YIRGACHEFFE ב-25 ש"ח לק"ג!

knappertsbusch

New member
YIRGACHEFFE ב-25 ש"ח לק"ג!../images/Emo2.gif

הגיע ביום שישי האחרון לאותה חנות אתיופית שגילה בעל הניק johnnyfiamma. מחנה יהודה, ירושלים, השוק הסגור, סמטה שנייה מכיוון אגריפס, קרוב לבית הקפה. לא, זאת לא טעות. לא במחיר ולא בקפה. אם יש סוג שאי אפשר לטעות בו, זה הייִרגָקֶפֶה - הפולים הכי קטנים שיש מלבד רובוסטה, קשים מאוד, בצבע ירוק-בקבוק עם גוון כחלחל. קליתי רק אתמול, כך שייתכן עוד שינוי בטעם, אבל כבר עכשיו יש לפולים הלא-טחונים ניחוח מתקתק אופייני. הטעם? גוף כמעט לא קיים, מעט חמצמץ, טעים מאוד ובעל ארומה/ניחוח ללא תחרות - בעיקר של דבש ופרחים. הייתי מגדיר את הקפה הזה כ"מעולה" גם אם הוא היה עולה 75 ש"ח לק"ג, אבל בחייאת... 25? 25?!? אני רץ לקנות 4 ק"ג מחר, בלי למצמץ. - - - - - - - כמובן שכדאי, או כמעט חובה, לשדך אותו לקפה בעל גוף בתערובת - ברזיל, למשל. זאת גם המלצת המוכר. באותה חנות יש גם "הונדורס" כל שהוא ב-22 ש"ח לק"ג, אבל הוא לא כל כך ראוי לשתייה, ומכיל יותר מדי דפקטים - בעיקר פולים מפירות לא בשלים, שגורמים לחמיצות מעצבנת.

JohnnyFiamma

New member
רגע! חכה לי! אני בא! |בריצה|

אחחח.... איזה כיף להיות ירושלמי... (ולגור מטר מהשוק...)

חומר למחשבה.

ירגשיף שנמכר ב-75 שקלים (לכשיגיע סוף סוף),נמכר ב-25 שקלים בחנות האתיופית,אני יודע שבנצרת מוכרים הונדורס ברזיל קולומביה וקניה ב-22 ש"ח לק"ג,בעוד שבחנויות "נחשבות"מחירם כפול ומכופל,האם זה אומר שאנחנו פראיירים שרק מתחלפים ?,סתם חומר למחשבה. אגב,אני מוכן לקבל ממך ירגשיף במחיר הנ"ל (4-5 ק"ג),ולשלוח אליך שליח (עם המחיר שתנקוב) שיאסוף את זה ממך עבורי

mr dish

New member
תתפלאו עד כמה מחירי הקפה הירוק זולים ביחס

למה שאתם יודעים....
אולי יהיו כמה חדשות טובות גם בכיוון זה.

knappertsbusch

New member
סמטת השזיף

מכיוון שזאת החנות האתיופית היחידה בסמטה הזאת (שבתוך השוק המקורה) לא יהיה קשה לזהות. אם עדיין מתקשים, אפשר לחפש את "בית הקפה שנמצא בתוך השוק המקורה" שגם את שמו אינני מכיר - זה באותה סמטה.

למעלה