Yom Ha'atzmaut

ronit gliksman

New member
Yom Ha'atzmaut

Hi, maybe you can help... I am in charge of the Yom Ha'atzmaut activitties for about 100 1st & 2nd graders (Hebrew School) I am thinking of stations and looking for some original ideas. I know it's early, but... Thanks, Ronit

Squad 55 Taylor

New member
רעיונות....

תנסי להכניס להם ציונות.... איך? שאלה טובה, אל תעשי להם היסטוריה כי הם ישתעממו ולא יהיה שום עניין צריך על דרך הפעלה משהו יצירתי, תיתני להם למשל כמה עיתונים, בעברית או אנגלית מה שהם קוראים, ותתני להם לצייר את איך שהם רואים את ישראל, אומנם זה משהו פסיכולוגי אבל אח"כ תוכלי להסביר אם זה נכון או לא... תנסי להחדיר להם וללמד אותם שמות של מנהיגים, של גיבורים, ילדים אוהבים את זה, תדברו על יצחק רבין ז"ל, אילן רמון ז"ל ועוד על גיבורים. מה שלא יהיה, אל תיכנסו למצב בארץ בדרך של וויכוח או פוליטיקה כי אז זה יהרוס לך את כל הרעיונות.... שיהיה בהצלחה!

sashkashurik

New member
אני לא יודעת איך אתם,

אבל אני פשוט לא מסוגלת לחגוג יום העצמאות (של ישראל!) ולא להיות בישראל. למה? אין לי מושג, נראה לי לא אמיתי לחגוג יום עצמאות של מדינה שלי ולא להיות בתוכה. זה כבר שנה שלישית ברציפות שאני כאן, ולא אחגוג........

iditbs

New member
../images/Emo104.gif דווקא חוגגים ומתגעגעים.

בשנה שעברה השתתפנו בפקניק ישראלי בפארק עם חומוס, פיתות, מנגל (כמובן!) וקישטנו את הסככה בבלונים כחול-לבן. היה פשוט מקסים. אנחנו תמיד עורכים לפחות ארוחת ערב משפחתית חגיגית לפעמים עם חברים ולפעמים בלי. לא יכולה בלי זה!

az ma

New member
האם את מודעת לפסטיבל יום העצמאות

שנערך בפארק בל.א.? מגיעים בערך 40-50,000 איש (ישראלים ויהודים אמריקאים). נאומים... מוזיקה/אמנים...ריקודי עם...דוכנים... הקיצר, שמח! שווה (לדעתי) להגיע גם ממכסיקו...

roy269

New member
ואם אתה לא מגיע מספיק מוקדם

אז גם החנייה שלך יוצאת בערך במכסיקו

לא יודעת איך יהיה השנה

גם עם התינוק והכל, אבל בשנים הקודמות היו חגיגות יום העצמאות בעיר בכל שנה, עם פלאפל ומוזיקה ובמה ומנגלים על הדשא... איזה כיף זה היה, המוני דגלים מתנופפים, ילדים רצים עם פטישים מפלסטיק... דוכני יצירה לילדים, זה היה תמיד כאילו להציץ לעולם אחר לכמה שעות. אני בכל יום עצמאות מרכיבה אחר כבוד את הדגל על האוטו, תולה בחלון עוד דגל, ומתגעגעת הביתה. זה מאז ומתמיד היה אחד החגים האהובים עליי ביותר. מה שאולי הכי חסר לי (אבל זה בטח כן יהיה כאן בג'רזי) אלו טקסי יום הזכרון והמעבר החד שבין יום הזכרון ליום העצמאות. הייתי יושבת ומקשיבה לגלגל"צ, עומדת בצפירות שנשמעו דרך המחשב... איזה יום מיוחד. ולמי שלא יודע, יום העצמאות השנה חל בשבעה במאי.

נסי את האתר המצורף

יש בו כמה רעיונות להפעלות ליום העצמאות. מן הסתם, לא כולם יתאימו לילדים שעליהם את מופקדת, אבל אולי תוכלי לקבל רעיונות ולגוון. עוד שלושה רעיונות: מילים מבולבלות, תפזורת מושגים וגם (אם רמת העברית של הילדים מאפשרת) לקחת את המלים "יום העצמאות" ולהוציא מהן כמה שיותר מלים.

iditbs

New member
תחנות

הנה כמה רעיונות: 1. הכנת כדורי שוקולד ישראלים: אפשר להכין את העיסה מראש - תלוי כמה זמן לרשותך, ובביקור בתחנה, על הילדים לגלגל, לטהול בקוקוס / בוטנים טחונים / סוכריות ולתקוע דגל זעיר (אפשר לקנות מוכנים בישראל או להכין כחלק מהמשימה, מקיסם וחתיכת נייר) אם את צריכה מתכון פני אליי. 2. פזל עם תמונת המפה של ישראל: אפשר להכין כמה פזלים בדרגות קושי שונות ועל הילדים יהיה להרכיב מן הקל אל הקשה. (מבטיחה לך שמזה הם בהחלט ילמדו) 3. ריקודי עם: אם יש חלל מבודד שיכול לשמש לתחנה, יש ריקודים באמת קלים (צדיק כתמר, הורה חדרה ועוד) 4. הטמנת פתק בכותל (מכינים כותל אחד ולכל תלמיד שמבקר בתחנה יש הזדמנות לכתוב ולקשט מכתב עם משאלה) 5. ארכיאולוגיה - מכיוון שישראל מאוד מיוחדת (לעומת ארה"ב) בנושא הזה, אפשר להכין לכל ילד/ קבוצה שקית עם חול, אבנים ושברים של כד קטן. עליהם למצוא את השברים ולהרכיבם. אפשר גם להכין עם הילדים את הכדים מראש ולהשתמש בהם למשימה. הייתי מבקשת מכולם לבוא בכחול ולבן, כמו בארץ זה בהחלט יתרום לאווירה עוד עצה אחרונה. יש בתפוז פורום מורים וחוץ מזה שרבים מהמשתתפים שם הם מורים מאוד איכותיים, יש להם מאגר קבצים מאוד מרשים. שווה לבדוק! בהצלחה

MASHY BOSTON

New member
תוספת קטנה לסעיף הראשון ../images/Emo60.gif

אני עשיתי עם ילדים בכתה א' יום בישול ובו 2 קבוצות הכינו כדורי שוקולד ו - 2 קבוצות הכינו סלט פירות.
אמנם זה לא היה ליום העצמאות אבל אפשר לקשר כל דבר לכל דבר ("ארץ זבת חלב ודבש"). אם את רוצה יש לי את המתכונים שהכנתי לילדים והם עבדו לפיהם (בתקווה שהעברית של הילדים שלך טובה וגם אם לא, תמיד אפשר לתרגם לאנגלית). בנוסף, יש לי כאן גם חוברת שלמה של פעילויות יצירה ליום העצמאות. עד כמה שאני זוכרת, יש בחוברת גם המון הצעות לסיפורים, שירים, פעילויות לפיתוח השפה וההבעה וכו'. אם את מעוניינת, שלחי מסר ואני אצלם לך את החוברת. קחי בחשבון שרק ביום שני אהיה ליד המחשב ואראה את המסר.

sh8

New member
יום העצמאות בבית ספר

את יכולה לארגן יום מגניב בו כל ילד מקבל דרכון איתו הוא "נכנס" לישראל. תצרי תחנות, כאשר כל תחנה היא עיר בישראל, ובכל עיר הם יקבלו מידע מסוים ויעשו איזושהי פעילות. אחת התחנות תהיה ירושלים-שם את יכולה לבנות כותל קטן מקופסאות, לצבוע אותו בחום, ולהדביק עשב וכל ילד כותב פתק ומכניס לתוך הקיר. אני עשיתי זאת עם תלמידי כיתה א', ואת הפתקים שלחתי עם חברה שבדיוק טסה לארץ, והיא שמה את הפתקים בכותל האמיתי. תחנה נוספת היא כמובן קיבוץ, שם אפשר לחלוב פרה ( ניתן להשתמש בכפפות) , לשתול עץ וכדומה תחנה נוספת אוהל בדואי, שם תאפו פיתות תחנה נוספת יכולה להיות ביקור בבסיס צבאי תחנת פלאפל בעיר ת"א ויצירת דגל ישראל וכו' אני בטוחה שהבנת את הרעיון. בכל תחנה הילדים מקבלים חתימה בתוך הדרכון. מקווה שעזרתי, בהצלחה!!!

Yaniv-DC

New member
היי רונית

אנחנו יצרנו "סדר יום העצמאות". ממש כמו ליל הסדר - יש ארוחה המורכבת מחומוס, זיתים, חמוצים, פיתות, תפוזים וכו', יש ארבע כוסות (מיים, מיצתפוזים, מיץ ענבים וחלב עם דבש), ויש צלחות מקושטות במגן דוד. יש לי חוברת עם "נוהל הסדר" לכיתות ד', השנה אני עורך אותה מחדש להתאמה לכיתות ו', אני יכול לשלוח לך את זה שתוכלי להתאים לכיתות א-ב. צרי איתי קשר במסרים או ב- [email protected]. שאי ברכה.

איזה רעיונות מגניבים יש פה

לפני שנה עשיתי הפעלה בבית ספר יהודי ליום העצמאות (כתות ב'-ד'). אמנם זה היה רק שלוש שעות אבל עשינו פרוייקט ציור דגלים - כל ילד צייר את דגל ישראל וצבע אותו, ואחר כך "הגרלנו" את הדגלים המצויירים בין הילדים וכל אחד היה צריך "לשפץ" או לקשט דגל של האחר. חוצמזה גם יצרנו דגל ענקי מהמון חתיכות נייר צבעוניות - בהתחלה הילדים קרעו ניירות בכחול ולבן להמון פיסות קטנות ואז מזה הרכבנו דגלך ענקי על רצפת הכתה. חוץ מזה עשינו פעילות של סיפורי יום העצמאות שבה כל ילד סיפר סיפור, בדיחה, זכרון, או קטע שקשור ליום העצמאות. הם היו צריכים להכין אותם בבית קודם. חלק הביאו סיפורים כתובים, חלק הקריאו שירים, חלק כתבו בעצמם, וילד אחד אפילו הביא את אבא שלו לספר על חגיגות החמישים שהיו בישראל כי הוא נכח בהן

למעלה