Zig Zag Marine Clock, WWII Atlantic Convoy

Zig Zag Marine Clock, WWII Atlantic Convoy

שאלה בקשר לשעון - Zig Zag Marine Clock, WWII Atlantic Convoy U-Boat, Samuel lee Babty

ראו צילום של השעון בשליש התחתון של הדף

http://www.mwrforum.net/forums/showthread.php?64378-Images-from-past-auctions

מישהו יודע למה שימש השעון בשירות שיירות בעלות הברית שחצו את האטלנטי? לדעתי לתאם הפעלת רדיו בזמן מדוייק ביותר, אולם לא מצאתי מידע אצל הרב גוגל.

2 הערות: למי שמתענין בקרב על האטלנטי, ריצ'רד אוברי מקדיש בספרו "למה ניצחו בנות הברית " ספינות קטנות ומטוס בודד פרק תמציתי על הקרב, ובין היתר תיאור כיצד הפרצה האטלנטית שהלכה ונסגרה לאורך המלחמה.
על פי המפה, הטבעות רבות היו סביב האיים האזוריים.

תודה מראש

gb228

Active member
כנראה שעון אוירי ולא ימי.

צינורית פיטו זה חיישן שמותקן על מטוסים. פורבס זו גם חברה שמייצרת מיכשור אוירי.
אולי על מנת לקבל מהירות טיסה.
השערה לגבי צורת הפעולה - החיישן נתן פולסים לפי קצב ההתקדמות, השעון סיפק פולסים לפי בסיסי הזמנים שמצויינים עליו ושניהם נכנסו למכשיר שחישב על פי שניהם את המהירות.

gb228

Active member
צודק, כנראה ימי

אבל עדיין קשור לנושא של צינורית פיטו - לא הייתי מודע לכך שנעשה בזה שימוש גם באספקט הימי.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pitometer_log

אז במקום חישוב מהירות טיסה, כנראה לחישוב מהירות ההפלגה

הנה מה שכתב מוכר של שעון כזה באייבי:-

THESE CLOCKS WERE USED TO KEEP RADIO SILENCE DURING WW11 ON ATLANTIC CONVOYS. כנראה שזו הסיבה לכפתורי בכיוונון הרבים מאחורה.

gb228

Active member
לא מתווכח - רק קורא את ההוראות בגב השעון

אין שם שום כפתורים - הכל חיבורים.
יש שם הנחיות איך לחבר אותו לפיטומטר ומצויין שם גם נושא של חיבור ל"שולחן נווט".
אם אין תיעוד נוסף אז מספר האנשים שאכן השתמשו במכשיר הזה ועדיין יכולים להעיד מה הוא עשה כנראה קטן מאוד.

צודק טעות שלי, בכל מקרה בקשתי ממכר לשאול גם

בפרש צבא ובטחון. הענין ממש מסקרן אותי.

שבת שלום ותודה רבה על ההסברים.

4XNG22

New member
שלחתי לך קובץ הסבר בדו שיח הקודם

השעון שאתה מצרף אינו מכיל מחוג שניות כך שאינו לניווט וספק אם לצרכי תקופות דממה כיוון שאלה אינן מסומנות בצבעים המקובלים אולי הוא מייצור חפוז....

תודה, זוכר לטובה את הסברך, בגלל ששעון זה שונה

הוא סקרן אותי. אני רק משער כי מפקד השיירה היה חייב לשמור על העדר, המכמ"ים הימיים של 1942 לא היו משוכללים וכנראה היו גם חייבים להתעדכן אלחוטית בזמן מאוד מדוייק.

למעלה