת תרופה לאמא שלי נגד לחץ דם, בטענה שהרופאה לא עדכנה את הכמות. אמרתי שאם היא לא נותנת, אני אבקש את המנהלת. ישר התקפלה ונתנה לי.
טוב שלא רצחת, מה אמא שלך הייתה עושה לו נעצרת?
לדעתי פגעת בתיפקוד של הרוקחת.

דורי 1981

Well-known member
טוב שלא רצחת, מה אמא שלך הייתה עושה לו נעצרת?
לדעתי פגעת בתיפקוד של הרוקחת.
רצחתי זה לא מילולית. וסליחה, אני אמור להיות מעודכן בכל התקנות של משרד הבריאות? לא קיללתי, לא הרמתי את הקול אבל דיברתי באסרטיביות שקטה. טוב שכופפתי אותה, זה עזר לאמא שלי.

שמלת תחרה1

Well-known member
רצחתי זה לא מילולית. וסליחה, אני אמור להיות מעודכן בכל התקנות של משרד הבריאות? לא קיללתי, לא הרמתי את הקול אבל דיברתי באסרטיביות שקטה. טוב שכופפתי אותה, זה עזר לאמא שלי.
לא בטוחה שעזרת לאמא שלך, יש סיבה שהרופא לא נתן מרשם לתרופה כלשהי.

lemner40

Well-known member
מצד אחד, מערכת הבריאות הישראלית די מתקדמת כי יש מערכת דיגיטלית לכל התיקים
מצד שני בגלל זה, אם משהו לא כתוב בתיק, אי אפשר לעשות
ורוב עובדי המערכת בישראל, רופאים, אחיות , רוקחים וכו
נהיו פקידים , הם כבר לגמרי שכחו את תפקידם המקורי
ברוב שאר העולם, כולל ב90 אחוז מהעולם המערבי, מדינות אפילו כמו קנדה וארצות הברית
אין מערכת מחשב, הכל נעשה עדיין עם ניירות
זה רע
וזה טוב
אם הרופא נתן לך מרשם קבוע מנייר
אתה יכול להוסיף לו מספרים וכמויות

boriska1

Well-known member
זה רע
וזה טוב
רפואה ציבורית הכי טובה בעולם. במיוחד מבחינת נגישות. גם הרמה היא גבוהה. אגב גם הפרטית בין הטובות בעולם. ואפילו נגישה למעמד בינוני ומעלה.
לא מבין למה תיקיות נייר טוב מתיקיות דיגיטליות. דורי לא היה צריך להרוג איש: במקרים כאלה יש לרוקח שיקול דעת. אם זו תרופה מיוחדת, יש לו אפשרות להתקשר לרופא שנתן את המרשם, או לרופא נגיש בקופה.

שמלת תחרה1

Well-known member
רפואה ציבורית הכי טובה בעולם. במיוחד מבחינת נגישות. גם הרמה היא גבוהה. אגב גם הפרטית בין הטובות בעולם. ואפילו נגישה למעמד בינוני ומעלה.
לא מבין למה תיקיות נייר טוב מתיקיות דיגיטליות. דורי לא היה צריך להרוג איש: במקרים כאלה יש לרוקח שיקול דעת. אם זו תרופה מיוחדת, יש לו אפשרות להתקשר לרופא שנתן את המרשם, או לרופא נגיש בקופה.
בוריסקה צודק, יש אפשרות לבקש את המרשם בצורה נכונה.

lemner40

Well-known member
ממש לא
לא רק שלא הכי טובה בעולם
היא לא הכי טובה באסיה
היא לא טובה בכלל
רחוק מזה
אתה מגיע לחדר מיון
אתה מחכה חצי יום
ואז
לא רואה אותך רופא מומחה כי הוא מגיע שעה ביום לבית חולים, הוא עובד פרטי,
אפילו לא רופא אמיתי לא רואה אותך
אלא רק מתמחה, קרי אחד שלומד להיות רופא
ואז הוא ישלח אותך למחלקה פנימית מלאה באנשים, פי 2 ממה שהם יכולים לטפל
המחלקה נראית כמו דיר חזירים
אין להם ציוד, את רוב הבדיקות והטיפולים הם לא יכולים לעשות.
ואז ישלחו אותך הביתה.
להזמין בדיקה או לראות רופא מומחה, ייקח לך חצי שנה
וכל זה שאתה משלם המון, המון כסף,
מכל שקל שישראלי מרויח הוא משלם כדי לקבל טיפול רפואי
הוא משלם 7 אחוז ביטוח לאומי
הוא משלם 5.17 מס בריאות
הוא משלם דמי חבר לקופת חולים
וכולם מוסיפים גם ביטוח זהב או פלטינה כדי לקבל מינימום
ורובם משלמים עוד כמה אחוזים כדי שיהיה להם ביטוח פרטי
כי אף אחד לא רוצה לעבור ניתוח בדיר החזירים שנקראת מערכת הבריאות הישראלית
זה לא ציבורי זה פרטי יקר עם איכות של מדינת עולם שלישי
אני, יש לי ביטוח בריאות פרטי עולמי, אני יכול לגשת לכל בית חולים פרטי בכל מדינה בעולם ולקבל כל טיפול כמעט בחינם
מהיום להיום
אני מתקשר להית חולים, מודיע לאיזה מומחה אני רוצה לראות, והם שואלים אותי מתי אני יכול להגיע
אני משלם חצי ממה שמשלם ישראלי כדי לקבל כלום.

Harrington

Well-known member
מנהל
ממש לא
לא רק שלא הכי טובה בעולם
היא לא הכי טובה באסיה
היא לא טובה בכלל
רחוק מזה
אתה מגיע לחדר מיון
אתה מחכה חצי יום
ואז
לא רואה אותך רופא מומחה כי הוא מגיע שעה ביום לבית חולים, הוא עובד פרטי,
אפילו לא רופא אמיתי לא רואה אותך
אלא רק מתמחה, קרי אחד שלומד להיות רופא
ואז הוא ישלח אותך למחלקה פנימית מלאה באנשים, פי 2 ממה שהם יכולים לטפל
המחלקה נראית כמו דיר חזירים
אין להם ציוד, את רוב הבדיקות והטיפולים הם לא יכולים לעשות.
ואז ישלחו אותך הביתה.
להזמין בדיקה או לראות רופא מומחה, ייקח לך חצי שנה
וכל זה שאתה משלם המון, המון כסף,
מכל שקל שישראלי מרויח הוא משלם כדי לקבל טיפול רפואי
הוא משלם 7 אחוז ביטוח לאומי
הוא משלם 5.17 מס בריאות
הוא משלם דמי חבר לקופת חולים
וכולם מוסיפים גם ביטוח זהב או פלטינה כדי לקבל מינימום
ורובם משלמים עוד כמה אחוזים כדי שיהיה להם ביטוח פרטי
כי אף אחד לא רוצה לעבור ניתוח בדיר החזירים שנקראת מערכת הבריאות הישראלית
זה לא ציבורי זה פרטי יקר עם איכות של מדינת עולם שלישי
אני, יש לי ביטוח בריאות פרטי עולמי, אני יכול לגשת לכל בית חולים פרטי בכל מדינה בעולם ולקבל כל טיפול כמעט בחינם
מהיום להיום
אני מתקשר להית חולים, מודיע לאיזה מומחה אני רוצה לראות, והם שואלים אותי מתי אני יכול להגיע
אני משלם חצי ממה שמשלם ישראלי כדי לקבל כלום.
ראשית מה שהצבעת עליו הוא לא עניין של איכות אלא של יעילות בעיקר.
שנית דמי ביטוח לאומי לא קשורים כלל לעניין. הם משולמים על משהו אחר.
דמי ביטוח בריאות כן (ואלה משולמים באמצעות הבט"ל בד"כ), אבל לטעון שזה "המון, המון כסף"? נשמע לי מוגזם קמעה. סכומים בכלל לא גדולים לרובו המוחלט של הציבור, ודאי לא ביחס לתמורה שמקבלים בגינו.
לקופה"ח לא משלמים שקל מעבר לדמי ביטוח הבריאות. מי שכן משלם, רוכש בכך את הביטוח הפרטי שציינת בשורה שלאחר מכן.

בקיצור, ב3 שורות ותחומים שונים ייחסת תשלום לאותו עניין שהלכה למעשה מתקיים רק בשורה אחת. כל השאר לא קשור לתחום הזה. לא פלא שכאשר אתה מחשב כך את הדברים, זה נראה לך כמו "המון, המון כסף" :).

ראשית מה שהצבעת עליו הוא לא עניין של איכות אלא של יעילות בעיקר.
שנית דמי ביטוח לאומי לא קשורים כלל לעניין. הם משולמים על משהו אחר.
דמי ביטוח בריאות כן (ואלה משולמים באמצעות הבט"ל בד"כ), אבל לטעון שזה "המון, המון כסף"? נשמע לי מוגזם קמעה. סכומים בכלל לא גדולים לרובו המוחלט של הציבור, ודאי לא ביחס לתמורה שמקבלים בגינו.
לקופה"ח לא משלמים שקל מעבר לדמי ביטוח הבריאות. מי שכן משלם, רוכש בכך את הביטוח הפרטי שציינת בשורה שלאחר מכן.
דמי ביטוח הבריאות הן ב-% מהמשכורת ואם אתרגם לשקלים, יוצא בהחלט יקר.
אתה משלם עבור כל ביקור אצל הרופא, כ-40 ש"ח עבור טיפול אצל רופא מומחה.
אם אתה נישלח לבי"ח, לעתים לא מסתפקים בטופס התחייבות אחד, אלא נותנים לך מס' קודים ואתה צריך לשלם עבור כל קוד.
בקיצור, ב3 שורות ותחומים שונים ייחסת תשלום לאותו עניין שהלכה למעשה מתקיים רק בשורה אחת. כל השאר לא קשור לתחום הזה. לא פלא שכאשר אתה מחשב כך את הדברים, זה נראה לך כמו "המון, המון כסף" :).
זה בהחלט המון כסף, אולם בזה אשם חיים רמון שעשה את הרפורמה הבריאותית כשהיה שר הבריאות ומאז המחיר זינק לשחקים בעבור תמורה אפסית.

Harrington

Well-known member
מנהל
דמי ביטוח הבריאות הן ב-% מהמשכורת ואם אתרגם לשקלים, יוצא בהחלט יקר.
שאלה של השקפת עולם כנראה. לטעמי זה רחוק מאוד מלהיות יקר. בוודאי יחסית למערכות בחו"ל (ארה"ב למשל) ובמיוחד כאמור מעלה, לא ביחס לתמורה שמקבלים עבור הסכום שמשולם. כמובן שהקטע הזה טריקי, כי רוב הציבור לא מנצל אפילו רבע מהתמורה הזאת. יתכן שלכן זה ירגיש למישהו יקר. אבל בהתחשב במה שהוא יכול לקבל ולצרוך, לטעמי כאמור לא ניתן לדבר על "המון, המון כסף".
אתה משלם עבור כל ביקור אצל הרופא, כ-40 ש"ח עבור טיפול אצל רופא מומחה.
לא יודע מה את משלמת אבל אני לא משלם שקל עבור ביקור רופא. כן עבור ביקור רופא מומחה, אם כי גם לא תמיד/בהכרח. אולם להשקפתי זה סכום זניח לחלוטין.
אם אתה נישלח לבי"ח, לעתים לא מסתפקים בטופס התחייבות אחד, אלא נותנים לך מס' קודים ואתה צריך לשלם עבור כל קוד.
לא על כל התחייבות משלמים. לגבי הקודים, זה תלוי באיזה סוג ביקור בבית חולים מדובר.
זה בהחלט המון כסף, אולם בזה אשם חיים רמון שעשה את הרפורמה הבריאותית כשהיה שר הבריאות ומאז המחיר זינק לשחקים בעבור תמורה אפסית.
לא יכול אלא להסיק ש"המון, המון כסף" זו שאלה של השקפת עולם כאמור קודם. להבנתי מדובר בסכום זניח יחסית ובתמורה יותר מהולמת בגינה. זה שלרוב התמורה הזאת לא מנוצלת, עניין אחר.

שאלה של השקפת עולם כנראה. לטעמי זה רחוק מאוד מלהיות יקר. בוודאי יחסית למערכות בחו"ל (ארה"ב למשל) ובמיוחד כאמור מעלה, לא ביחס לתמורה שמקבלים עבור הסכום שמשולם. כמובן שהקטע הזה טריקי, כי רוב הציבור לא מנצל אפילו רבע מהתמורה הזאת. יתכן שלכן זה ירגיש למישהו יקר. אבל בהתחשב במה שהוא יכול לקבל ולצרוך, לטעמי כאמור לא ניתן לדבר על "המון, המון כסף".
בארץ יש חובה לשלם על ביטוח בריאות ואם לא היה את החובה הזאת, היה הרבה יותר זול.
ביטוח פרטי יותר זול מאשר מה שמשלמים לקופה.
כפי שכתבתי, זה % מהמשכורת ולכן מי שחי על ח-ן המדינה, יוצא לו זול ואילו מי שחי ממשכורתו, משלם בהחלט מחיר גבוה כפונקציה של גובה המשכורת.
לא יודע מה את משלמת אבל אני לא משלם שקל עבור ביקור רופא. כן עבור ביקור רופא מומחה, אם כי גם לא תמיד/בהכרח. אולם להשקפתי זה סכום זניח לחלוטין.
אני מניחה שאתה בקופ"ח כללית, שם ביקור רופא משפחה או ילדים לא עולה כסף, בשאר הקופות כן עולה.
כמו כן, תרופות גם עולות כסף, יש לך אומנם תיקרה של אלף ומשהו ש"ח שמעל זה כבר לא משלמים, אומנם זה לנפש אחד ולמשפח זה יוצא תשלום שיכול להגיע ל-5000 ש"ח בשקט.
לא על כל התחייבות משלמים. לגבי הקודים, זה תלוי באיזה סוג ביקור בבית חולים מדובר.
לא ידוע לי על התחייבות שלא משלמים עליה, אלא אם כן, אתה מקבל קצבת השלמת הכנסה או איך שלא קוראים לזה.
לא יכול אלא להסיק ש"המון, המון כסף" זו שאלה של השקפת עולם כאמור קודם. להבנתי מדובר בסכום זניח יחסית ובתמורה יותר מהולמת בגינה. זה שלרוב התמורה הזאת לא מנוצלת, עניין אחר.
רק על תרופות אפשר להגיע לכ-5000 ש"ח למשפחה, תוסיף לזה % מהמשכורת, ביקורי רופאים ועוד ובהחלט מגיעים להמון כסף.

Harrington

Well-known member
מנהל
כפי שכתבתי, זה % מהמשכורת ולכן מי שחי על ח-ן המדינה, יוצא לו זול ואילו מי שחי ממשכורתו, משלם בהחלט מחיר גבוה כפונקציה של גובה המשכורת.

אני מניחה שאתה בקופ"ח כללית, שם ביקור רופא משפחה או ילדים לא עולה כסף, בשאר הקופות כן עולה.
כמו כן, תרופות גם עולות כסף, יש לך אומנם תיקרה של אלף ומשהו ש"ח שמעל זה כבר לא משלמים, אומנם זה לנפש אחד ולמשפח זה יוצא תשלום שיכול להגיע ל-5000 ש"ח בשקט.

לא ידוע לי על התחייבות שלא משלמים עליה, אלא אם כן, אתה מקבל קצבת השלמת הכנסה או איך שלא קוראים לזה.

רק על תרופות אפשר להגיע לכ-5000 ש"ח למשפחה, תוסיף לזה % מהמשכורת, ביקורי רופאים ועוד ובהחלט מגיעים להמון כסף.
אין קשר בין דברי לכאלה שחיים על חשבון המדינה, ככל שקיימים. גם אין קשר בין ה"אני מניחה" שלך לפרטים האישיים שלי שהמצאת (גם לנוספים לא). צר לי שלא קראתי את כל דברייך והסתפקתי במבט מרופרף מלמעלה. הדברים די ברורים לטעמי ואיני מוצא טעם מיוחד להמשיך לנתח אותם, לדון ולדוש בהם עוד ועוד.

הרבה הצלחה בהמשך ההתדיינות עם עצמך, אך גם את הגיגייך הבאים בנושא ככה"נ לא אטרח לקרוא בל"נ בנסיבות התנסחותך והמצאותייך.

מיצינו.

lemner40

Well-known member

בתור אחד שחי בכמה מדינות שונות בעולם,
ברוב מדינות המערב
(ארצות הברית היא חיה אחרת ולא רלוונטית בכלל, למרות שכל מי שרוצה להשוות ולהראות שישראל זולה משווה אותה לארצות הברית)
יחסית לכל מדינה אחרת מערכת הבריאות בישראל היא גם מאד יקרה
וגם ברמה לא גבוהה
במערב יש פטור לתרופות בסל הבריאות,
ולא משלמים בכלל על תרופות או משלמים מחיר קבוע לתרופה , משהו כמו 4-5 דולר למנה חודשית, לא משנה איזה תרופה,
ובכל מקרה יש תקרת סכום שאדם יכול לשלם על תרופות.
אבל בישראל, הופכים אתכם לצפרדעים כשמרתיחים את המים מתחתכם ואתם לא שמים לב
בעבר קיבלתם תרופות בחינם בקופת חולים, ואז התחילו לקחת סכום נמוך, והיום המחיר כבר נהיה מאד גבוה
הנה דוגמא, מניו זילנד

Harrington

Well-known member
מנהל
בתור אחד שחי בכמה מדינות שונות בעולם,
ברוב מדינות המערב
(ארצות הברית היא חיה אחרת ולא רלוונטית בכלל, למרות שכל מי שרוצה להשוות ולהראות שישראל זולה משווה אותה לארצות הברית)
יחסית לכל מדינה אחרת מערכת הבריאות בישראל היא גם מאד יקרה
וגם ברמה לא גבוהה
במערב יש פטור לתרופות בסל הבריאות,
ולא משלמים בכלל על תרופות או משלמים מחיר קבוע לתרופה , משהו כמו 4-5 דולר למנה חודשית, לא משנה איזה תרופה,
ובכל מקרה יש תקרת סכום שאדם יכול לשלם על תרופות.
אבל בישראל, הופכים אתכם לצפרדעים כשמרתיחים את המים מתחתכם ואתם לא שמים לב
בעבר קיבלתם תרופות בחינם בקופת חולים, ואז התחילו לקחת סכום נמוך, והיום המחיר כבר נהיה מאד גבוה
הנה דוגמא, מניו זילנד
לא רואה טעם להתייחס להכל אבל סתם להשכלה כללית, גם בישראל יש תקרת תשלום לתרופות (כמדומני כ750 ש"ח לרבעון). סתם להשכלה כללית.

לא רואה טעם להתייחס להכל אבל סתם להשכלה כללית, גם בישראל יש תקרת תשלום לתרופות (כמדומני כ750 ש"ח לרבעון). סתם להשכלה כללית.
תוסיף ... אם היית קורא את תגובתי (#19), היית רואה שהתשלום גבוה יותר.
תקרת התשלום לתרופות משתנה לפי סוג החברות (קופת חולים), סוג החבר (חולה כרוני, ותיק וכו') ומחירו של התרופה, אך החל מ-1 בינואר 2025, חולה כרוני משלם עד 1,101 ש"ח לרבעון (ממוצע של 367 ש"ח לחודש), וחולים כרוניים בגיל פרישה שמקבלים השלמת הכנסה משלמים 168 ש"ח לחודש.
התשלום הוא, כמובן, לנפש, כך שמשפחה בת 5 נפשות תשלם כ-5,505 ש"ח.
נ.ב. תקרת ההשתתפות העצמית אינה חלה על תרופות שאינן בסל הבריאות, ואינה חלה על תשלומים עבור תרופות שנרכשו ללא אישור מראש של הקופה או תרופות ללא מרשם.
.

לרוב, הרוקחים עסוקים, יש תורים עצומים ולכן אין להם זמן להתקשר. זהו תפקידו של דורי להתקשר לרופא שלו ולדאוג שהמרשם יתוקן.
לחלופין, הוא יכול ללכת לרופא אחר זמין ולבקש ממנו לתקן במידה ורופאו לא זמין.

זה רע
וזה טוב
הרוקחת היא לא רופאה, לא מאבחנת ולכן צריכה להישמע להנחיות שקיבלה מהרופא.
תפקיד הרוקחת הוא בסה"כ למהול תרופה, אם יש צורך או לספק אותה וכמובן להסביר את השימוש בה.

boriska1

Well-known member
הרוקחת היא לא רופאה, לא מאבחנת ולכן צריכה להישמע להנחיות שקיבלה מהרופא.
תפקיד הרוקחת הוא בסה"כ למהול תרופה, אם יש צורך או לספק אותה וכמובן להסביר את השימוש בה.
את טועה. לרוקח יש שיקול דעת רחב מאוד. לרוקח יש למי להתקשר בקופת חולים שלפציינט אין. למשל: אם אני לוקח שנים רבות תרופה מסויימת, שכחתי לחדש מרשמים, הוא בהחלט יכול לתת את התרופה ללא מרשם, בתשלום מלא, כמובן. קרה לי. והעובדה שהרוקחת נתנה לדורי תרופה, עם מרשם פגום.
יש תרופות מיוחדות, עם פיקוח מיוחד. לא מדובר על זה.

למעלה