YAMHAH TDM850

TheFinalCut

New member
לא מדובר כלל על זווית בין הציל´,

אלא על זווית ההטייה של הצילינדרים - דהיינו הזווית שבין הצילינדר לבלוק המנוע, בכל מקרה כל זאת אם הבנתי נכונה. הצילינדרים מוטים קדימה - כלפי הפרונט של האופנוע, בזווית של 85 מעלות.

סקנייה ? באמת ?

מנוע הKLE הוא כמו מנוע הTDM ??? נכון , שניהם טווינים אבל כמו שתמיר רשם (ובצדק) הצילנדר (בTDM) מוטה קדימה בזווית מסוימת במנוע הV כלפי הצילנדר האחר (ולא זוית ההטייה קדימה ,תמיר , כי אז מה הייתה נקודת ההתיחחסות ?) ואלי ..אולי אני בכלל טועה..? מישהוא רוצה לתת תשובה רצינית ומקצועית יותר לגבי אופן סידור הצילנדרים במנוע V ? ובטריפל ? למיטב הבנתי , טווין רגיל (כמו הKLE - סקנייה ) , בנוי כמו מנוע 4 צילנדרים רגיל (UJM?) רק עם 2 צילנדרים פחות..(באופן כללי כמובן..)

כרובי....

זוית ההטייה היא הזוית שמוטים הצילינדרים קדימה ביחס לאנך לקרקע !!! במנועים רגילים, כמו שלך, כמו ב-GS, הצילינדרים עומדים מאונך לרצפה כמעט לגמרי, במנוע כמו ה-TDM או כמו שלי, הצילינדרים עומדים במקביל האחד לשני...ממש מקבילים אבל כל ה"מנוע" (בלוק הצילינדרים) מוטה קדימה בזוית כל שהיא... במנוע V הצילינדרים אינם עומדים האחד מקביל לשני.... אלא אם תעביר ציר לאורך הצילינדר, אז בין שני הצירים תקבל זוית שבד"כ זהה או קרובה ל-90 מעלות (בניגוד למנוע "הרגיל" שבו הצירים מקבילים ואין זוית ביניהם)... ראה מקרה ויראגו- הארלי. במנוע בוקסר, כדוגמת BMW, הצילינדרים כלל לא עומדים אלא שוכבים כשהם מפנים את ה"תחת" שלהם אחד כלפי השני, כלומר הם הבוכנות עובדות האחת מול השניה. אם כך המנוע של ה-TDM הוא טוויני לחלוטין, אבל הוא מוטה קדימה, זה הכל.... כמו שימאהה אוהבים !
השדון

שדוני..

אם כך , טעיתי רק לגבי נק´ ההתייחסות.. בהודעה שלי (קישור מצורף כאן למטה) הסכמתי שגם הTDM וגם הGS/KLE ושות´ הם טווינים ומה שמבדיל בינהם הוא זוית ההטייה של הצילנדרים.. אבל אתה לא יכול להשוות את ההטייה של למנוע בפאוזי שנועדה רק כדי לאפשר זרימה חלקה של הדלק מהמיכל למנוע (דרך הקרבורטורים כמובן..) בעוד שבארבע צילנדרים הרגילים (של סוזוקי לדוגמה) הציבו אותם בצורה אנכית (ומטופשת למדי) שהביאה לזוית של 90 מעלות במהלך זרימת הדלק (צניחה חופשית מהמיכל לקרבורטורים וסטייה של 90 מעלות בתוכם כדי להכנס למנוע) זוהי בעצם הסיבה להטיית המנוע כולו של הFZR1000 ושל הימהות בכלל..אך זו לא הסיבה שבגלל קיימת הטייה בTDM - שם תצורת המנוע היא זו שקובעת את ההטייה - לא המיקום של המנוע ביחס לשאר האופנוע !

כמעט מדוייק....

אם אכן הדלק היה זורם בפאוזי מהמיכל ישירות לקרב´ אז אדוני צודק אבל אין כך...הרי יש משאבת דלק, הרבה יותר נמוכה מהקרבורטורים עצמם, כלומר ההטייה קדימה אכן נועדה לזרימת תערובת טובה יותר אבל בין הקרב´ למנוע ולא בין המיכל לקרב´. יש גם שיקולי מרכז כובד, מיקום שאר מרכיבי המנוע ועוד כל מיני פרות וירקות... אבל זה כבר קונצרט אחר...הרעיון הוא שזו לא הסיבה היחידה...(ביניהם גם עניין הויברציות...ועוד...) לא הבנתי את משפטך האחרון "...שם תצורת המנוע היא זו שקובעת את ההטייה..לא המיקום ביחס לשאר האופנוע... " למה התכוון הכרוב ? מהי לדעתך הסיבה להטיית המנוע ב-TDM אם לא אותה הסיבה בפאוזי ?
השדון

הכוונה היא..

שאם תיאורטית היה ניתן לחבר את המנוע של פאוזי בכל מיני נק´ עיגון לשלדה הרי שאחת מהם הייתה מציבה את הצילנדרים בצורה שגןרמת להם להיות אנכיים לרצפה..הם יעמדו זקופים וישרים כמו בבנדיט שלי (ובוא נתעלם רגע ממה יקרה לזרימת הדלק וכו´..) בעוד שבTDM , איך שלא תהפוך את המנוע , עדיין הוא ישאר בתצורת V (וכאן אנו חוזרים למשפט שלי " תצורת המנוע היא שקובועת את ההטייה"..) עדיין הצילנדרים יהיו בהטייה (אם תבדוק את השניים - אחד לעומת השני..)

אני חושב שהכרוב קצת התבלבל...

ובמבט ראשון, אם לא רואים את צינורות המפלט הקדמיים אפשר לחשוב שמתחבא לו צילינדר נוסף מתחת למיכל איפה שהוא אבל לא כך הדבר... המנוע של ה-TDM אכן הוא צר מאוד ויפה, והתמונה המצורפת אף שמה סוף לדיון...ה-TDM הוא טווין ואין קשר בינו לבין V. קורה...קורה...טועים....
השדון

כRובי

New member
../images/Emo52.gif

אין לי מושג איך השתרבבה לה האות V למאמר שכתבתי (אגב , זה מופיע רק פעם אחת בלבד במאמר..אפשר לטעון לטעות הקלדה ?
) אני מבקש
מכולם על ההטעייה אבל אין לי מושג מאיפה באתי עם זה.. הTDM הוא סתם טווין גדול - סתם טווין גדול (זה כתוב פעמיים כי זה טווין
) איזו פאדיחה...פחחח.. יש מצב לסליחה קולקטיבית ?

גרמי

New member
ומה זה כל הגוש הזה....

שנמצא איפה שהייתי מצפה למצוא עוד 2 צילינדרים אם זה היה V4??? יש שם הרבה מתכת... זה תיבת ההילוכים?

אנא RF

New member
בעברית שפה יפה אומרים גיר....

אכן, אותו "גוש" מתכת מאחורי ראש המנוע הוא תיבת ההילוכים. מקום נוסף שבו עשו שימוש בהעלאת תיבת ההילוכים אל מאחורי ראש המנוע הוא ב-R1 האגדי. במצב זה, הגיר "משתמש" במקום הפחות מנוצל במבנה הבלוק. כך ניתן להגיע לממדי מנוע קומפקטיים במיוחד.... למה ל-TDM יש מנוע קומפקטי, זו שאלה אחרת.... זה נראה כאילו היה להם הרבה מקום.... אם תשאלו אותי, אנא RF?

ספייק ®

New member
קודם כל - קבל ח"ח אדיר על הסקירה!

הסקירה פשוט ב-ר-מ-ה !! הפירוט של כל דבר, ממש אפשר לשלוח ישירות למוטו ולחסוך להם מבחן, מי אמר שבפורום שלנו אין כותבים רציניים? כל הכבוד! לגופו של עניין, מס´ שאלות: 1. האם אוכל לקבל את הסקירה הזאת במייל? 2. נניח ומחליפים כידון לנמוך וצר יותר - כמו שעשה איזי, כדי להעביר יותר משקל על המתלים הקדמיים לטובת יציבות, מחזקים את הבולמים הקדמיים ע"י הוספת ספייסרים (ולא רק החלפת השמן לצמיגי יותר), מחליפים מיגון רוח לגבוה יותר, האם היית "חותם" על אופנוע משופר שכזה - בעקבות התרשמותך? 3. לגבי החזקת ה-TDM בסל"ד גבוה מדיי לטעמך לטובת ביצועים ספורטיביים, האם נכון לומר שאתה מנסה לבחון בהשוואה את ה-TDM מול הבנדיט החזק שלך ברמה הספורטיבית? דהיינו תגובות חדות ומהירות לפתיחת וסגירת מצערת, רול-אונים חזקים, מהירים ומיידיים? או שמא באופן כללי בלבד. אני שואל זאת פשוט כיון שנקודת הייחוס שלי לדו-גלגלי, היא כרגע KLE, אופנוע אשר לאחר סיום שלב ב´ אינטנסיבי בהצלחה היום, אפשר לומר שדי מיציתי את יכולותיו הכבישיות תוך כדי הגעה לזויות ומהירויות בפניות הרבות שגם צמד ה-GPZ-ים בקבוצתי התקשו לפעמים להדביק ותוך שליטה מקסימלית בכלי. בקיצור, השאלה היא - האם במעבר מ-KLE ל-TDM יורגש שינוי משמעותי או סתם כזה דרדלה פושר? 4. בהנחה ומחליפים מיגון רוח, מהי לדעתך מהירות השיוט האופטימלית בה האופנוע אינו "מתאמץ" יותר מדיי כדי להישאר באותו הקצב זמן ארוך? ספייק.

ספייקי..

1.את הסקירה במייל תקבל מייד כשאתגבר על מכשול הכתובת... 2.אם הייתי חותם על האופנוע ?(לאחר השינויים הנדרשים...) הממ..שאלה קשה...כמו שרשמתי , זה אופנוע שהייתי שמח להגיע אליו בשלב עתידי בחיי..(כולם חושבים שהם יתבגרו לכיוון איזשהוא הארלי..אני מאמין שאני אתבגר אל TDM..). האופנוע מאוד מהנה - אין ספק. ואפשר לבצע איתו דברים והטיות שלא היו מביישים אופנוע 600 ממוצע..אבל לאחר שרכבתי עליו וגיליתי את התכונות האמיתיות שלו (כמו למשל , החיבה לסלד גבוה) אני דווקא הייתי משווה את היתרונות שלו לאופנוע ספורטיבי קטן ולא לאיזשהוא דו"ש.. אם נסתכל על מחירו , נראה שתמורת הרבה פחות כסף , ניתן לרכוש SV שייתן את אותה תמורה של פאן במחיר זול יותר. ואם הSV הוא לא נק´ השוואה נכונה ואני טועה , אזי אין לי תשובה אחרת מלבד להציע לך לעלות לבד על האופנוע ולנסות להתחבר אליו ולהרגיש האם הוא באמת שווה את זה. אז לסיכום , הייתי שמח לרכוש כזה (אם יהיה לי כסף) אבל בשלב מתקדם יותר. כרגע הבנדיט1200 החדש עולה באבניר בדיוק אותו דבר ומספק לדעתי את אותם יתרונות בדיוק רק עם הרבה יותר כוח = הרבה יותר פאן. 3. לא רכבתי על הKLE אבל אני מכיר את המנוע שלו. מלבד עוד קצת כוחות סוס לא תרגיש הבדל משמעותי במנוע (כן..זה יהיה דרדל´ה פושר..) אבל נוחות הנסיעה על הTDM היא גבוהה מאוד וההרגשה היא מאוד מפנקת. אם אתה סובל מדברים אלו על הKLE אזי השינוי יהיה משמעותי עבורך בעת שתעבור לימהה. 4. מהירות השיוט של הTDM בעיקבות מציאת מיגון הרוח האופטימלי יכולה לעלות בקלילות לאזור ה160-170..השאלה היא - (אם נחזור לסעיף הקודם) האם השינוי הזה כזה משמעותי מהKLE ? (שלמיטב הבנתי יכול לשייט על 140-150 קמ"ש..)

ועוד דבר ספייקי..

התאפקתי לשמור על אובייקטיביות והקפדתי לא לבצע השוואה של הTDM לבנדיט ואני חושב שהצלחתי.. אתה חושב שאני משווה אותו לספורטיביות של הבנדיט ואני שואל : איזו ספורטיביות ? נכון..המנוע של הבנדיט הוא אימתני ועוקר ידיים אבל זה רק כוח..כידוע לך , ספורטיביות זה הרבה יותר מזה.. ואגב , הבנדיט עובד בסל"ד נמוך (האדום ב10000 ואין מה להגיע אליו) בניגוד לTDM שעובד בסל"ד גבוה (האדום ב8000 וכדאי מאוד להשאר קרוב אליו). דווקא הTDM הוא בעל מנוע הדורש יחס המתאים לRים למינהם..

TheFinalCut

New member
לכן יש לי שאלה אליך.....

אתה בעצמך אמרת שספורטיביות היא הרבה יותר מרק תכונות וכח מנוע... כשדיברת על הבנדיט, ולכן קשה לי להבין למה אתה מדבר בצורה אחרת לגמרי על ה-TDM. בגלל שהמנוע שלו עובד בסל"ד יחסית גבוה, או יותר נכון אתה מושך את המנוע לסל"ד גבוה כדי להגיע ליכולת התקדמות שאתה איכשהו מעריך אחרי שירדת מבנדיט 12, אתה משווה את ה-TDM, כלשונך, לאופנוע ספורטיבי קטן נפח... אבל הרי כולנו יודעים שתכונות מנוע בלבד אינן קובעות את ספורטיביות או אי ספורטיביות כלי מסויים, וה-TDM ממרבית הבחינות האחרות בכלל אופנוע תיור (או ספורט תיור). לכן לדעתי אין בכלל מקום להשוואה בינו לבין SV למשל.. שפונה לקהל אחר לגמרי. גם אם יש להם אותו הספק ואולי אפילו תכונות מנוע דומות (אם כי אני בספק שה-V2 של ה-SV יהיה דומה בתכונותיו לטווין של ה-TDM)

כRובי

New member
הTDM יותר ספורטיבי מהבנדיט כי

השלדה שלו הרבה יותר קשיחה .. המתלה האחורי עושה עבודה יותר טובה מהבולם האחורי המקורי של הבנדיט (אל דאגה , ההייפר פרו שמותקן בבנדיט שלי לוקח אותו בהליכה לאחור..) והתחושה הכללית היא של אופנוע שעובד כחתיכה אחת..כמקשה אחת.. הTDM מרגיש קשוח יותר ושש אליי קרב/ סיבוב מאשר הבנדיט שהוא יותר שש אליי קו ישר..
ולגבי ההשוואה מול הSV - לא מצאתי אופנוע אחר להשוות אותו..היית משווה אותו למשל לF650 של ב.מ.וו ?

כRובי

New member
ותמיר..עוד דבר...

כשאני אומר שמשכתי אותו לסל"ד גבוה כדי להתקדם זה לא בגלל שרציתי להגיע לתאוצות של הבנדיט..ממש לא ! האופנוע הרגיש בסל"ד נמוך כחלש מאופנוע 500 סמ"ק..(להזכירך , יש לי גם GS500 בבית..).. ההרגשה ב3000 סל"ד הייתה דומה למשיכה שמספק DR350 בשיא הכח שלו..(כשגם DR350 מוגר לי כי גם הוא חונה לי מתחת לבית..) וכן..אם אתה צריך להוריד 2 הילוכים ב130 קמ"ש, ביציאה להאצה , להזניק את הסל"ד למעלה ולקבל "פוש" רק בסל"ד הגבוה (ואני מסכים שאכן קיים "פוש" שכזה והאופנוע אכן דוחף..) אז כנראה שכוחו נמצא רק למעלה..לא ביחס לבנדיט ולא בטיח...

pap:-)

New member
רק לידע כללי בקשר ל SV ......

לאחר שיחה עם עופר אבניר נושא ה SV ירד מהפרק בשלב זה הסיבה לדיבריהם עקב היסטרית המחירות של הכלי בעולם היצרן לא יכול להציב כלים פנויים למחירה ותקינה בארץ הקודש ניצטרך להמתין ןלהיזדי.... בסבלנות Pap

למעלה