Zaweirce - זביירצ'ה

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
Zaweirce - זביירצ'ה

בידי נמצא ספר עם רשימת כל המצבות שתועדו בבית העלמין של העיירה. אם יש כאן משהו שמעוניין במידע על מי ממשפחתו, אוכל לבדוק זאת עבורו. ומיד הספור במלואו...

zogu

New member
Zawiercie - (מחוז שלזיה)-פולין

בתחילת השבוע מצאתי שאשת אח סבא רבא שלי נקברה בזבירצ'ה. האמת שזה נשמע בתחילה בדיוני. כי מקורם בכלל בלודז'. אולם (לאחר קריאת פנקס הקהילות של זביירצ'ה) הסתבר שהמשפחה נדדה לכיוון העיר החדשה שהבטיחה פרנסה טובה, ושאליה נהרו מכל חלקי פולין. (הוקם במקום בית חרושת גדול בראשותו של גינצבורג- שהיה אחד היותר עשירים באותה תקופה). יצרתי קשר עם עדה הולצמן, כי רשום היה שהיא ויערי ערכו מיפוי של בית הקברות במקום. עדה הפנתה אותי לאריאל יהלומי שביוזמתו הוצא לאור הספר. (ושוב תודה רבה לעדה, הבלתי נלאית...) ואכן תוך דקות יצרתי עם יהלומי קשר טלפוני -ושוחחנו ארוכות. קיבלתי מידע רב על המקום, ובנוסף ברב טובו הוא יצר קשר עם הפולני ששומר על בית הקברות במקום- ושהבטיח לצלם עבורי את המצבות של 3 בני המשפחה שקבורים שם, ולשלוח אליי את התמונות. בין לבין יהלומי הבטיח לשלוח את הספר. היום זה הגיע. מי שזקוק למידע- אני כאן, והספר אצלי.

ornan

New member
נצל"ש - אריאל יהלומי

יוצא כל שנה עם אנשים יוצאי אזור זגלמביה לסיורי בערי האזור.

אנימו

New member
zogu - לא יאומן. בדיוק מתעניינת

בעיירה. משפחת סבתי מוצאה משם. האם מתועדים מצבות ע"ש משפחת איסרובסקי= ISSEROWSSKI או ISEROWSKI ואולי מצבה ע"ש לאה פילצר ז"ל לבית איסרובסקי. תודה רבה.

אנימו

New member
תודה. ובאיזה איות????ומה השמות

הפרטיים? יתכן שצאצאיהם נקראו על שמם וחוזרים במשפחה.

zogu

New member
יש שמואל יוסף ושם אביו אליעזר- נפטר

1935 וכן- רחל ושם אביה יהודה אריה ושם בעלה אברהם- נפטרה 1910

אנימו

New member
זר תודות ל-ZOGU שטרח וחיפש, יעץ

והתייחס. היית לי לעזר רב.

אנימו

New member
תודה על התיקון. ו-../images/Emo52.gifעל הטעות.

הכרטיסים האישיים החדשים מבלבלים אותי
. כנראה שפספסתי . חקקתי על לוח לבי ומה עוד שגם הכינוי שלי מוביל לטעויות דומות.....

zogu

New member
Kraitzer- Luba - וביידיש- קרייצער

בת פנחס ושם בעלה שלום- נפטרה -תרצ"א (1931) ועוד:Kritzer קריצער (Kraindel) קריינדיל בת צבי- ושם בעלה שלמה נפטרה 1922 - תרפ"ב

zogu

New member
ויש גם- Kaizer

חנה בת צבי נפטרה 1911- תרע"א אסתר בת אשר (על המצבה כתוב הבתולה The Maid ) נפטרה 1927 - תרפ"ז חי שרה בת ראובן ושם בעלה אנשיל Anshel) נפטרה 1919 - תרע"ט יקותיאל יהודה בן יעקב נפטר- 1916 - תרע"ו שמואל בן חנוך -נפטר 1926 - תרפ"ו

יושקוביץ

שלום רב האם נמצא השם יושקוביץ ברשימה?? jocshkowiz או joszkowiz בברכה ותודה

למעלה