?You're one of the conspiracy lot, aren't you

?You're one of the conspiracy lot, aren't you

היי לכולם!

http://www.youtube.com/watch?v=rWeF1Pto0q4
שאלת השאלות שיוצרי הסדרה חסרי הלב מניחים לנו להתבשל בה כבר יותר מידי זמן - איך לעזאזל שרד שרלוק את הנפילה?!!
אני לא יודעת מה אתכם, אני לא הצלחתי להירגע אחרי שסיימתי לצפות. הייתי פשוט מוטרדת. המחשבה שיש שם איזשהו פרט מידע שבטח כולנו פספסנו טירפה אותי! אז צפיתי עוד כמה פעמים בסצנת הנפילה, חיברתי קצת קצוות משאר הפרק ובישלתי תיאוריה קטנה

ראשית כל, כבר מהמפגש של מוריארטי ושרלוק בב221B לאחר זיכויו של מוריארטי יש לנו רמז לאיך הפרק עומד להסתיים...
I want to solve the problem. Our problem. The Final Problem. It's going to start very soon, Sherlock.The Fall. But don't be scared. Falling's just like flying except there's a more permanent destination.
Never liked riddles.
Learn to. Because I owe you a fall, Sherlock. I. O. U.

אז ככה.
כולכם בטח זוכרים את הסצנה המקסימה והמרגשת שבה שרלוק בא למולי באחד מרגעי המשבר הגדולים ביותר שלו.
You're wrong, you know? You do count. You've always counted and I've always trusted you. But you were right. I'm not ok.
Tell me what's wrong.
Molly... I think I'm going to die.
What do you need?
If I wasn't everything you think I am, everything that I think I am... would you still want to help me?
What do you need?
You.

כבר בפעם הראשונה שבה צפיתי בפרק נדלקה לי כאן נורה אדומה. אומנם האינסטינקט הוא לחשוב ששרלוק היה צריך חיבוק חם, אבל בעצם הוא נזקק לכישוריה של מולי ולגישה שלה לגופות, למסמכי פטירה וציוד מעבדה. הוא כנראה חזה מה מוריארטי עתיד לעשות והקדים תרופה למכה. אין שום ספק שמולי סייעה לשרלוק לזייף את המוות שלו. נראה ששווה להחזיק בכיס פתולוגית מוסמכת

עכשיו נעבור לסצנת הנפילה -
המשחק מתחיל מהרגע שג'ון נכנס לתמונה. ג'ון מעוניין לבוא אליו אבל שרלוק מצווה עליו לחזור אחורה ולעמוד בזווית מסויימת. הוא חוטף עצבים בכל פעם שג'ון רק מעז להזיז רגל לכיוונו. הוא עשה את זה כמובן כדי שג'ון לא יראה, מהמיקום בו הוא עומד, ששרלוק לא באמת נוחת על המדרכה.
שרלוק "מתוודה" בפני ג'ון. סצנת "I'm a fake", סצנה ששברה לי את הלב

http://www.youtube.com/watch?v=3J1J9GL_iKo

עכשיו שימו לב, רבותיי, לרמז שטמון בציטוט הבא-
I researched you. Before we met I discovered everything that I could to impress you. It's a trick. Its just a magic trick.
את הפעולות שעשה שרלוק כדי לחזר אחרי ג'ון הוא מתאר בלשון עבר. את החלק השני של המשפט, לעומת זאת, הוא אומר בלשון הווה. לא "זה היה טריק", אלא "זהו טריק". לשון הווה. שרלוק רומז לג'ון על העתיד לקרות, שגם ההתאבדות הזו היא בסה"כ טריק קסמים...

"השאר את העיניים ממוקדות בי!" שרלוק מתחנן. במילים אחרות - אל תראה את מולי והפמלייה שלה שנמצאים למטה ומכינים את השטח.
שרלוק צונח.
שרלוק נראה מוטל על המדרכה מאחורי המשאית עמוסת השקיות. קודם בלי שום ספק הוא כיוון את הצניחה לתוכה כדי לא להיהרג.
נהג אופניים מגיע משום מקום ומפיל את ג'ון על המדרכה. ג'ון מעורפל, לא שם לפרטים. די זמן כדי להכין את השטח - לשפוך גלוני דם באיזור, להשקות את שרלוק חומר שעוצר את פעולת הלב לזמן מוגבל וכו'.
אנשים מתאספים מסביב. אני לא פוסלת אפשרות שכולם היו שחקנים... למרות שזה מסתדר גם אם לא. כבר נוכחנו לגלות ששרלוק מסוגל לזייף מוות באופן משכנע מספיק.

שרלוק מפונה מהמקום ונקבר. כנראה גופה אחרת זהה לו חיצונית שהוחלפו רישומי הDNA שלה, בסיועה של מולי הנדיבה.

זו התיאוריה הכי הגיונית. פרט המידע שהיוצרים מדברים עליו שכולנו פספסנו היה לדעתי משאית הזבל.
עכשיו תראו, יש תיאוריות נוספות אם כי הרבה פחות הגיוניות. האהובה עלי היא התיאוריה לפיה לשרלוק היה כפיל
הסיבה - הדמות שג'ון רואה מלמטה והשרלוק שמדבר בטלפון אינם עומדים באותו מקום ביחס לבניין שניצב מאחור. אני לא ארחיב את המילה כי פשוט חבל, אין מצב שזה מה שקרה.

תגובות? הערות לגבי חורים בניתוח? יש לכם הצעות יותר מטורפות? שתפו.

The LadyKiller

New member
בהחלט נשמע הגיוני.

מההתחלה אמרתי שאין שום מצב שהשיחה בין מולי לשרלוק אקראית, והיה לה תפקיד חשוב בזיוף מותו.
מופאט אמר פעם אחת למעלי הספוקלציות למיניהם "אתם מפספסים משהו", ואני עדיין חושבת שאנחנו מפספסים פרט *אחד* שבזכותו שרלוק הצליח לעשות את זה, שיגרום לכולנו ללכת לראות שוב את הפרק האחרון ולהגיד "זה?! זה מה שפספסנו?! מופאט, אתה רע אלינו"

את ממש השקעת ...

לגבי מכונית הזבל בצפייה השנייה של הפרק ראיתי אותה, בכל מקרה תשובות והסברים חלקיים נקבל בעונה הבאה... זה קליףהאונגר נהדר!

בעניין קונספרציות (כך הכותרת מרמזת) יש מספיק אמיתיות ומוכחות, אני ממש לא הולכת להתעסק יורת בעולמות דמיוניים של יצירות קולנעיות אהובות . שהכותבים יעשו את העבודה שלהם ואני אהנה ממנת הבידור
.

זה מזכיר לי את מקרה 'פרומיתאוס' הסרט, שאנשים כ"כ השקיעו בלתת הסברים כאשר נראה שאפילו הכותבים לא כ"כ טרחו ...

למעלה