חג שמח לכל היהודים הגאים ביהדותם - הבאתי לכם עשרה ממצאים ארכיאולוגים התומכים בתאוריה שיציאת מצרים אכן התרחשה.

שחר 676

Well-known member
נערך לאחרונה ב:

שמלת תחרה1

Well-known member
מי שאינו מאמין לתורה, לא יאמין גם לממצאים.
שבת שלום וחג פסח שמח וכשר.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

מיותר לציין שמבחינתי יציאת מצרים אינה תאוריה.
חג שמח וכשר.
כמוך גם מבחינתי יציאת מצרים אינה תאוריה.

מקסים 45

Well-known member

רציני שחר? אתה מאמין לחוקרי ההיסטוריה?
הם קיבלו כסף מהקב"ה כדי לכתוב את הדברים ;-)

שבת שלום חג פסח כשר ושמח.

שחר 676

Well-known member
רציני שחר? אתה מאמין לחוקרי ההיסטוריה?
הם קיבלו כסף מהקב"ה כדי לכתוב את הדברים ;-)

שבת שלום חג פסח כשר ושמח.
שבת שלום ופסח כשר אח יקר.

מי יתן ותמיד נזכור מאיפה באנו. אם נתמיד בכך גחלת לוחשת כבר אלפי שנים לעולם לא תכבה - אמן כן יהי רצון.

נערך לאחרונה ב:

מקסים 45

Well-known member

פרשת השבוע.

השבת שהיא שבת של פסח, לא נקרא את הפרשה העוקבת בסדר השגרתי של קריאת "פרשת השבוע" אלא נהוג לקרוא בפרשת "בא" שבספר שמות את הפסוקים המתייחסים לפסח ובמפטיר את החלק המתייחס לחג הפסח מפרשת "פנחס". ובערב שבת נסב בע"ה סביב שולחן הסדר ונספר ביציאת מצרים, כמצווה בספר שמות: "והגדת לבנך ביום ההוא לאמור בעבור זה עשה ה' לי בצאתי ממצרים" ולשואלים לעניין רלוונטיות הציווי למי שלא יצא ממצרים, הבהירו חז"ל כי: "בכל יום ויום חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים" ולכן זה כבר מחייב...אם כך, מהי אותה "מצרים" ממנה אנו מצווים לצאת? ובכן, הכוונה במילה "מצרים" איננה אותו חבל ארץ גיאוגרפי ביבשת אפריקה, כי "מצרים" היא המקום הנמוך ביותר אליו יכול האדם להתדרדר. זהו המקום בו שולט היצר המעודד את האדם להוציא מן הכוח אל הפועל את כל תאוותיו הגשמיות המטשטשות את ההבדל בין אדם לבהמה ומעמידה במבחן את הבחירה החופשית של האדם לקבלת החלטה האם לצאת לחירות מאותה עבדות, או להישאר בה. ליל הסדר נועד לעשות "סדר" בחיינו כדי לשאול את עצמנו באומץ לפחות שתי שאלות:
א'. האם אני באמת בן חורין? ב'. האם אני רוצה להיות בן חורין?
ואם נביט סביבנו נוכל לראות כי רובנו נותרנו "עבדים": לכסף, ליצר, למרדף אחר הכבוד, ולתכתיבי החברה המעדיפה שנהיה "הקהל" במשחק החיים שלנו ולא "השחקנים" בו...ליל הסדר הוא חלון הזדמנויות חד פעמי לכל אחת ואחד מאתנו לבחור ולהחליט האם לצאת "מהמצרים" שלנו, מאזור הנוחות לאזור האי נוחות והאם להיות "השחקן" במשחק חיינו או "הצופה" מהטריבונה? נכון, זה מפחיד לשחות נגד הזרם ולא לקבל תכתיבים כמובנים מאליהם אך זו החירות האמיתית. הבחירה להיות בן חורין זה להחליט שהחיים הם שלי ואני רוצה להפיק מהם את המירב והמיטב.להיות בן חורין זה לבנות לעצמי חזון, להציב לעצמי יעד ומטרה ולדעת שלמרות הנפילות שתהיינה בדרך אני מסוגל לקום,לנער האבק ולהמשיך הלאה. אז בואו נבחר בחיים ונבחר באמת
להיות בני חורין במלוא מובנה של המילה. באהבה רבה ובברכת שבת שלום וחג פסח כשר, שמח ומואר לכולם ❤️🌷🍀

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
פרשת השבוע.

השבת שהיא שבת של פסח, לא נקרא את הפרשה העוקבת בסדר השגרתי של קריאת "פרשת השבוע" אלא נהוג לקרוא בפרשת "בא" שבספר שמות את הפסוקים המתייחסים לפסח ובמפטיר את החלק המתייחס לחג הפסח מפרשת "פנחס". ובערב שבת נסב בע"ה סביב שולחן הסדר ונספר ביציאת מצרים, כמצווה בספר שמות: "והגדת לבנך ביום ההוא לאמור בעבור זה עשה ה' לי בצאתי ממצרים" ולשואלים לעניין רלוונטיות הציווי למי שלא יצא ממצרים, הבהירו חז"ל כי: "בכל יום ויום חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים" ולכן זה כבר מחייב...אם כך, מהי אותה "מצרים" ממנה אנו מצווים לצאת? ובכן, הכוונה במילה "מצרים" איננה אותו חבל ארץ גיאוגרפי ביבשת אפריקה, כי "מצרים" היא המקום הנמוך ביותר אליו יכול האדם להתדרדר. זהו המקום בו שולט היצר המעודד את האדם להוציא מן הכוח אל הפועל את כל תאוותיו הגשמיות המטשטשות את ההבדל בין אדם לבהמה ומעמידה במבחן את הבחירה החופשית של האדם לקבלת החלטה האם לצאת לחירות מאותה עבדות, או להישאר בה. ליל הסדר נועד לעשות "סדר" בחיינו כדי לשאול את עצמנו באומץ לפחות שתי שאלות:
א'. האם אני באמת בן חורין? ב'. האם אני רוצה להיות בן חורין?
ואם נביט סביבנו נוכל לראות כי רובנו נותרנו "עבדים": לכסף, ליצר, למרדף אחר הכבוד, ולתכתיבי החברה המעדיפה שנהיה "הקהל" במשחק החיים שלנו ולא "השחקנים" בו...ליל הסדר הוא חלון הזדמנויות חד פעמי לכל אחת ואחד מאתנו לבחור ולהחליט האם לצאת "מהמצרים" שלנו, מאזור הנוחות לאזור האי נוחות והאם להיות "השחקן" במשחק חיינו או "הצופה" מהטריבונה? נכון, זה מפחיד לשחות נגד הזרם ולא לקבל תכתיבים כמובנים מאליהם אך זו החירות האמיתית. הבחירה להיות בן חורין זה להחליט שהחיים הם שלי ואני רוצה להפיק מהם את המירב והמיטב.להיות בן חורין זה לבנות לעצמי חזון, להציב לעצמי יעד ומטרה ולדעת שלמרות הנפילות שתהיינה בדרך אני מסוגל לקום,לנער האבק ולהמשיך הלאה. אז בואו נבחר בחיים ונבחר באמת
להיות בני חורין במלוא מובנה של המילה. באהבה רבה ובברכת שבת שלום וחג פסח כשר, שמח ומואר לכולם ❤️🌷🍀
תודה.
חג שמח וכשר.

פנינה10כחולה

Well-known member

חג שמח ליהודים באשר הם.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל

בדיוק כמו ששמלהל'ה אמרה.
מי שלא מאמין, כבר לא יעזרו הוכחות מדעיות שיציגו מולו.
אני חושב שמי שמאמין לא מחפף.
אנחנו יהודים בני יהודים חוגגים את חג הפסח שהוא החג הקדום ביותר מכל החגים שלנו.
חג שבא לציין את יציאת ישראל מעבדות לחירות.
שבת שלום וחג פסח כשר ושמח לכולם. |4U|

אבי בן 1231

Well-known member

המאמר ארוך ומייגע, ובמיוחד אין בו שום איזכור שיציאת מצרים אכן התרחשה.
האת, וכל האמת, אותי זה ממש לא מטריד או מעניין אם התרחשה או לא!!

שחר 676

Well-known member
המאמר ארוך ומייגע, ובמיוחד אין בו שום איזכור שיציאת מצרים אכן התרחשה.
האת, וכל האמת, אותי זה ממש לא מטריד או מעניין אם התרחשה או לא!!
כל אדם ודעותיו/אמונותיו.

לדעתי המאמר מעניין , ארוך (טוב שכך) ומספק "תשתית ראייתית" - וגם סעיף 9 - "פפירוס איפוור" מעניק נופך למכות מצרים המקראיות.

הוכחה מוחלטת עדיין אין אבל יהודים מאמינים מסוגי אינם זקוקים לה.

אבי בן 1231

Well-known member
כל אדם ודעותיו/אמונותיו.

לדעתי המאמר מעניין , ארוך (טוב שכך) ומספק "תשתית ראייתית" - וגם סעיף 9 - "פפירוס איפוור" מעניק נופך למכות מצרים המקראיות.

הוכחה מוחלטת עדיין אין אבל יהודים מאמינים מסוגי אינם זקוקים לה.

אכן כך, כל אדם ודעותיו/אמונותיו.

שחר 676

Well-known member
אכן כך, כל אדם ודעותיו/אמונותיו.
הרי לך סרט מדהים ומרתק הבוחן את סיפור מכות מצרים וקריעת ים סוף מבחינה מדעית. - הסרט מתורגם לעברית ומספק הסברים הגיוניים לחלוטין לכל התופעות המוזכרות במקרא.

הסרט קולח ורחוק מלהיות מייגע - אין לי ספק שעל אף דעותיך תמצא את הסרט הרבה יותר מאשר מעניין.

הבמאי ההוליוודי המפורסם ג'יימס קמרון חבר אל מנחה התוכנית "הארכיאולוג העירום" שמחה יעקבוביץ ויחד יצרו יצירת מופת שהרי היא לפניך.

צפיה נעימה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה