You Tiao בנסיון נוסף (油条)

פנומן 72

New member
You Tiao בנסיון נוסף (油条)

אני לא מוותר בקלות וניסיתי להפיק לקחים מהפעם הראשונה שעשיתי את המקלות האלה ונכשלתי כישלון חרוץ, שזה היה שלשום בסה"כ... אז ההבדל היה שהחלטתי לעשות מהראש ובעיקר להחליף את אבקת האפיה באבקת סודה לשתיה. המצרכים: שני ספלים של קמח כפית שטוחה של שמרים, וכפית שטוחה של אבקת סודה, כפית שטוחה של מלח וכפית גדושה סוכר. ממלאים שלושת רבעי ספל מים ועוד רבע שמן. אופן ההכנה: את השמרים, הסודה, המלח והסוכר מפזרים בתוך קערת הקמח ומערבבים ואחר כך יוצקים את המים והשמן פנימה. מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד, מכסים את הקערה למשך כשעה. אם זה תפח - אז יצא יופי יופי. משמנים את הידיים, לוקחים חת'כת בצק, נותנים לה בצורת נקניקיה ומניחים בסיר שמן עמוק שכבר רותח. אני השתמשתי בשני ליטר שמן בסיר רחב. מי שרוצה לחסוך בשמן שיעשה בסיר יותר קטן אבל אז שלא יביא בצורת נקניקיה אלא בכדורים ... אחרי שזה יצא לשמחת החברה התברר שזה פאקינג ספינג' סיני. ואני אמרתי לה מראש שזה יהיה ספינג'. תאכלס זה יותר לחמניה אוורירית מאוד מאשר ספינג' שהוא סתם שמן מוצק ...

GnomeBubble

New member
גם שמרים וגם סודה?

מעניין, לא חשבתי על זה אף פעם. הייתי מנסה, אבל בזמן האחרון אני די נגעל רק מלחשוב על טיגון בשמן עמוק.

פנומן 72

New member
נשמע הזוי, נכון ?

ואחרי הכל היא עוד אומרת לי שזה לא התנפח כמו שצריך. מכניסים חתיכת בצק קטנה וצריך לצאת משהו כמו פריקסה גדול. הרבה אויר ספוג בשמן. אני אתן לקיבה שלי כמה שנים להתאושש...

guanyin

New member
מה זה ספינג'?

נשמע כאילו הכנת לחמניה טריפוליטאית. העיקר - יצא טעים? מרחת על זה ממרח שעועית אדומה ומלא
?

פנומן 72

New member
אוכלים את זה ככה

זה מרכיב בארוחת הבוקר הסינית. הם אוכלים את זה בד"כ עם חלב סויה או דייסה...

למעלה