XR600 ובדיקת שמן

XR600 ובדיקת שמן

לפי הספר רכב, האופנוע צריך להיות מונע 3 דקות, לאחר מכן כיבוי והמתנה של דקה, ואז בדיקה

פעם יוצא לי מדיד מלא , פעם חצי , פעם כלום.

מה קורה פה

dougie

New member
אולי הפרשים בטמפ' השמן

"ריק" בטמפ' נמוכה
מלא בגבוהה
למרות המלצת היצרן ב-XR שלי הייתי בודק לאחר רכיבה, כלומר שמן בטמפ' עבודה ריאלית, מחכה 5 דקות כדי להיות בטוח שכל השמן "העודף" התנקז בחזרה לשילדה, ואז בודק.

ע"פ התשובה שלך

אני מניח שניתן גם לבצע בדיקה עם מנוע קר?
5 דקות הן זמן ארוך וכל השמן יתנקז לשלדה, בעיקר כאשר השמן חם ודליל.
דנטל תן פה איזה מילה של מומחוי

dougie

New member
תשובה

כעיקרון אין שום בעיה בלמדוד גובה שמן ב"קר". וזאת בתנאי, שהיצרן דואג לסמן קו נוסף על המדיד המייצג גובה שמן בקר.
ברוב אם לא בכל המכוניות יש על המדיד גם של המנוע וגם של הגיר סימון כפול- אחד ל"הוט" ואחד ל"קולד". שים לב אם עדיין לא שמת בפעם הבאה שאתה בודק שמן במכונית הקרובה למקום מגוריך. נפח השמן גדל עם עלייית הטמפ', מניח שכל ילד זב חוטם מודע לעובדה הבסיסית הזאת ואני לא מחדש כאן כלום לאף אחד, אבל שיהיה על הדרך...
לכן אגב כדאי תמיד לדבר על משקל השמן(קילו שמן) ולא בליטרים-משמע נפח.
הבעייתיות היא בכלל במקום אחר. בזמן המדידה סך כל השמן שאמור המנוע להכיל הוא לא רק השמן שנצבר בעוקה... שילדה... לא משנה - משאבת השמן, הפילטר, מיסבים, תעלות השימון ופני הצלינדר צריכים להיות מלאים בשמן. ההתנעה שלפני הבדיקה באה להבטיח קודם כל שהתנאי הנ"ל יתקיים- סוג של יישור קו שהיצרן דואג לייצר על מנת שהמדידה
תתן תמונת מצב שמן נכונה. מנוע תקין עם מירווחים תקינים יחזיק את השמן באיזורים שציינתי קודם, למשך זמן ארוך יחסית - יש לחץ שייורי מתוכנן, על ידי היצרן, שזה תפקידו בדיוק... - לשעות קדימה בטח , ואעיז ואומר אפילו לימים, שוב, בתלות במצב המנוע מבחינת בלאי.
לכן אגב 5 דקות הם ממש לא זמן ארוך, ושום שמן להוציא את השמן ש"נתפס" על הדפנות והחלקים הטבולים (בעוקה רטובה) לא חוזר אל השילדה.
בנוסף,שמן חם הוא לא כזהההה דליל, יש תוספים לשמן שמטרתם היא לשמר את תכונותיו כולל צמיגות על פני מנעד רחב של טמפ', 20-50, 10-40, וכו' זה בדיוק "זה".

אדון דוגי

אתה המלך שלי להשבוע ושבוע הבא.
תשובה מפורטת ומעניינת, בזכותך שרפתי שעות בקריאה והבנה ברמה טובה יותר. בעיקר על הנושא של שמירת השמן באזורים אסטרטגיים לטווח ארוך (ע"מ לצמצם שחיקה בהנעה)
רק זה מנוע אפעס...בן 16, מה שמסביר כנראה תוצאות שונות בכל מדידה.

אלף תודות.

dougie

New member
וואלה? בכייף

האמת?! ירדתי למקלט אחרי כתיבת ההודעה מוכן למתקפת הנגד של קומנדו הפורום להלן עמית/אקטיב
חוץ מזה קבל ח.ח על הניקניים כבר מזמן רציתי להגיד לך

avikawa

New member
בזמנו עם הXR גם ראיתי את זה

כמו קודמיי ההמלצה היא לחכות זמן רב יותר
לדעתי מה שקורה בXR - מכיוון שהשמן שמור בשילדה אז יכול להיות מצב שנוצר תת לחץ במקומות מסויימים\מצבים מסויימים שמונע מהשמן לחלחל מייד לאגן מנוע
תכלס השמן לא גדל בכמות כך שהמדידה אמורה להיות זהה אחרי 2, 3, 4, ו 5 דקות - אז עדיך 5 דקות ולשמור על עקביות

DAN TAL

New member
כשהשמן בטמפ' עבודה או קרוב.

וכמה שיותר קרוב לכיבוי האופנוע.
כלומר הזמן שלקח לך לכבות את האופנוע,להניח אותו על ג'ק צד,לקחת מטלית,להוציא מדיד,לנגב את השמן,להכניס בחזרה את המדיד ללא ההברגה,להוציא ולבחון.

אין במערכת שסתום שימנע את מעבר השמן בחזרה משילדה למנוע לאחר הדימום.

מה שמעקב את התהליך,זו משאבת השמן.
אך בסופו של ענין,השמן מצליח לחלחל דרך המשאבה ולהקוות במנוע.
לכן,כל דקה שעוברת מכיבוי האופנוע,יהיה לך פחות שמן בשילדה ולכן המדידה לא תהיה נכונה.

DAN TAL

New member
לא קראת מה שכתבתי?,השמן מחלחל דרך המשאבה

ע"י הגרוויטציה,מהשילדה בחזרה למנוע.
ככל שתמתין יותר,כך ישאר פחות שמן בשילדה ויהיה יותר שמן במנוע.
השמן לא חסר,הוא נמצא במקום אחר.
התנעה והגעה לטמפ' עבודה,תביא אותו בחזרה לאותו מפלס בו היה כשכיבית את האופנוע בפעם האחרונה,גם עבר זמן רב ולא היה סימן של שמן על המדיד.

למעלה