XML --> PDF - הכיצד?

XML --> PDF - הכיצד?

ראיתי דוגמה שלוקחת מסמך XML ובעזרת XSLT מתאים הופכת אותו לקובץ PDF (נדמה לי אפילו שהגעתי לדוגמא מקישור בפורום זה). האם מישהו יודע על אתר שמסביר איך ליצור XSLT שיהפוך XML ל PDF? תודה רבה. אלון.

XSL Formatting Objects

או בקיצור XSL-FO. אתה מניח שראית את הדוגמא המעניינת כאן - http://tamino.demozone.softwareag.com/demoTransform/index.html (תחת XSLT Multi-Channel Publishing) אני מציע שתעיף מבט במאמר שצירפתי. כתב אותו אחד משלנו. צירפתי בנוסף את הפרק הרלוונטי מ"התנ"ך של ה-XML". בשוליים אומר שאתה צריך מרנדר ל-PDF. בין הפופולרים - 1. XEP מבית RenderX - תוכנה מסחרית. 2. FOP מבית אפאצ´י - קוד פתוח.

nirdagan

New member
ייצור PDF מ-XSLT

זה די קשה, אם בכלל אפשרי, ולא יעיל להשתמש ב-XSLT לייצר PDF. יש ב-PDF כל מיני פיצ´רים אופציונלים כגון דחיסה של חלקים מסוימים שאי אפשר להשיג ב-XSLT בלבד. מדובר בדחיסה של קטעים בקובץ ה-PDF כך שהתוכנה הדוחסת צריכה לדעת PDF. נראה לי שצריך לפחות שני מעברים כדי לייצר PDF ע"י XSLT כי צריך לספור את התוים מתחילת הקובץ על לנקודות התחלה של אובייקטים, כדי לציין אותן ב-xref של קובץ ה-PDF ועוד כל מיני משימות דומות שקשה ומעצבן לעשות ב-XSLT. מה שמקובל הוא להשתמש ב-XSLT כדי ליצור XSL-FO שהאחרון היא שפת תגים שמתארת את התוצאה ברמה הטיפוגרפית, והפיכתו של זה ל-PDF בתוכנה מיוחדת. יש מספר מנועים כאלה רובם מסחריים אבל יש גם Open-source ניר

למעלה