Yes

Yes

מצאתי הקלטה טובה של הופעת הלהקה מתאריך 1978/10/28. ההופעה התקיימה בלונדון, בריטניה, ונמצאת ביו טיוב להאזנה
.
אזהרה, זה למכורים לדבר בלבד. כי ההופעה ארוכה - שעתיים ו- 4 דקות בקרוב.

arieltr

New member
ooh Yes baby

יופי של הופעה. רצף עשרים הדקות של FISH פרפצ'ואל צ'יינג' ו-SOON הסבו עונג רב כאן.
ולעומת זאת חייב לומר, האמת די הופתעתי מהכמות. לפני שלחצתי על הלינק חשבתי ל(טימ)תומי, שעתיים? זה הכל? וואלה רק קלוז טו דע אדג' צריך להיות שעה וחצי לבדו בהופעה. אף פעם לא הבנתי איך הם צולחים אותו בפחות. אבל אני מתעסק בתפל כנראה.

אבל אבל - ובעקבות אבחנה רנדומלית לאורך השנים כאן - השאלה שבאמת מעניינת ונדושה לחלוטין היא כדלקמן:
אז האם YES היא המועדפת שלך מדינוזאורי הפרוג?
משום מה תמיד היה נדמה לי שחולשתך (הבריאה לגמרי) לשלישיית אנדרסון-סקוואיר-האויי גוברת על כל שאר הדינוזאורים שבסביבה זו. כלומר על פני, נניח, גבריאל-בנקס-האקט או האחים למדרשת שולמן או פריפ והעבדים...
האם לאורך שנות האזנותיך הרבות הצלחת לייצר החלטה ברורה בעניין מהותי זה?

טוב, נו; זה עיניין של מצב רוח.
כאשר הוא מרומם או פיוטי ואופטימי אז Yes, או רנסאנס
כאשר הוא מנלכולי, אז הקרימזונים או ויאט (או המודי בלוז - בהקשר לשירשור אחר כאן),
לפעמים חבורת גבריאל והאקט תופסת אותי באוזניים,
לפעמים קנזאס. לפעמים רוצים לתת בראש, אז ראש.

סיילינג אינגלנד וקלאסיק היו אלבומי הפרוג הראשונים שקניתי, ולכן הכי הרבה התחברתי ללהקות יס וג'נסיס
ואת יס (עד טורמטו כולל) אהבתי הכי הרבה לאורך השנים.

לג'נטל גיינט נחשפתי רק אחרי שקראתי עליהם בבלוג של ברייטמן,
לסטראבס נחשפתי בעיקבות מאמרים של יקי.
כנ"ל לגבי הלהקות האחרות בג'אנר או הלהקות החדשות יחסית (פלאור קינגס, דרים, מריליון וכו').
על הרבה המלצות למוסיקה טובה אני חייב תודה לכם ידידי באינטרנט, בין אם פגשתי אתכם או לא: בין היתר, ברייטמן, יקי, שני האיילים, מיכה, עמלי, אריק חייט ז"ל, נורית ויואל.
לגנוב, אני חייב תודה מיוחדת, שהרי הוא יסד את פורום אגדות רוק בתפוז.

לגבי ה- פרפצ'ואל צ'יינג'בלינק, שמע הוא לטעמי אולי הפסגה בהופעה של ההרכב שמופיע שם, עם צליל או גישה בלוזי/ת, לא נשכח שביל בורפורד (הג'אזיסט) בשנת 78 היה בהמתנה או בהכנה לדסיפלין אצל פריפ.

את השיר הבא בלינק אני מקדיש למי שכבר לא איתנו.

oren29at

New member
אנצל את ההזדמנות לשאול (ולא רק אותך)

קצת יותר למטה, בדיון אחר, דיברתי על 2-3 אלבומי חובה לכל אמן. אפשר, אולי לנסות ולזקק את זה עוד יותר עבור ז'אנר הפרוגרסיב: מהו אלבום הפרוגרסיב האחד (ואחד בלבד) עליו היו אנשים ממליצים לאנשים אחרים שלא מכירים פרוגרסיב בכלל?
&nbsp
זה משחק קצת אכזרי, אבל הוא יכול להתברר כמעניין מאד. אולי שווה לפתוח שרשור רק עבור זה. מה דעתכם?

זיקןקי די פרוג...

מן הסתם אין דה קורט, אבל הוא מושפע חזק מפסיכדליה ושייך לתחילת הדרך, אז אולי עדיף שלא?

לכן, הזוכה הוא האלבום הזה:

tzvika321

New member
יש פה כמה נקודות שצריך לקחת בחשבון

ראשית, ההמלצה מתבצעת היום, מה שאומר שצריך לנכות את כל אלבומי הפרוג שלא שרדו את מבחן הזמן.
מהרשימה הקצרה שנותרה לאחר המיון דלעיל, צריך לבחור את אלו שיכולים להתאים למי שלא מכיר פרוג בכלל. אם נניח שאנחנו לא רוצים להבהיל אותו עם אלבומים יומרניים עם ליריקה חסרת כיסוי, מפלי קלידים ברוחב מפלי הניאגרה אבל עם זרימה של מפל התנור בקיץ של שנת בצורת, סולואי גיטרה שמטרתם היחידה היא לומר היי, אני יודע לעשות סולואים ממש ארוכים - הרשימה ממש מתקצרת.
ולאחר הקדמה זו, אין לי ספק שהאלבום המתאים ביותר הוא האלבום שמכיל את השיר מספר 2 ברשימת השירים הכי טובים שנכתבו אי פעם.

אלבום הפרוג המומלץ שלי ואני לוקח בחשבון נקודה אחת בלבד

זה שהייתי לוקח אותו לאי בודד. אין על האלבום הראשון שלהם. הורס אותי כל פעם מחדש.

כידוע אין באלבום גיטרות, לכן זה מרשים במיוחד שאפשר להוציא אלבום מרשים כל כך (עד כדי כך שהוא מומלץ כאלבום מייצג) וזה בעולם הרוק, וללא גיטרות.
&nbsp

Pierrot Lunaire

אלבום בכורה מופתי מ 1974 ללהקה האיטלקית. שנתיים אחרי יצא להם עוד אלבום שנחשב ליותר טוב אבל משהו בצליל הבארוקי של האלבום הראשון גרם לי לאהוב אותו יותר מכל אלבום פרוג שאני יכול להעלות על הדעת. לקחת לאי בודד למרות שיש אלבומים יותר טובים או מרשימים.

arieltr

New member
וואו, פשוט פנטסטי דונלד

כשניסיתי את ארץ המגף, אישית, יצאתי קצת מאוכזב מהבשר האיטלקי ה'קלאסי'. יענו BANCO, PFM, LE ORME זה לא היה זה מבחינתי. יש לחבורות האלה אלבומים טובים סה"כ ומדובר במוסיקאים משובחים ללא ספק, אבל זכור לי שהיה קשה לי למצוא משהו שירדוף אותי גם אחרי שסגרתי את המוסיקה. יכול להיות שהיות והגעתי אליהם אחרי צלילה ממושכת בקראוט אז הסטנדרט שהגרמנים הציבו לנגד עיני היה גבוה מדי. יכול להיות גם שהאלמנט הפסיכדלי הכל כך מושרש בקראוט באמת עושה את ההבדל.

לכן מאוד הופתעתי ששמעתי עכשיו את הבכורה שהבאת של Pierrot Lunaire.
מאוד low key ביחס למה שציפיתי, וזה כל כך יפהיפה שאין מה לומר. נהדר שהם בחרו להניח את כל ההלחנות הסימפוניסטיות ולרסן אותן לטובת משהו קצת אחר. אני חושב בביטחה שלפני שנה או משהו ראיתי את העטיפה הזו באחת החנויות כאן והייתי מאוד בטוח שמדובר בכלל בלהקה צרפתית...

מאוד שונה מהאלבום המצויין של רוזנבאך ובהחלט שווה להוסיף לצד האיטלקי מבחינתי.

למעלה