zooo.. maandag komt het op gang

Siegel

New member
zooo.. maandag komt het op gang

ik ga strakjes in nijmegen gaan wonen. woont er iemand in de omgeving? en weten jullie hoe ver de stad van de duitse grens vandaan is?

smaak

New member
לא חושבת שיש מישהו בפורום שגר שם

ולגבי המרחקים, מציעה לבדוק באתר של מישלן. בהצלחה!

מלפפiן

New member
לא מכירה מישהו שגר שם, אבל זה ממש כמה

קילומטרים מהגבול, בפחות מחצי שעה אתה מגיע לקלייף הגרמנית שזו עיירת שופינג שנבנתה כנראה למען ההולנדים מחפשי המציאות מעבר לגבול.

Siegel

New member
חחח

יופי באמת חיפשתי שם של עיירה קרובה לגבול שאליה נוהגים ללכת תודה

מלפפiן

New member
דרך אגב, לחווית ה"טוטל שופינג" כדאי

להרחיק קצת ולנסוע ל-oberhausen שם ממוקם ה- CentrO - הקניון הכי גדול באירופה. מומלץ.

מלפפiן

New member
לך אני צריכה לספר מה יש לעשות בגרמניה??? טוב,

אז אני רק אוסיף אזהרה לכל המתכננים נסיעה לשם, הירידה מהכביש המהיר לעיר עצמה היא די מאפנה, כי זה נראה פשוט המשך של הכביש המהיר עד שפתאום יש רמזור, הגרמנים כנראה הבינו שזה נראה כך, ובמקום לשנות את הכביש או לשים שלטים יותר ברורים הם פשוט שמו שם מצלמת מהירות. אז שימרו נפשכם מפני המצלמה, אנחנו קיבלנו איזה 20 מכתבים הביתה במיטב המסורת הגרמנית, עם תמונות מפלילות, ודרישה לחתימות והודאה בפשע. בהולנד פשוט מקבלים את הקנס הביתה, משלמים ושלום עליכם, אבל הגרמנים האלה...סיפור שלם.

מלפפiן

New member
ממש כל הכבוד לי, בהתחלה אני מתייחסת אליך

בלשון זכר, ואח"כ בכלל ברבים... סורי

אספרסו2

New member
זה הקניון הכי גדול באירופה?

באופן יחסי לאיזור-הוא מרשים.אבל בקנה מידה אירופאי-לא משהו.

מלפפiן

New member
תראה, לא בדקתי את כל הקניונים באירופה, אבל

הם טוענים שהם "Europe's biggest shopping and leisure center", אז מי אני שאתווכח איתם?

אספרסו2

New member
בכל מקרה

היה מספיק גדול על מנת לאפשר לי להתחמק מחברתי ולקנות טבעת אירוסין

עמנואל21

New member
hoi

הי אני גר באוס (OSS) שזאת עיר על הכביש בין ניימכן לדאן בוס, חצי שעה ארבעים דקות מנייכמכן.

מלפפiן

New member
אני רואה שיותר ויותר אנשים גרים שם במזרח

(הרחוק) אז איך ב- Oss?

עמנואל21

New member
דיי נחמד

האווירה ידידותית והאנשים אחלה, לפני כמה ימים עברנו ליד אחת מתחנות הרוח של העיר וכשראינו שהיא עובדת והדלת פתוחה נכנסנו פנימה ומיד קיבלנו סיור מקיף באנגלית (mijn Nederlands is niet zo goed) מלמטה למעלה ועוד בחינם...

עמנואל21

New member
ודרך אגב

היום הינו בקלייף ואכן מצאנו מציאות.... ואם לא היה שם כמה גרמנים שידברו גרמנית לא הייתי שם לב שעזבנו את הולנד...

למעלה