Zhidovskaya morda!!!

אתה טועה.

רוסיה הינה מדינה, ולכן זה מקובל לכנות את היהודים המגיחים משם בשם 'רוסים'. בדיוק כמו שאנו מכנים יהודים ממרוקו 'מרוקאים' ויהודים מעיראק 'עיראקים'. 'ערב' לעומת זאת איננה מדינה. 'ערבי' זה רק לאום (את הגזע נשאיר בצד, למרות שגם כאן אתה טועה). יהודי עדות המזרח אינם מזדהים עם הלאום הערבי, ברובם המכריע, ולכן אין זה יאה לכנותם ' ערבים '. העובדה שכל בני ההגירה מן ברה"מ מכונים 'רוסים' היא אכן טעות מסויימת, אשר גם אני חוטאת בה לעיתים קרובות מאוד, אך אין זה אומר כי עליכם לכנות את יוצאי עדות המזרח 'ערבים'. זוהי פשוט טעות עצומה וצורמת. ובנימה יותר אישית. אני רוצה לראות אותך, את מר מסטיק בומבה ומיסייה אלי צפון פונים לאיזה 'חממו' בשכונת הארגזים וקוראים לו 'ערבי'. הכנסת אורחים ערבית וחמה ממיטב המסורת בטוח לא תקבלו.

TaL53

New member
הכנסת אורחים

>אני רוצה לראות אותך, את מר מסטיק בומבה ומיסייה אלי צפון פונים לאיזה 'חממו' בשכונת הארגזים וקוראים לו 'ערבי'. הכנסת אורחים ערבית וחמה ממיטב המסורת בטוח לא תקבלו. אין כול ויכוח על זה, אבל מעניין לשמוע את זה ממישהי שכתבה פה על "מהגרים", "פורום גלותי", "גורמים לעליית הימין" וכ'ו. אז הכנסת האורחים שלנו הייתה הרבה יותר טובה אם לשפוט לפי זה. אז איך זה מסתדר לך עם הזבל ששפכת עלינו לפני שבוע?

Old Cat

New member
שלא לדבר על ההתנשאות, אדנות וזלזול ב 'חממו'

שהיא מבטאת בהודעה הזו. אבל ה תואם את התיחסותה הכללית לערבים ולהתנשאות, האדנות והזלזול שלה בהם.

Astroo

New member
אדרבא

הדוגמה שהבאת עם "חממו משכונת הארגזים" רק מאוששת את טענתי.

אין בדיוק אותה דוגמא מחזקת את טענותך?!

אם אתה חותר לכך שהטבע הערבי רבוי באלימות אז אתה פשוט גזען עלוב. אני מקווה שהבנתי אותך שלא כראוי.

Old Cat

New member
הערבים באמת אלימים מטבעם, מחינוכם ומתרבותם

וזו עובדה מוכחת שכל מי שבוחן התנהגות הרחוב הערבי רואה אותה. הגזענית היחידה בפורום זו את. אפילו עברית בלא שגיאות אינך יודעת לכתוב.

Astroo

New member
הסבר

העובדה שאותו חממו כל כך יפגע אם מישהו יטען שהוא בעצם ערבי, מעידה על "דיסוננס קוגניטיבי", כלומר הוא עצמו יודע שהוא ערבי במידת מה, אך אינו יכול להשלים עם העובדה הזאת. הרי למשל אם מישהו יבוא אלי ויגיד לי שאני ערבי, אני רק אגחך כי האמירה תהיה מופרכת לגמרי.

Astroo

New member
הבהרה

בשום מקום לא טענתי שלהיות ערבי זה דבר רע, או שלערבים יש תכונות כאלה ואחרות.

אתה עדיין טועה, ובגדול.

צ'רלי ביטון, מראשי הפנתרים, היה אומר: "ככל שאתם יותר דומים להם, כך אתם יותר שונאים אותם" (אני מניחה שאין צורך לפרט את הרקע לאותה הקביעה). בעבר הרחוק יהודיי עדות המזרח אכן חלקו תובנות משותפות, בתחומי תרבות, עם ערביי האזור. חשוב לציין שמדובר בביטויים חיוביים כמו רזי המטבח, מוסיקה, ספרות, הכנסת אורחים חמה ולעיתים מראה חיצוני, אך בימינו המתקדמים יוצאי עדות המזרח, ברובם המכריע ,מקיימים אורח חיים ישראלי טהור ואפילו לא פוזלים אל עבר מורשת מוצאם. בכל אופן, גם אם ישנו איזשהו קשר תרבותי רופף בין יהודיי עדות המזרח אל הערבים, אין זה אומר כי יהודיי עדות המזרח הם עצמם 'ערבים'. הרשה לי לשאול אותך שאלה. במידה ומוצאי הוא מן צפון-מערב אירופה, אני מאזינה למוסיקה של באך ואף קוראת את הספרות של מאן. האם ניתן להגדירני כ'ארית' ? התשובה היא כמובן לא. על אותו משקל אין זה יאה או נכון להגדיר את יהודיי עדות המזרח כ'ערבים'. אתה חייב להבין שבסוף היום ההגדרה 'ערבי', במונחים הרלוונטים לדיוננו, מתייחסת אך ורק אל לאום. כל עוד יהודי עדות המזרח, ברובם המכריע, אינם מזדהים עם הלאום הערבי - אין עלייך להגדירם כ'ערבים'. אני לא יודעת אם אתה עולה מברה"מ, אבל חלק מסוים מן אותה עלייה נוטה להסתכל על החברה הישראלית במונחים של 'אירופאים' ו'ערבים' (ראה ערך אנסטסיה מיכאלי). אותה גישה מגעילה, מתנשאת וגזענית, אשר גם אתה חולק אותה, גורמת לרבים מן הצברים, בין היתר אני, לסלוד מן אותה עלייה.

Old Cat

New member
ובכך את מעידה בעצם על עצמך

והגזענות שלך, כאשר את מבטאת בעצמך את אותה גישה מתנשאת ומגעילה. לא, לא לרבים מן הצברים. רק למיעוט הזוי ומופרע שגם רואה רוצחים וטרוריסטים כבני תרבות ראויים להערצה.

Astroo

New member
טוב, מיצינו את הדיון

לא הבנתי איך פתאום הפכתי לגזען ומתנשא, אבל לא משנה.

אלי - אתה יכול אולי להפנות אותי למחקרים ../images/Emo4.gif

ואני מתייחסת לקביעה שלך הזותי: "בקשר לאשכנזים, בוצעו הרבה מחקרים, והוכח שהאייקיו שלהם גבוה מזה של המזרחים"... איפה בדיוק זה התפרסם? אולי אתה יכול לתת לי סימוכין? בתקווה שאני אוכל להבין זאת, למרות שגם אני "סובלת" מגנים מזרחיים...
לגבי אמירתך: "בנוסף, המעמד הסוציו-אקונומי של רובם הגדול יותר טוב מזה של המזרחים, ככה שהם מסוגלים להעניק לילדיהם חינוך טוב יותר, ורמת השכלה גבוהה יותר"... אין לי ויכוח. זו עובדה. אמנם - אחת הטענות היא שלבני עדות המזרח לא ניתנה הזדמנות שווה. אבל, לשיטתך - יכול להיות שהיו למזרחים ה מ ו ן הזדמנויות, רק שלא היה להם מספיק שכל לנצל אותן... בקיצר - הקביעות הגורפות האלה שלך שאני לא יודעת על מה הן מבוססות, זרקו אותי לכיווני מחשבה מאד מדכאים ומאד אפלים...

תגובה

אני מבין שבתור מישהי שמשתייכת למוצא המזרחי, זה לא נעים לשמוע זאת. אך ככל הנראה זה נכון. העלו פה פעם קישורים לכמה וכמה מחקרים שבוצעו ע"י חוקרים כלשהם, ושם נכתבו בין היתר גם הדברים הבאים. האייקיו הממוצע של יהודי אשכנז בישראל הוא - 100. האייקיו הממוצע של יהודי אשכנז בארה"ב הוא - 115. האייקיו הממוצע של יהודי ארצות ערב בישראל הוא - 88. האייקיו הממוצע של תושבי ישראל הוא 94. האייקיו הממוצע של תושבי ארצות ערב (לבנון, סוריה, מצרים, ירדן, וכו') בסביבות ה-80 +. כמובן שיש לכאן ולכאן, ויש מזרחים עם אייקיו גבוה, ואשכנזים עם אייקיו נמוך. אבל מדובר כאן על ממוצע. בנוסף נכתב שם גם שאחוז היהודים (האשכנזים) בארה"ב הוא בסה"כ 2%, אבל כמעט מחצית מזוכי פרסי הנובל בפיזיקה ומתמטיקה באים מקרבם. נתון דומה גם יש בקרב הזוכים בתחרויות השחמט (וכל זה בזמן שאחוז היהודים שם הוא בסה"כ 2% מכלל האוכלוסיה). אני ממליץ לך לקפוץ לביקור בפורום אתאיזם, ולבקש שם מהגולש סופרמן [שאם שום דבר לא השתנה, אז הוא עדיין אחד המנהלים שם] שיעלה את המחקרים האלה. בהצלחה.

TaL53

New member
אני חושב (וכבר דנו בזה)

שבאמת הייתה אפליה כלפי עדות המזרח בשנות ה50. על אותו הרקע צמחה ובצדק תנועת הפנתרים השחורים. אבל מאז הרבה דברים השתנו, מדינת ישראל הכירה בעוול שנעשה אז וכיום יש המון עזרה ואפליה מתקנת כלפי עדות המזרח. כולל מלגות, עמותות וכ'ו. הבעיה אולי מתחילה זכך שחלק מאותם האנשים עדיין נשארו בקיבעון הזה של הקיפוח, חלק נוסף משתמש בקיפוח כדי לנגח את כול השאר. אבל חלק נכבד מעדות המזרח התקדם יפה מאוד. מספיק רק להסתכל על הכנסת(לא שיש שם אנשים שאפשר לסמוך עליהם, לא משנה מאיזה עדה). לשמל, קראתי כתבה מאוד מעניינת על הזמר המזרחי בשנים האחרונות, מסתבר שאחרי הבום הגדול של שנות ה90 ועליית המוזיקה המזרחית חל מיתון גדול מאוד בתחום- זמרים מצליחים כבר לא מוכרים עשרות אלפי דיסקים, יש רוויה מאוד גדולה בתחום וכ'ו. בכתבה מה שמעניין זה שרוב האנשים שהשתתפו בה (זמרים מזרחיים) ישר קפצו לקטע העדתי- הממסד האשכנזי רוצה למנוע מהמזרחיים להצליח. רק אדם אחד או שניים הביאו סיבות אחרות לגמרי למצב, וסיבות הרבה יותר הגיוניות- כניסת הרבה זמרי "זבל" בעקבות הצלחת הענף, רוויה בסגנון בגלל מיעוט חידוש מוזיקלי, הורדות באינטרנט וכ'ו. ובנימה אישית יותר- השכלה והצלחה תלויים באדם. כמו שיש מזרחיים שצועקים כול היום "קיפוח, קיפוח, הרוסים לקחו לנו את העבודה" ככה יש גם אשכנזים שצועקים "צ'חצ'חים תרדו לי מהדשא" או רוסים שצועקים, או בולגרים, רומנים וכ'ו. ההצלחה שלך היא איך שאתה תופס את זה- אם אתה רוצה להצליח ולהתקדם אז השמיים הם הגבול מבחינת היכולת, אבל אם אתה מעדיף לשבת כול היום על הספא, לגרד ב(...) ולצעוק שמקפחים אותך בזמן שאפילו להזיז את עצמך לדלת אתה לא מסוגל- בעיה שלך.

תודה אבל, לא בדיוק לסוג כזה של נאומים

התכוונתי. אם אתה לא מוצא, אז חפיף.. לא נורא. פשוט העלת כמה סירטונים בעבר, אז חשבתי שאולי יש לך משהו בסגנון שאני מחפש..

למעלה