YES הראשון

YES הראשון

שלום אני חדש פה אבל קורא הרבה זמן רציתי לדעת מה אתם חושבים על האלבום הראשון של יס אני מאד אוהב אותו אבל יש לי חבר שאומר שהדיסק לא שווה את הפלסטיק (עזבו את זה שהדיסק שרוט וגם החבר). רציתי גם את דעתו של מר ברייטמן שאני מאד מעריך ומכבד ומנהל הפורום אם אפשר הבנתי שהוא מאד אוהב את יס.

Nadavcat

New member
הראשון והשני

של ייס, הם אלבומים לא רעים, אבל גם לא סגורים על עצמם. הלהקה עוד לא מצאה את עצמה, את הסאונד שלה, וגם ללא סטיב האו (למרות שבאנקס לא גיטריסט רע) לדעתי רק ב The Yes Album הם מתחילים למצוא את עצמם (ברוב האלבום) אבל. עדיין, אלבומים לא רעים.

MajorWinters

New member
בחצי הרראשון של יס אלבום....

בחצי השני הם כאילו "טוב... יש לנו לו"ז עמוס חייבים להשלים אלבום"

RamiSun

New member
חחחחח

טוב Yes - Album הוא בהחלט האלבום הראשון של יס המגובשת, עדיין בלי וויקמאן אבל כבר עם האו, והלהקה כבר יודעת כנראה מה היא רוצה.... הצד הראשון כמו שאמרו מעולה ואילו השני (רצועות 4 5 6 בדיסק) חלש יותר. Yours is no Disgrace הוא אחד השירים האהובים עלי של יס. בקיצור אלבום חובה.

רגע, לא הבנתי

אתה אומר שזה התקליט הראשון שיס מגובשת בו, אבל שמעתי את tales of topographic oceans והוא לא נשמע לי מגובש בכלל- החבר שלי טוען שהוא הרבה יותר טוב מהיס אלבום, מה אתם חושבים?

Nadavcat

New member
Tales

הוא אלבום מאד מוזר... מאד דומה לחומר סולו של ג'ון אנדרסון הסולן. הוא אלבום מגובש מאד... אבל לכיוון מאד מאד שונה ממה שייס עושים בדרך כלל. זה כבר עניין של טעם בלבד. אני לא יודע איזה מהשניים יותר טוב (ייס אלבום או Tales)

RamiSun

New member
אני חולק עליך...

Tales הוא אלבום יס טיפוסי, בכלל אני חושב שתקופת השיא של יס, בה היא הכי מגובשת, היא התקופה של שלושת האלבומים , Close To - Tales - Relayer ואפשר להוסיף גם את Fragile ו- Going For The One במעטפת.... בסך הכל אם חושבים על זה, כל אלבום של יס הוא מוזר, לא?

Nadavcat

New member
נכון, אמרתי ש-

בTales הם בהחלט מגובשים... אבל, האם לדעתך אפשר להכניס את Tales לאותו סגנון מוזיקה שיש בFragile, Close to, Going For, ו- Relayer ??? לדעתי הוא ממש ממש שונה מהנ"ל.

מורנא007

New member
לדעתי כן (לרוב)

אומנם היצירה ארוכה יותר. Fragile והצד הראשון של Going for the one - לא, כי היצירות קצרות בהרבה.

JohnPaul

New member
זה מזכיר לי

למה בתקופת 90125 הם החזירו את טוני קיי??? סתם קלידן גרוע אני לא מבין בשביל מה הם החזירו אותו...הם לא מצאו קלידנים בעולם?

RamiSun

New member
זה דווקא ברור

טרוור רבין הוא מולטי-אינסטרומנט כזה... ובהקלטות למעשה היה גם הקלידן. נראה לי שהם חשבו שזה לא יהיה בריא שיהיה לידו קלידן דומיננטי. בכלל נראה לי שיס בתקופת 90125 היתה מין טרוור רבין בנד יותר מאשר להקה ממש.

JohnPaul

New member
כן, ההשפעה שלו הייתה חזקה מדי

שילך לעזאזל, סתם דרום-אפריקקי שלא משתווה לרגע לסטיב האו. בקשר לאלבומים של יס, באמת יס אלבום הוא כבר יותר מגובש, ומה שמיוחד בטיילס זה שיש בו שימוש נרחב יותר של מוגים, אבל רגעי שיא מעטים... לא משתווה בשלמות לפרג'ייל, קלוז טו דה אדג' וגם רילייר.

RamiSun

New member
דעתי,

אני לא חושב ש-2 האלבומים של יס מתקרבים מבחינת הרמה לחומר שהגיע מ"יס אלבום" והלאה... אני גם אוהב את האלבומים אבל אני יותר רואה אותם כמעין פריט היסטורי וביוגרפי של הלהקה... די נחמד לראות את התתפתחות שלהם, מלהקת ילדי פרחים (מתוחכמת ולא שגרתית אומנם), לפרוג הסימפוני. מבחינה מוזיקאלית אין שם לא את וויקמאן ולא את האו, אבל יש שם את אנדרסון ברופורד וסקוויר, בתחילת דרכם, וזה נחמד. מה שכן הסאונד זוועתי למרות כל המאמצים לשפר אותו שם. עצוב שמכל הלהקות דווקא יס שאני מאוד אוהב, לא שמרה על המדיות כמו שצריך. לדוגמא ב-Survival אפשר ממש לשמוע את עיוותי מזג האוויר על הסרט המקורי , משהו כזה.

למעלה