Zhidovskaya morda!!!

בן הצבי

New member
ז`רינובסקי לא שונא ולא אוהב אף אחד.

יש לו פשוט פה שהוא לא יכול להשתלט עליו... אם הוא יפתח את הפה על הסקינהדים - יהיה בהחלט שמח.

varcety

New member
בשביל מה?

האוכלוסיה ברוסיה ובאוקראינה אולי אנטישמית, אבל מצב היהודים שם טוב מאי-פעם. הם לא צריכים לוותר על הארץ בה נולדו, ובארץ בה קבורים אבותיהם.

יותר מזה

לדעתי על רוסיה להגדיל ולעשות ולהתחיל לרעות בשדות זרים. רוסיה עשתה בשכל בזמן האחרון שהחלה, אמנם ממש בקטנה ובצנוע, עם איזה פרוייקט של חזרה למולדת. לדעתי רוסיה צריכה לפעול ביתר שאת בתחום. ז"א, למגר ביד קשה כל בעיות הפנים העלולות להרתיע מהגרים ובמקביל להתחיל בקמפיינים רחבי הקף של החזרת הגולים למולדתם. אינני מדבר על מיסיונריות והבטחות שוא (סטייל הסוכנות היהודית בזמנו), אלא על מתן תנאים סוציאלים וכלכלים הולמים+ לכל 'רפרטיראנט', והשמת הדגש על החזרת המוחות ו'האינטלגנציה' המפוזרת בתפוצות ברחבי הגלובוס. לצערי, נכון לעכשיו, אפילו רוסיה איננה יעד אטרקטיבי דיו למען כינון הפרוייקטים הנ"ל, אך כולי תקווה שתוך מספר שנים המצב ברוסיה ימשיך להתייצב ולהתשפר (בכל פרמטר), ואז ישתנו פני הדברים.

שתהיה אפילו הכי טובה שבעולם

אם מתנכלים לבנאדם בגלל דתו, ובהרבה מקרים אף יש סכנה לחייו, אז מה לעזאזל יש לו לעשות באותה מדינה? וזה שבנאדם נולד במדינה כלשהי, לא בהכרח אומר שהוא גם צריך לסיים את חייו שם. הרבה אנשים עוברים ממקום למקום. אתה יכול להוולד במקום אחד, ובהמשך חייך, לרצות ולעבור למקום אחר. חוץ מזה, אוקראינה ורוסיה אלו מדינות של אוקראינים ורוסים. בנוסף, הם מאוד ידועים בלאומנות שלהם ובשנאה העזה לזר. אני חושב שלזרים (כל מי שלא רוסי/אוקראיני) אין ממש מה לחפש שם. אני לא רוצה לכפות על אף אחד שום דבר, ושכל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון, אבל לדעתי, אם כבר יש מדינה יהודית עצמאית, אז יהיה רצוי מאוד שאותם אנשים יעלו לכאן.

varcety

New member
האנטישמיות שמה פוחתת

ובכלל במקומות מסויימים ברוסיה זה כמעט לא קיים. אמא שלי נולדה חיה את רוב חייה ברפובליקה דגיסטן(הרפובליקות ברוסיה משמשות כאוטונומיה לקבוצות אתניות, יש אפילו איזור עצמאי ליהודים) ומעולם לא נתקלה באנטישמיות כזו או אחרת.

TaL53

New member
במדינות הקווקז

האנטישמיות כמעט ולא הייתה קיימת אף פעם, אבל באזורים שהיוו את גרעין הישוב היהודי- אוקראינה,רוסיה, בלרוס והבלטיות האנטישיות אף פעןם לא נעלמה- וזה לא משנה גם אם לא נשארו שם יהודים בכלל.

Old Cat

New member
אמת, כדי לטפח אנטישמיות

לא צריך יהודים. צריך רק אנטישמים.

גלוחי ראש רוסים יש גם בדיזנגוף סנטר.

הם למעשה הדבר השלישי הכי מפחיד שם. אחרי הרופאים בקומה העליונה והדוג'ו בקומה התחתונה.

varcety

New member
ואני חשבתי

שרציחות מהסוג הזה של "הוא התחיל/הסתכל עם/על חברה שלי אז דקרתי אותו" קיימות רק בארץ X: טעיתי.

למעלה