Xevo 250 או XMAX 250?

Amirshaaya

New member
Xevo 250 או XMAX 250?

שלום רב,מאז שגיליתי על הפורום אני לא מפסיק לגלוש בו! זהו פורום נהדר עם אנשים שמבינים בקטנועים. מזכיר לי את ימי Fullgaz ז"ל.בכל מקרה, לשאלתי: מבין שני הקטנועים הנ"ל, על איזה הייתם ממליצים ולמה?

פרארי1

New member
שניהם מעולים

ה-XMAX ספורטיבי יותר, בעיקר בתחושה, כי ה-XEVO לא באמת יפגר אחריו בכבישים מפותלים.
הוא גם נוח יותר למורכב, שזו נקודת תורפה רצינית של האיטלקי ומספק נפח אכסון ענק מתחת למושב. גם לפיאג'ו הרבה נפח אחסון, אבל החלוקה שלו פחות נוחה והבגאז' האחורי מקשה על התקנת ארגז.
&nbsp
מנגד, האיטלקי מאד נעים, חלק, נוח ומספק חווית רכיבה נהדרת.
אישית אני מעדיף את הפיאג'ו, אבל כאמור, הימאהה לא פחות מוצלח.

Amirshaaya

New member
תודה רבה על תשובתך

אני מחפש קטנוע שיש לו גם ABS. ה Downtown נראה לי שמן במיוחד עכשיו עם כל העבודות על הרכבת הקלה והתנועה הצפופה שהולכת להיווצר במרכז, וה Joyride 250 ABS מרגיש לי כמו כורסה על גלגלים.
למה לגרסת ה XMAX 250 אין ABS כמו לאחיו האירופאי? :(

אם פי 3

New member
רכבת על ה-JM250?

קודם כל ג'וימקס, לא ג'וירייד (זה קיים רק בגרסת 200, ובלי ABS כך שאני מניחה שפשוט התבלבלת בשם).
הדגם שמגיע עם ABS הוא דגם הספורט החדש, וגם ה-XI נטול ה-ABS (בגרסת ה-250) הוא כלי עם דינמיות די טובה. האם ההתרשמות שלך היא מהמראה, או שעשית רכיבת נסיון לפני שהכרזת עליו ככורסה (ואגב - מה רע בכורסה? נוחות היא לא מילת גנאי, במיוחד אם אתה רוכב יותר מדקות ספורות ביום).

Amirshaaya

New member
סליחה על הבילבול

ממש לא התכוונתי לרדת על הדגם הזה. שמעתי שהם מאוד נוחים לרכיבה ובהרכבה, אך לצערי הם אינם עונים לדרישות שלי.
אינני מרכיב אף פעם והנסיעות שלי הן בעיקר בתוך גוש דן (גבעתיים- תל אביב- רמת גן) עם גיחות של פעם בכמה שבועות מחוץ למרכז (שעד עכשיו הייתי עושה עם הרכב של ההורים). מה שחשוב לי מהקטנוע זה שיהיה בטיחותי, שאפשר יהיה להתקין עליו ארגז, שיהיה אפשר לעבור איתו בין רכבים בקלות (התרגלתי לקטנוע קטנטן) ושיהיה כמה שפחות גניב.
השאלה היא, עד כמה ה ABS צריך להוות פקטור? עד עכשיו רכבתי בלי

אם פי 3

New member
לא בקטע של "ירידה"

הוא פשוט נראה לי עונה מצוין על הדרישות שלך ולכן תהיתי אם בדקת אותו או שפסלת על סמך מראה.
גניב זו אכן בעיה, אבל גם האחרים די נפוצים ומכאן גם גניבים.
&nbsp
ABS הוא תוסף חשוב מבחינת בטיחות, ומגדיל את הסיכוי שלךלהשאר על הגלגלים במקרה חירום. עד כמה קריטי, זה עניין אישי. גמני עד היום בלי, כי לא היתה אופציה זמינה, אבל כשאחליף כלי זה יתן לא מעט נקודות זכות למועמד שיהיה לו.

xfwind

New member
אני חדש על JM300ABS

ולשמחתי עוד לא ממש יצא לי בזמן אמת להכניס את ה-ABS לפעולה.
אבל מכל ההסברים/הכתבות והשיחות שהיו לי הבנתי שזה גורם בטיחותי מאוד מהותי.

Amirshaaya

New member
האם לדעתכם קטנוע כמו ה Kymco Downtown יהיה טוב לעיר?

אמנם תכננתי לשדרג ל 250 סמ"ק, אבל אני מעדיף קטנוע עם ABS.
השאלה היא עד כמה יהיה קשה יותר להשתחל בין רכבים עם קטנוע גדול יותר. נסיעת מבחן לא ממש תעזור כי זה משהו שצריך להתרגל אליו אני מניח. האם מישהו מפה עבר מווספה ל"קטנוע מנהלים" ויכול לרשום את חוויותיו?

xfwind

New member
אין לי מושג כי לא מכיר את הדאונטאון

עם ה-JM ההשתחלות היא די סבירה.

ch561

New member
בשביל מה לשלם את תוספת הביטוח בשביל קטנוע לעיר?

אם אתה רוצה ABS בקטנוע (וזה שיקול חשוב לדעתי), ואתה חייב קטנוע עכשו אז תקנה את ה JM ספורט שמגיע עם ABS.
אם לא דחוף עכשו אז תחכה ל 2016, הבנתי שמ 2016 כל דו"ג מעל 125 סמ"ק יגיע עם ABS (באירופה). לא בטוח שהכלל הזה יהיה תקף לישראל, אבל אני בטוח שזה כן יגרום ליותר דגמים עם ABS להגיע לארצינו.

xfwind

New member
במקרה שלי, הפרש הביטוח הוא פחות מ-800 ש"ח לשנה.

למעלה