Yuval and Abi...

fa jing

New member
Yuval and Abi...../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

I had a great experience today!!!! I met Grand master Ernesto Persas in Manila. The guyy is great and unbelievable martial artist, Iv'e seen many martial artist but I can count on two hands how many of them been great with High ability and practical, Grandmaster Parsas is one of them. I spent 2-3 hours with him and his wife, 2 hours were in the Gym where he teachs, it was full of demonstations of Classical and Modern Arnis!!!! Don't worry guys I got all on A VIDEO TAPE and I'll share it with you all!!!! I will write more as soon as I'll get to Tianjin I too lazy for English... Just few more words about the Grandmaster....He is very down to earth and got no etitude towards other people it was a real honor to meet such a guy. Hanan Manila Phillipines​

fa jing

New member
And Gotman the grey../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

Sorry to forget about you...​

אהלן חנן

כיף לשמוע !!! שמח שקיבלת את עצתי והלכת אל ארנסטו (אגב: אומרים שאחיו רמי היה גדול אף יותר ...). דרשת בשלומו מאיתנו? בטח שיהיה אדיר לראות את הוידאו! גאה בך! נהנת כ"כ: זה אומר שנוסף לנו קולגה בפוטנציה, לארניס? אגב: בכותרת כתבת "ABI" במקום "GUY" ... אבל לא נורא ... אבי הוא איש יקר ... וכ-מ-ו-ב-ן שגוטמן גם (בכלל: יש לו היום יומולדת!) ... להת' - יובל.

fa jing

New member
Hi Yuval

Actually, I was refering to Abi Moria...and forgot Guy ( Sorry guy). I talked with Ernesto's wife also and she told me that she's in touch by Mail with Abi Moria......what a samll world ah..... On the tape you can see them demo... the sticks, empty hand,Double sticks,Stick and a deger,two degers,Using a ball pen, Graplings,ground work, they also showed me the diffrance between the Classical Arnis and the Modern Arnis, The Mano Mano etc. Stick=Bastone, if I'm not mistaken. I was invited by him ( Ernesto) to come and train with them for a few weeks...but unfortunatly I goy in contact with him just a day befor I leaving Manila. Anyways......I will come to Manila for a couple of months to train with Ernesto....maybe in the Summer...... More stories when I'll be back home to my Hebrew keyboard. I just want to mantion that I see great similarities between hand work techniques in BGZ and Arnis, at list the way Ernesto showing it. Hanan Manila Phillipines​

אומנם אני רק ביצה

אבל גם אני בהחלט שמתי לב לכמה נקודות דמיון בכל מה שקשור לעבודת היד הריקה. לא תמיד, כמובן, אבל היו לי כבר שיעורים שבהם עבדתי על לכידות עם זאב, ואז חצי שעה אחרי זה על טכניקות לכידות מאוד דומה עם גיא ויובל. האפור

יש רק 2 ידיים ו-2 רגליים ../images/Emo13.gif

אף אחד - באף אמנות לחימה - לא המציא את הגלגל ... משיטה לשיטה - השוני הוא בדגשים וב"אנרגיות" ... ואולי בהתמחויות מאוד ספציפיות המאפיינות ביה"ס / מורה / שיטה ...

../images/Emo18.gif (כמעט) לגמרי ../images/Emo32.gif

להודעה הבאה אין כנראה שום חשיבות מעשית, אבל מכיוון שאני בדרך כלל לא זוכר כלום מהחלומות שלי, נחמד שיש חלום מאד צלול ומפורט שאני זוכר בבירור, ושקשור (בכל זאת) לכאן: בחלום באתי למפגש (פורום? בבי"ס שלכם? אין לי מושג
), ואתה (יובל) וגיא קיבלתם אותי בחיוכים רחבים. לא הייתי מעולם במפגשי פורום, כך שאני "מכיר" את המראה שלכם רק מהאתר שלכם. לכן היה כיף "להיפגש" פנים-אל-פנים,לשוחח ולהתבדח
שיהיה לנו יום חלומי.

יובל, אני לא רוצה לסכסך, אבל

גוטמן כרגע השמיץ אותך ואת גיא. אתה הולך לעבור על זה בשתיקה?

השמיץ?

אלא אם כן אתה רומז שאת הסימנים הכחולים הוא קיבל מחבטות מדילדו שחור ענק, אני לא רואה השמצות... האפור (שמתרגל סינואלי עם שתי דילדואים שחורים ענקים בזמנו הפנוי)

ארניס "מודרני" ולא מודרני ...

ארניס הוא שם גנרי, כמו: קראטה, קונג-פו, ג'ו-ג'וטסו וכו'. מדובר בשיטות מספר שפרופ' רמי פרסאס (אחיו הגדול של ארנסטו) אסף תחת "קורת גג אחת" ... מה שמייחד את הארניס המודרני הוא הסדר בו ערוך החומר - לא התכנים ...

fa jing

New member
התעכבתי על נק' זו עם ארנסטו

אני שם לב כי אתה מייחס דברים לרמי ולא לארנסטו ( אין לי שום עניין לכאן או לכאןץץץמכיוון שאיני תלמיד של אף אחד מהם) , ארנסטו תמיד טען שהוא אביו ואחיו רמי פיתחו את השיטה ביחד. ארנסטו הוא בעל ידע נרחב בקנדו ועוד שיטת קאראטה שאיני זוכר את שמה ( הוא דרך אגב הראשון שהציג שיטה זו בפיליפינים) . ההבדל בין הארניס הקלאסי והמודרנינעפ"י ארנסטו הוא: שבארניס הקלאסי לא היה כמעט שימוש בתפיסות ,חביקות ונעילות, אלא היה " מכות בעת המגע- ז"א אם המגע בין הבאסטונים או הידיים לא היו תפיסות ונעילות אלא רק הכאות. בשיטה המודרנית ארנסטו אביו ואחיו ( עפ"י דבריו ) ישנם תפיסות של הבאסטון של היריב, פריקת הבאסטון, תפיסת יד ונעילות..... אבל אלו הרשמים שלי מהשיחה עם גראנד מאסטר ארנסטו פרסאס. הכל מוקלט יובל....מקווה להראות לך ביום מן הימים. לארנסטו הערכה רבה לאחיו.....אך הוא נפטר מגידול במח.....אבל זה כבר לשישרור אחר על מה שקרה שם במשפחה ( אני לא יודע למה אבל הוא בחר לשתף אותי ברכילות משפחתית.....) חנן הונג קונג ( ללא SARS בנתיים) סין

ברטהסו

New member
בוא נחדד את שכתבת (זה עדיין יובל)

ארניס מעצם היותו המון דברים, מתייחס ג-ם לנעילות, הטלות וריתוקים: קרי האבקות. השם הכללי להאבקות הוא "דומאג" והוא חלק בלתי נפרד מהארניס המודרני. ישנם סגנונות פיליפיניים "טהורים" שבהם אין דומאג: מיומנויות להב שונות, אסכולות של קיק בוקס ועוד. גדולתו של פרופ' רמי פרסאס הייתה באופן בו ידע לקחת מיומנויות פיליפיניות של: מקלות, להבים ארוכים, להבים קצרים, חבטות והאבקות, ולשזור אותם לסגנון גג ... זו הייתה הגאונות, ולראייה: שלטונות מנילה הכירו ברמי כמייסד וראש שיטה כבר בגיל עשרים וצ'ופצ'יק !!! אכן כפי שסיפר ארנסטו: יש הרבה "גראפלינג" בעבודת המקל ... אם מפרידים לרגע בין החרב למקל ומתייחסים למקל תמיד כאל נשק כהה, הרי שהטווח נסגר תוך שבריר שנייה - ויש לדעת כיצד להטיל, לנעול ולחנוק איתו. התלמידים שלנו מתרגלים זאת כל הזמן ורק לפני שבועיים: ביום שישי, העברנו על נושא זה מיני סמינר. אם זאת: אנו מקפידים גם להקביל בין המקל לחרב מתוך החשש כי מקל שיונף עלינו יישא זכוכיות, מסמרים וכד' - ואז הוא לא ייצלח לגראפלינג, אלא לעבודת חרב נטו (הסייף של הרחוב המודרני ...).

למעלה