XMRV וירוס

adi1351

New member
XMRV וירוס

שמעתי ב2009 חשבו שזה פריצת דרך לפיברו
ואח"כ ב2010 גילו שזה נמצא גם אצל בריאים

מה המצב עכשיו(כמה שנים שלא עקבתי אחרי הנושא או אחרי מחקרים בכלל בנושא)
תודה

אני זורקת ככה בשלוף

בטח יש גם עדכונים יותר מדעיים ורציניים.
לפי מה שאני זוכרת /אוחזת המחקר על הוירוס XMRV היה מחקר גדול מאד ומקיף מבחינת כמות המשתתפים והתפוצה העולמית שלהם. כיוון שהמחקר לא הצליח להוכיח משהו באופן מובהק אפשר לומר ש"התייבשו התקציבים" למחקרים בכיוון הזה. וייקח זמן עד שיאפשרו להשקיע משאבים כאלה במחקר נוסף.

אני מבינה שעדיין יש חוקרים שממשיכים לבדוק את הנושא של הוירוסים, והוא עדיין "חשוד" כגורם למחלה, אבל גם לוקחים בחשבון אופציה שהגורם המחולל הוא יותר מאחד, אלא שילוב של כמה.

לאחרונה שמענו יותר על המחקרים המנסים למצוא תרופה. ויש בזה מן ההגיון שתקציבים ילכו לשם, כי הרי התקצוב למחקרים פר סה ירד דרמטית בשנים האחרונות לעומת המניע הקפיטליסטי של חברות התרופות.

מה עוד שזה לא סותר שיכולים קודם למצוא את התרופה ודרכה להבין את המנגנון והמחולל של המחלה.

מחקר שו אולי עידכנה אותנו בו לאחרונה מעניין כי הוא פועל על קבוצה (או סוג) של תאי חיסון, וזה יכול להתגלות גם בהמשך כשייך לתגובה חיסונית לוירוס. אבל זיהום הוא זיהום ווירוסים ושאר יצורים הם רבים מכפי שאי פעם נוכל לדמיין.
מה שבטוח זה שמערכת החיסון מעורבת מאד (אני תת"כ, וקוראת בעיקר עליה), והיה עוד עדכון על מחקר פורץ דרך ברמה של המצאת הגלגל ממש, שגילו מערכת שלא ידעו על קיומה שמובילה את מערכת החיסון אל המוח - עדכנה אותנו קקטוס.

אנחנו אמנם לא חוקרים אבל עושה רושם שהגילוי הזה יכול להיות המפתח גם למציאת מזור למחלה שלנו (שיהן גם תת"כ וגם פיברו ברור שמערבות את מערכת העצבים וגם את מערכת החיסון) ולמחלות רבות נוספות, כמו פרקינסון.

----
היגגתי הרבה ואשאף לסיום. מעניין אותי לדעת מאיזו סיבה את שואלת. האם זה קשור למקרה הספציפי שלך, או התעניינות עיונית גרידא.

לי למשל קריאת טקסט עיוני ארוך באנגלית נהיה קשה בעקבות הפגיעה הקוג' אבל יכולת ההבנה שלי בשמיעה עדיין בסדר, וכך גיליתי שהמון כנסים מדעיים בינלאומים חשובים נמצאים גם בסרטונים, ביוטיוב גם.
זה לפעמים כנסים ארוכים מאד, עם הרצאות מאד ספציפיות. אבל גם פגשתי
בסרטון ביוטיוב שנקרא: על חידושים במחקר לשנת 2013. הנה הלינק.
https://www.youtube.com/watch?v=02uggmArUio
ויכול להיות שנערכו עוד סרטונים כאלה שמטרתם בעצם לתמצת את החומר הרב הנפרש בכנסים, לטובת רופאים ואולי גם חולים שרוצים רק לקבל את "הכותרות".

העברה לגבי הלינק

אני לא מצליחה לשמוע את הלינק הזה, יש בעיה בסאונד, אז כבר לא זוכרת מה נאמר בו.
אבל הרופא הזה לא אמין במיוחד. אז אני חוזרת בי בהצמדת הלינק הזה.

ויויאן, אצלי דווקא הלינק עבד, אבל

דיי בהתחלה נרדמתי, והייתי רוצה לשמוע אותו עד הסוף.
לא מצליחה למצוא אותו בהסטוריית הגלישה.

תוכלי לצרף שוב ?
תודה
.

למעלה