XPS VS. Studio
שלום לכולם
אני בתהליכי קנייה של הלפטופ הראשון שלי, ומתלבטת בין שני דגמים שהכי מצאו חן בעיניי. הראשון, Dell XPS 1330. היתרון הברור שלו הוא המשקל. המפרט הוא זה: PROCESSOR Intel® Core™ 2 Duo T8300 (2.4GHz/800Mhz FSB/3MB cache) Genuine Windows Vista ® Home Premium Edition SP1 LCD AND CAMERA Slim and Light LED Display with VGA Webcam MEMORY 4GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz HARD DRIVE Size: 250GB 5400RPM SATA Hard Drive INTERNAL OPTICAL DRIVE CD/DVD burner (DVD+/-RW Drive) VIDEO CARD 128MB NVIDIA® GeForce™ Go 8400M GS WIRELESS CARDS Dell Wireless 1395 802.11g Mini Card BLUETOOTH AND WIRELESS USB Built-in Bluetooth capability (2.0 EDR) BATTERY OPTIONS 85r Lithium Ion Battery (9cell) Integrated Sound Blaster Audigy HD Software Edition לגבי כרטיס של NVIDIA, חברה שלי שבעלת המחשב הזה שאלה נציג דל אם היא צריכה להחליף כרטיס מסך. הוא אמר לה שמה שהיא שמעה הוא נכון, אבל שהמחשב שהיא רכשה, וכל המחשבים שנרכשו מאתר דל אחרי מרץ, עם כרטיס מסך "משופצר", שהתקלה תוקנה ואין בעיה בכרטיס. מה אתם חושבים? מועמד מס' 2, Dell Studio 15 (אגב, אתם יודעים אם באתר של דל זה 1535 או 1536? לא מצאתי שמה אזכור לנושא) Intel® Core™ 2 Duo T9300 (2.5GHz/800Mhz FSB/6MB cache) Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1 HD DISPLAY Hi Resolution/Bright, glossy widescreen 15.4 WLED display (1440x900) VIDEO CARD 256MB ATI Mobility Radeon HD 3450 MEMORY 4GB Shared Dual Channel DDR2 HARD DRIVE Size: 250GB SATA Hard Drive (5400RPM) INTERNAL OPTICAL DRIVE 8X Slot Load CD / DVD Burner (Dual Layer DVD+/-R Drive) WIRELESS NETWORK CARDS Dell 1397 Wireless-G Card BLUETOOTH Dell Wireless 370 Bluetooth Internal (2.0) INTEGRATED WEBCAM Integrated 2.0M Pixel Webcam BATTERY OPTIONS 56 Whr Lithium Ion Battery (6 cell) Integrated Sound Blaster® Audigy™ Advanced HD Software Edition KEYBOARD Back-lit Keyboard FINGERPRINT SCANNER Integrated Finger Print Reader ההבדלים הברורים במפרט, היא שבXPS אני מקבלת בטרייה של 9 תאים ובסטודיו 6. אבל מאחר שהסטודיו גם ככה יותר כבד, אולי זו ברכה. המעבד בסטודיו יותר חזק, ויש לי עוד פלוסים קטנים נחמדים כמו מקלדת מוארת ואין חשש לגבי הכרטיס מסך. בשניהם אני מקבלת אופיס ואנטי-וירוס מותקן מראש לשנתיים, עכבר נאנו לייזר ו3 שנות אחריות. סדר גודל המחירים של שניהם הוא 1,600$ +- הצרכים שלי הם סטודנטיאלים. אני אשתמש בו לסיכום בשיעורים, אז הוא יתנייד איתי. אין לי מחשב נייח ובמעונות גם לא יהיה לי אז הוא גם יהיה תחליף מחשב שולחני. אני לא גיימרית, אז אין לי צרכים מיוחדים. בעיקר אינטרנט, סיכומים ועבודות, סרטים ומוזיקה. שאלה נוספת, האם שווה להוסיף 25$ ולעדכן לכרטיס אלחוטי Dell 1510 Wireless-N Card? מה ההבדל בין התקנים והאם זה רלוונטי לארץ? אשמח לעצות, המלצות או תובנות. תודה רבה מראש!
שלום לכולם