XPS VS. Studio

RubellaZ

New member
XPS VS. Studio

שלום לכולם :) אני בתהליכי קנייה של הלפטופ הראשון שלי, ומתלבטת בין שני דגמים שהכי מצאו חן בעיניי. הראשון, Dell XPS 1330. היתרון הברור שלו הוא המשקל. המפרט הוא זה: PROCESSOR Intel® Core™ 2 Duo T8300 (2.4GHz/800Mhz FSB/3MB cache) Genuine Windows Vista ® Home Premium Edition SP1 LCD AND CAMERA Slim and Light LED Display with VGA Webcam MEMORY 4GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz HARD DRIVE Size: 250GB 5400RPM SATA Hard Drive INTERNAL OPTICAL DRIVE CD/DVD burner (DVD+/-RW Drive) VIDEO CARD 128MB NVIDIA® GeForce™ Go 8400M GS WIRELESS CARDS Dell Wireless 1395 802.11g Mini Card BLUETOOTH AND WIRELESS USB Built-in Bluetooth capability (2.0 EDR) BATTERY OPTIONS 85r Lithium Ion Battery (9cell) Integrated Sound Blaster Audigy HD Software Edition לגבי כרטיס של NVIDIA, חברה שלי שבעלת המחשב הזה שאלה נציג דל אם היא צריכה להחליף כרטיס מסך. הוא אמר לה שמה שהיא שמעה הוא נכון, אבל שהמחשב שהיא רכשה, וכל המחשבים שנרכשו מאתר דל אחרי מרץ, עם כרטיס מסך "משופצר", שהתקלה תוקנה ואין בעיה בכרטיס. מה אתם חושבים? מועמד מס' 2, Dell Studio 15 (אגב, אתם יודעים אם באתר של דל זה 1535 או 1536? לא מצאתי שמה אזכור לנושא) Intel® Core™ 2 Duo T9300 (2.5GHz/800Mhz FSB/6MB cache) Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1 HD DISPLAY Hi Resolution/Bright, glossy widescreen 15.4 WLED display (1440x900) VIDEO CARD 256MB ATI Mobility Radeon HD 3450 MEMORY 4GB Shared Dual Channel DDR2 HARD DRIVE Size: 250GB SATA Hard Drive (5400RPM) INTERNAL OPTICAL DRIVE 8X Slot Load CD / DVD Burner (Dual Layer DVD+/-R Drive) WIRELESS NETWORK CARDS Dell 1397 Wireless-G Card BLUETOOTH Dell Wireless 370 Bluetooth Internal (2.0) INTEGRATED WEBCAM Integrated 2.0M Pixel Webcam BATTERY OPTIONS 56 Whr Lithium Ion Battery (6 cell) Integrated Sound Blaster® Audigy™ Advanced HD Software Edition KEYBOARD Back-lit Keyboard FINGERPRINT SCANNER Integrated Finger Print Reader ההבדלים הברורים במפרט, היא שבXPS אני מקבלת בטרייה של 9 תאים ובסטודיו 6. אבל מאחר שהסטודיו גם ככה יותר כבד, אולי זו ברכה. המעבד בסטודיו יותר חזק, ויש לי עוד פלוסים קטנים נחמדים כמו מקלדת מוארת ואין חשש לגבי הכרטיס מסך. בשניהם אני מקבלת אופיס ואנטי-וירוס מותקן מראש לשנתיים, עכבר נאנו לייזר ו3 שנות אחריות. סדר גודל המחירים של שניהם הוא 1,600$ +- הצרכים שלי הם סטודנטיאלים. אני אשתמש בו לסיכום בשיעורים, אז הוא יתנייד איתי. אין לי מחשב נייח ובמעונות גם לא יהיה לי אז הוא גם יהיה תחליף מחשב שולחני. אני לא גיימרית, אז אין לי צרכים מיוחדים. בעיקר אינטרנט, סיכומים ועבודות, סרטים ומוזיקה. שאלה נוספת, האם שווה להוסיף 25$ ולעדכן לכרטיס אלחוטי Dell 1510 Wireless-N Card? מה ההבדל בין התקנים והאם זה רלוונטי לארץ? אשמח לעצות, המלצות או תובנות. תודה רבה מראש!

RoyBO

New member
הסטודיו.

בגלל שהמוצרים של NVIDIA דפוקים ראה לינק ורוד בראש הפורום

RubellaZ

New member
אך ורק בגלל הכרטיס?

נגיד והכרטיס לא היה פקטור, ויסכימו לשים לי כרטיס של אינטל. אז מה אתה ממליץ?

אם חשוב לך מסך קטן לכי על ה-VOSTRO

יש דגם עם מסך 13",פיזית הוא בנוי טוב שזה עוד ייתרון.

LtYeruham

New member
אני אמנם לא אובייקטיבי

אבל לפחות על פי המפרטים שציינת די ברור שהסטודיו עדיף. פשוט כי את מקבלת תמורה יותר גדולה עבור אותו מחיר. לגבי כרטיס המסך, אם כולם מתלוננים על הכרטיס של Nvidia כנראה שיש לזה סיבה. לא הייתי סומך על דברים של נציג מדל, במיוחד כשהבעיה עדיין קיימת ופתרון לא נראה בינתיים באופק. אל תשכחי שהאינטרס שלו הוא למכור לך את המחשבים שנשארו לו במלאי ואיש מכירות טוב יספר לך הכל רק כדי שתקני. בקיצור, אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה ואל תתעלמי משלטי האזהרה לפני שאת מפילה את עצמך לבור. לגבי מספרי הדגמים, עד כמה שאני יודע 1535 מגיע עם מעבד של אינטל ו-1536 מגיע עם מעבד של AMD. מעבר לזה כל השאר אמור להיות זהה.

RubellaZ

New member
אני רואה שאתה בעל סטודיו גאה :)

אתה ממליץ על הדגם? איך הוא מבחינת משקל?

LtYeruham

New member
אכן כן

ממליץ מאוד, מחשב מצויין. מבחינת המשקל די ממוצע, פחות או יותר כמו כל נייד בעל מסך 15 אינץ' בימינו. אני אישית מעדיף לסחוב עוד כמה גרמים על הגב (שלא ממש מרגישים אותם בתוך תיק איכותי) ולקבל מחשב חזק.

tuviaa

New member
באתר דל ארה"ב אין עליו אחריות NBD

איך מכוסה האחריות הבין לאומית.

RubellaZ

New member
דיברתי עכשיו עם נציגת דל

היא אמרה שכל אחריות של שלוש שנים ומעלה היא אחריות בין לאומית, בין אם רשום NBD או לא. שהם אומרים NBD הם מתכוונים למשלוח וזה לא קשור לאחריות בין לאומית.

goidelg

New member
שלי קצת כבד, אבל זה לא מטריד את

מנוחתי. תדעי רק שאם את לוקחת בסוף סוללת 9 תאים, זה יוסיף לך בליטה (שבאופן אישי חביבה עליי). כמו כן, לסטודיו יש מקשי מגע מגניבים, והסידי הוא בחריץ, ולא ב``כונן``.

gili667

Member
מחשב עם מסך 15.4 אינטש איננו מחשב נייד

אלא מחשב שניתן לנידו מחשב עם מסך 13.3 הינו כבר מחשב נייד 15אינטש לא יהיה נוח לקחת לאוניברסיטה ולהשתמש בהרצאות - מה גם שתצטרכי בשבילו תיק נוסף מיוחד עבורו נידות אמיתית (קטן קל ולא מורגש בתיק) מסך 12 ובסביבות קילו מחשב בינים 13.3 אינטש - כ2 ק"ג (נכנס בתיק אך תופס מקום) מחשב "קבוע" שקל לנידו בין מקומות שונים - מחשב 15 אינטש משקל כ 3ק"ג

gili667

Member
משקל וגודל

ע"מ שמכשיר כלשהו יהיה נייד הוא צריך להיות מספיק קטן להכנס לתיק ולהשאיר מקום למסמכים ומשקלט צריך להיות כזה שתוכלי לקחתו בקלות גם עם מסמכים אחרים וכן שניתן יהיה להשתמש בהם בכל מקום מחשבי 15ץ4 השוקלים 2.7ק"ג אינם עונים לדרישות אלו - קל להעבירם ממקום למקום שכן הם "מזוודה" אותה ניתן לנייד אך אינם עונים על דרישות הנידות

bonyjack7

New member
STUDIO??

אני במצב דומה לשלך . כבר שבועיים שאני נובר ברשת . הסטודיו באמת מכונת עבודה אבל אני מייחס חשיבות עליונה לפרמטר אחר: העמידות . לא רוצה לבאס ויכול מאוד להיות שאני טועה אבל אני מתחיל לקבל רושם שיש עם המכונה הזאת קצת בעיות. גם אני מאוד התלהבתי בתחלה כי הוא זול יחסית למה שהוא נותן אבל כמו שאמרתי קראתי RVIEWS ודעות של צרכנים בארהב וקצת נרתעתי. אני לא אומר, אולי בסוף גם אני ארכוש אותו אבל בינתיים התחממתי יותר על האינספירון ושוב בגלל אותה סיבה: הצרכנים מבסוטים ממנו ונראה שיש איתו פחות בעיות. אשמח להתיחסותך ולדעות חברי הפורום - האם יש צדק בדבריי?

RoyBO

New member
אינפירון וסטודיו לא הטופ מבחינת עמידות

אתה רוצה עמידות? אז אתה חייב לקנות מהסדרות העסקיות בדל זה סדרת לטיטוד בלנובו זה סדרת טינקפאד (הכי חזקים)

jdsalinger

New member
כפי שכבר ציינתי לפני

גם אני קראתי כתבות,ביקורות והשוואות ולפי כל הפרמטרים הסטודיו מתחמם יותר מהאינספירון והביצועים שלו נמוכים יותר (למרות שכ.מסך המשופר והכ. קול) אולי הוא יפה יותר... אבל זה לא בהכרח אומר שהוא טוב יותר. (ולעומת דלי-ם אחרים המחיר שלו גבוה מדי לתמורה, לדעתי)

למעלה