yaronfg מה שלום אלת המסטיק?

yaronfg

New member
קשה לי לומר...

קודם כל תודה על ההתענינות. בסופו של דבר לא ביצעתי שום צעד דרסטי. קצת גיזום עלים אבל לא יותר מזה. בימים האחרונים יש לא מעט צימוח חדש. העץ כללית לא נראה כאילו הוא על סף מוות. יש הרבה עלווה ירוקה ואין התייבשות או סימפטום אחר למעט צורת העלים שלא נראית לי טבעית. גם הצימוח החדש מניב עלים עם אותה צורה שתיארתי: העלעלים אינם ישרים אלא גליים וברובם מקופלים כלפי פנים. למרות זאת חלק מהם נראים סביר. נראה לי שאני לא אנקוט בשלב זה בצעד דרסטי כזה או אחר ואמתין כדי לראות מה קורה. אולי לקראת הסתיו אשקול טיפום שורשים. מה אתה אומר?

minigan

New member
לצערי התופעה מאד נפוצה

סלסולי עלים באלת מסטיק מאד נפוצים בשנים האחרונות. גם בצמחי גן לא רק בבונסאי. בדרך כלל רק בעלים הצעירים. האלה הינה צמח מאד חזק ועמיד. מאחר ובלאו הכי קוטמים לבונסאי את הקצוות באופן שוטף לא בטוח שצריך לנקוט בפעולות נוספות אלא אם מראהו ומצבו הכללי מתדרדר. ממליץ לחכות עם גיזום השורשים לאביב. במידה ותרצה לנקוט בפעולת הדברה, מנסיוני טיפול משולב של הגמעה בקונפידור וריסוס בסיסטאן פותרים את הבעיה למספר חודשים. ניתן גם להסיר את כל העלים בבת-אחת ולרענן את מראה הצמח במקביל (או לא) להדברה. בהצלחה

yaronfg

New member
תופעה נפוצה

היי, אתה אומר שהתופעה נפוצה ודיברת על הגמעה בקונפידור. ממה נובעת התופעה? קונפידור משמש להדברת מזיקים חיים, לא? האם מדובר באמת באיזושהיא פטרייה או מחלת שורש? אם כן, אז במה יעזרו קונפידור או סיסטאן?

minigan

New member
לימוד נהיגה בהתכתבות...

עד שלא אראה (ואריח) את הצמח במו עיני איני יכול לקבוע שום דיאגנוזה בבטחון. עיקר הבעיות שנתקלתי בהם באלת המסטיק הינם קמחון וכנימות. שניהם גורמים לסלסול ועוות עלים צעירים. כמובן שעלה צעיר שהתעוות נותר כזה בבגרותו אם לא מסירים אותו. קונפידור וסיסטאן הינם חומרים סיסטמיים הניתנים בריכוזים מאד נמוכים ולמעשה "מחסנים" את הצמח. חומרים סיסטמיים שנקלטים על ידי הצמח בהגמעה (קונפידור) או בריסוס (סיסטאן) נעים בתוך מערכת (סיסטם=סיסטמי) ההובלה הפנימית של הצמח וכך מגיעים לכל אברי הצמח. פעילותם מתמשכת מספר חודשים! קונפידור פוגע בכל מזיק המוצץ את מוהל הצמח (בדרך כלל כנימות). סיסטאן פועל נגד פטריות (כגון הקימחון) הנטפלות לחלקים על-קרקעיים של הצמח (בדרך כלל לעלים). מחלות שורש (להבדיל ממזיקי שורש)נגרמות על ידי פטריות שנטפלות לשורשים וגורמות לרקבון (רטוב או יבש) ובהמשך אף לנבילת הצמח. כאן נכנס לפעולה חוש הריח המאפשר לעיתים לזהות ריקבון בשורשים. למיטב ידיעתי סיסטאן אינו יעיל נגד מחלות שורש. להבנתי, הסימפטומים שתארת אינם מצביעים על בעיה בשורשים.

למעלה