Yes - Yes

RamiSun

New member
Yes - Yes

במסגרת הריינוזיציה של אוסף ה- YES שלי, היום רכשתי את האלבום הראשון שלהם מ-1969 רי-מאסטר של RHINO , ואני פשוט מתמוגג, הרבה זמן...18 שנה בערך? לא שמעתי את האלבום ללא העיוותים והצלקות על הסרטים שמהם ערכו את הדיסק בזמנו. איזה כייף לשמוע את Survival כמו שצריך. ואת כל משחקי האורגן ב- Harold Land אם יש אלוהים......קוראים לו ללא ספק RHINO .

epitaph

New member
מכיר...

למעשה גם לי יש את ההוצאה של RHINO אבל מעולם לא שמעתי את ההוצאה הקודמת ככה שאני לא יכול להשוות. חוץ מהשירים שהזכרת כדאי גם להזכיר את I See You ואת Looking Around הם למעשה השירים האהובים עליי באלבום יחד עם Harold Land...

וינסנטי

New member
אני לא מכיר...

מה ההרכב שלהם בכלל באלבום הזה? ואיזה סגנון? פסיכדלי?

מורנא007

New member
Yes - Yes

סגנון - פסיכדלי הרכב:
Jon Anderson: Vocals Chris Squire: Bass and vocals Tony Kaye: Keyboards Bill Bruford: Drums Peter Banks: Guitars​

RamiSun

New member
הייתי מוסיף

שיש בו ניצני יס... הרבה רעיונות, שבאלבומים המאוחרים יותר יבשילו, ויש 2 קטעים לפחות שממש גובלים בפרוג Harold Land - Survival

pinnacle

New member
../images/Emo49.gifרמי, הגיע הזמן

יש לי אותו ברימסטר ישן יחסית משנות ה-90 : Digitally Remastered By Joe Gastwirt At Ocean View Digital אלבום מצויין מהתקופה של טרום סטיב האקט וריק וייקמן. פיטר בנקס (אין שום קשר לטוני בנקס) וטוני קיי עושים עבודה מצויינת, וביל ברופורד שחשב באותה תקופה ש-YES היא להקת ג'אז, נשמע בהתאם בעיקר ב-I See You . האלבום הבא שלהם: Time And A Word עם אותו ההרכב מומלץ מאוד לא פחות מקודמו, בו שילבו תזמורת עם הרבה כלי נשיפה. ההיכרות הראשונה שלי עם להקת YES נערכה לפני 8 שנים כשקניתי את אלבום האוסף YESTERDAYS המכיל 2 שירים מהאלבום הראשון,5 מהאלבום השני ופותח אותו החידוש ל-AMERICA של פול סיימון. שמעתי בזמנו את הדיסק המון פעמים, וכך למדתי לאהוב את YES של תקופת הטרום פרוג המובהק של 1971 ואילך שאותה הכרתי מאוחר יותר! נ.ב. רציתי להגיב כבר אתמול להודעתך, אבל הייתי עייף מדי לכתיבה/הקלדה, לכן הגבתי היום להודעה המקורית שלך ולא להמשך הדיון באשכול! אמרו כו ל-YES.

RamiSun

New member
אגב

אתה מכיר את קרירת הסולו של פיטר בנקס? יש שם משהו מעניין?

pinnacle

New member
../images/Emo91.gifנסה את להקת FLASH

פיטר בנקס פרש מ-YES לאחר 2 אלבומים, טוני קיי המשיך ל-The YES Album עד שפוטר מהלהקה. אז חבר לפיטר בנקס ויחדיו הקימו את FLASH, אשר הוציאו 3 אלבומים בשנים 1972-1973. בלינק מ-PROGARCHIVES יש MP3 להורדה. נשמע דומה ל-YES המוקדמת במידה מסויימת, הסולן קולין קרטר מזכיר לי את ג'ורג' האריסון וזמרים נוספים מאותה תקופה. מומלץ!

רמי לגבי FLASH

תשמע אני מכיר שלושה אלבומים שלהם ממש טוב ואני אומר לך אל תבנה עליהם. אני בתור חובב יס גיליתי אותם לפני כמה שנים ועטתי עליהם בהתלהבות,מהר מאוד זה שיעמם אותי כי לדעתי זה יותר מידיי יס עם הרבה פחות יס(אם אתה מבין למה אני מתכוון),כלומר,זה חוזר על הנוסחא של יס בלי הרבה מקוריות וגם חסר שם הרבה מהקסם של יס. אם בכל זאת תרצה להתרשם לעומק תוריד שני אלבומים שלהם FLASH - FLASH FLASH - OUT OF OUR HANDS האלבומים הללו(למעשה אפילו רק הראשון שנחשב לטוב ביותר שלהם),הם מספיקים כדי להתרשם.

RamiSun

New member
איזה משפט.

"יותר מידיי יס עם הרבה פחות יס" - משפט גדול!!!!
ובתור יסניק ותיק, אני בהחלט מבין למה אתה מתכוון. אבל אני אבדוק אותם. תודה.

pinnacle

New member
האלבום הראשון והשלישי של FLASH

יצאו על דיסק אחד ב-2003, הנה הקישור. המלצה נוספת שאולי אתה כבר מכיר היא להקה אמריקאית YEZDA URFA

אני מכיר את ההוצאה החדשה של

FLASH היא משתלמת למי שאהב אותם,אני לא מתלהב מהם. לגבי יוזדה יורפה-גם הוא אלבום סתמי לטעמי(ואני נראה לי במיעוט פה,כי אני יודע שהמון מתלהבים ממנו),יותר מידיי יס בלי הרבה מקוריות. לי יש בעיה עם להקות שמושפעות עד כדי כך שהן לא מביאות משהו משלהם, זה פשוט נראה לי מאוס וחוזר על עצמו,בשביל זה יש לי את יס המקוריים והמיוחדים שלא הרבה מאלה שמושפעים מהם עולים עליהם.

מורנא007

New member
Yezda Urfa

קצת יותר ג'אז מיס אבל יש דמיון. ישנן עוד להקות דמויות יס כמו You and I ההונגרית.

אגב רמי אם אתה רוצה אלבום מעניין

בסגנון יס אבל קצת שונה-אלבום טוב מאוד לדעתי כדי לך ללכת על: NEKTAR - A TAB IN THE OCEAN הרבה יותר טוב מ-FLASH לדעתי,אם אתה לא מכיר נסה אותו.

למעלה