Yes -Tales From Topographic Oceans

rona89

New member
Yes -Tales From Topographic Oceans

קניתי את האלבום בעקבות המאמר (תודה!) "או שיגידו לך שהוא גאונות מבריקה או זבל משעמם ונמרח." למרות שעוד לא הבנתי את כל המשמעות - הליריקה של יס לא הכי מובנת לי אני בוחרת בגאונות מבריקה!!

XCLASS

New member
אלבום מצוין מבחינה מוסיקלית

אני לא התייחסתי כל כך למילים שלו (כמו שג'ון אנדרסון לא מתייחס בדרך כלל למילים של עצמו...) אבל המוסיקה מדהימה אומנם יש חלקים מיותרים שאפשר לקצץ וזה קשה מאוד לשמוע אותו ברצף.. אבל כל חלק בנפרד מצוין. חוץ מזה עיצבן אותי שהוא נמכר בשני דיסקים ולוקחים עליו 120 ש"ח במקום לדחוס הכל לדיסק אחד...

tales

אלבום גדול, אפשר לומר שכרגע זה האלבום המועדף עליי ברוק המתקדם. כל קטע מעולה בפני עצמו, במיוחד הראשון והשני. אני לא מסכים עם מרבית הביקורות, לקצץ פה, לקצץ שם, בעיני זה אלבום מעולה, אולי זה נכון שקשה לשמוע אותו ברצף בגלל אורכו, אבל הוא שווה את ההשקעה של הזמן. לגבי הליריקה- גם אני לא בדיוק התעמקתי עד כה במילים ובמשמעות שלהן, אבל להגיד שלג'ון אנדרסון לא איכפת מהמילים זו טעות. מספיק לקרוא בחוברת המצורפת לדיסק את הפתיח שהוא כתב, כדי להבין שחשבו על כל מילה באלבום זה. לגבי המחיר, אני קניתי אותו באילת ב70 ש"ח בלבד :)

XCLASS

New member
כן הקטעים הראשון והשני מצוינים

מבחינת המילים:גם אני ראיתי את החוברת ונראה שאנדרסון השקיע מאמצים בגיבוש הקונספט והמילים אבל בד"כ ממה שאני ידוע המילים לא בדיוק חשובות לו... ויותר חשובה לו השירה של המילים מאשר המשמעות שלהם. (דרך אגב אחלה מחיר)

RamiSun

New member
והשלישי והרביעי גם מצויינים

אני חושב שלג'ון אנדרסון חשובים המילים אבל הכתיבה שלו היא אסוציטיבית וטסה ממקום למקום עקב כך.

גם השלישי והרביעי

המילים של אנדרסון בשאר האלבומים אולי אסוציאטיביות, ולא ממוקדת, אבל שאר האלבומים אינם אלבומי קונספט. אם אתה מחליט על אלבום קונספט ומכליל בו מילים, חייב להיות קשר ביניהן

למעלה