Ynet: טרשת נפוצה: הדור הבא של הטיפול במחלה

2amy

New member
Ynet: טרשת נפוצה: הדור הבא של הטיפול במחלה

טקפידרה כאמור אושרה בשנה האחרונה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי FDA, ורשות התרופות האירופאית (EMA), וכעת הוגשה לרישום גם בישראל. האישורים התבססו על היעילות והבטיחות שהוכיחה התרופה במחקרים בינלאומיים בטיפול בטרשת נפוצה.

הוגשה לרישום בישראל.

בריאות.

bali

New member
מנהל
תודה רבה על העדכון

אנחנו מחכים במתח לשמוע כאשר התרופה תיכנס לסל הבריאות ואנשים יוכלו להתחיל לקבל אותה כטיפול מונע, בתקווה שיהיה הכי מועיל שיש.

2amy

New member
והנה כתבה על ניסוי בתאי גזע

בתוכנית הטלויזיה של ד״ר אוז, מתארח רופא ממרכז ט״נ בניו יורק.
הם מדברים על ניסוי בתאי גזע.
אני עדיין לא ראיתי את זה. שמעתי ממי שמכירות את הרופא והמרכז שלו - שהניסוי נשמע מבטיח.
מצרפת קישור ל שני חלקים של התוכנית.
:) בריאות.

מממ, יום שישי אני אראה את הרופא שלי...
:)

bali

New member
מנהל
תודה רבה על המידע!

ובהצלחה אצל הרופא.
מקווה שתשמעי בשורות טובות ואם זה זמן לקבל החלטות, שהן יהיו קלות ומוצלחות

דומיק

New member
נדמה לי שאת גרה בארה"ב?

Tecfidera מאושרת לשימוש בארצות הברית, ורופאים רושמים אותה לחולים (אני עדות מוצלחת לזה :). אם את שוקלת שינוי בתרופה, זה יכול להיות רעיון טוב. כמובן בהתייעצות עם רופא.

2amy

New member
תודה על התגובות -

תודה bali על האיחולים.
הבוקר הרופא התקשר להגיד שאני חיובית ל JC Virus.
וה MRI נראה טוב. אין שינוי ואין פעילות. אז לא משנים תרופה בשלב הזה.
הוא גם לא צריך לראות אותי ביום שישי - אלה בעוד 3 חדשים.
(חח, לדעתי הוא התקשר מחופשה בקריביים, לא בא לו לחזור לניו יורק הקפואה... נתראה באביב... סתם.)
הוא יודע שאני מסתדרת טוב עם הקופקסון, בלי תופעות לוואי ולא מפריע לי להזריק בינתיים.)
נפלט לו משהו כמו שיש תרופה חדשה בדרך. בשנה הקרובה. לא רצה אפילו לרמוז מה השם בניסוי.
חיפשתי בגוגל אם יש כעת משהו בניסוי או בדרך, ולא מצאתי כלום.
.
עכשו, לקראת סוף השנה, כל מיני חברות תרופות עושות פגישות - הרצאות ושימור לקוחות...
טבע השקיעה באחלה ארוחות ערב עם הרצאות של רופאים המתמחים בט״נ מבתי חולים שונים בניו יורק.
האיכות של המידע היתה יותר תלויה בקהל. כי הרופאים היו עם המון כוונות טובות להסביר ולענות על שאלות.
גם אם לא למדתי הרבה - תמיד היה משהו מעניין - או כיוון למחשבה.

לגבי טקפידרה - לפני כשבועיים הזמינו אותי להרצאה מטעם ועל התרופה.
שם הכרתי משהי שמאובחנת כבר הרבה שנים. היא במצב פיזי מעולה. וספרה לי על קבוצת נשים - Profecional Women -
זו קבוצה סגורה שנפגשת כל חודש במרכז לטרשת MS Society . נשים עם ט״נ שעובדות בתפקידים בכירים.
יש להן גישה לשורה הראשונה של הרופאים. באמריקה הכסף קובע את רמת הטיפול (במקרה שלי מזל ולדעת להסתדר).
הרופא שמתראיין אצל ד״ר אוז הוא הכי יקר. יש לו מרכז פרטי למחקר ולטיפול בעשירים מכל העולם. ובמקרה הרופא שלי עובד במרכז הזה. אז כשאראה אותו אשאל על הניסוי בתאי הגזע שהוא בטח יודע ממידע פנימי.
כמובן שאשתף כאן אם יהיה משהו מעניין.

הו, אני רואה שכתבתי הרבה וקצת מבולבל. היה יום ארוך ואני מותשת.
אנסה מחר לכתוב על כמה דברים מעניינים ומה שלדעתי עוזר לי.
ובינתיים, הדבר שכל הרופאים מסכימים וממליצים זה ויטמין D - כולם המליצו על התוסף.
ואפילו רופאה אחת ענתה לשאלה על איך להנמיך את הסיכוי שבני משפחה גם יקבלו ט״נ - להקפיד על ה D - אבל לא להגזים - זה על בסיס שומן, ויכול להצטבר בגוף (בניגוד ל B בסיס מים ומופרש החוצה).

בינתיים
,
בריאות

bali

New member
מנהל
תודה רבה על העדכון וסליחה שפספסתי אותו

העיקר שתרגישי טוב, ואם את מסתדרת עם הקופקסון, זה מצויין.

אצלנו נכנסו היום לסל הבריאות הטקפידרה ואומג'יו (לא שמעתי על האומג'יו אף פעם). הגילניה נשארה רק לקו שני לצערנו. כל התרופות הללו בכדורים.

אם יש משהו נוסף בקנה, מצויין.

תעדכני כשתשמעי על משהו חדש ומעניין.

ובינתיים המון בריאות!

למעלה