xps מחשמל

not so superman

New member
xps מחשמל

נזכרתי בדיון שהיה כאן בעקבות הכתבה בווי נט על זה שדגמי XPS מחשמלים, אני גם הרגשתי את הזרמים האלה בזמן שהמחשב מחובר לחשמל (יש לי M1530) וממש עכשיו ראיתי שיש התייחסות לעניין באתר של דל, אני אקצר ואגיד שמה שהם אומרים זה שכדי למנוע את העניין צריך לחבר את המחשב לחשמל עם כבל שיש בו הארקה, (גם נושא שעלה לפני כמה ימים בפורום) מקווה שזה יעזור לכל בעלי הXPS שהעניין הזה הטריד אותם... יום טוב

RoyBO

New member
גם לי יש את הבעיה הזו בעיקר בימים חמים מאוד

ויש לי הארקה והכל. זה בעיה שהגוף של המחשב הוא ממתכת.

not so superman

New member
אני חייב להגיד

שמה שדל אומרים באתר נשמע הגיוני, כלומר אם יש הארקה אין סיבה שהחשמל יפרק אל הגוף, אבל ליתר ביטחון אני אשאל את אחי מחר בבוקר (הוא סטודנט להנדסת אלקטרוניקה).

not so superman

New member
הסבר מוסמך

הרעיון הוא שהזרם שמגיע מהקיר ( מרשת החשמל ) למחשב עובר דרך הגוף וזורם לאדמה. אם יש חלקים מתכתיים כל הדרך מהקיר עד המארז החיצוני - וזה המצב כמו שהבנתי- אז זה כמו להכניס מזלג לתקע. ההבדל הוא שכאן הזרם ( נהוג להתייחס למתח ) עובר דרך שנאי, שמעביר רק את המתח שדרוש למחשב, וזה מתח נמוך מכדי שיגרום נזק לגוף האדם. בד"כ הבעיה היא לא הגוף , כי לנו יש התנגדות גבוהה שגורמת לזרם נמוך ( זוכר? V=R*I) ומעלימה את הסיכוי להתחשמל במתחים כאלה, אלא המחשב עצמו שמורכב מרכיבים שרגישים למעבר של זרמים, אפילו נמוכים מאוד בכל אופן, הם טוענים שהמחשב לא נפגע מזה, כי הזרם מנותב ככה שלא יעבוד דרך רכיבים רגישים מידי. למיטב הבנתי , חיבור עם הארקה אמור לפתור את הבעיה ( אם יש אופציה כזו בשקע שלהם.). לפי מה שהם אומרים, גם ההארקה של כבל USB פותרת את הבעיה. אגב, ההבדל מחשמל סטטי הוא שחשמל סטטי זה "חשמל" שנאגר בגוף ומתפרק לאדמה דרך משהו מוליך שאנחנו נוגעים בו. כאן מדובר על חשמל אמיתי שזורם מהקיר, דרך הגוף לאדמה. זה מה שאחי אומר.

למעלה